enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
06:39 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:21 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:50 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
00:26 “İran-ABD gerginliği”
00:19 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:10 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Biz, tüm renkleriyle bir, bütün, güçlü, huzurlu bir Suriye’den yanayız”
17:49 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:36 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
17:31 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
17:07 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
11:54 Türkiye’nin 6 Şubat 2023’te depremlerin yol açtığı hasarların giderilmesi ile bölgenin yeniden imarına yönelik çalışmalar sürüyor.
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Genç Parti’den kritik ‘çözüm süreci’ değerlendirmesi: Bu hassasiyetler gözetilmeden barışılamaz!

Genç Parti’den kritik ‘çözüm süreci’ değerlendirmesi: Bu hassasiyetler gözetilmeden barışılamaz!
03.03.2025
A+
A-

* MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, DEM Parti milletvekilleriyle tokalaşması ve terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’a “Meclis’te DEM Parti grup toplantısına katılıp terörün bittiğini ilan etme” çağrısıyla başlayan ‘çözüm süreci’ Abdullah Öcalan’ın İmralı’dan yaptığı “PKK silah bırakıp kendini feshetsin” açıklamasıyla devam etti.

* Gelişmelerle ilgili çok sayıda açıklama yapılırken bir değerlendirmede Genç Parti Genel Başkanı Burçin Şahindur’dan geldi.

* Yaşananları dikkatle takip ettiklerini belirten Şahindur, altı maddede hassasiyetlere dikkat çekerek “Teröre on binlerce evladını kurban vermiş bir ülke, zorunlu hassasiyetleri gözetmeden barışamaz” uyarısını yaptı.

* Detayı haberimizde!

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

PKK’NIN UZANTILARI NEDEN ÇAĞRIYA DAHİL EDİLMEDİ?

Arazlı doğan bir barışın kimseye huzur ve güven vermeyeceğini vurgulayan Genç Parti lideri Burçin Şahindur, Öcalan’ın çağrısında sadece PKK’yı işaret ettiğini ancak örgütün Suriye, İran ve Irak’taki uzantılarının da çağrıya dahil edilmesinin zorunlu olduğunu hatırlatarak “Çünkü bu örgütler oldukça PKK devam edecektir ve bu sürecin hiçbir anlamı olmayacaktır. Sonuçta da en başından beri vurguladığımız ‘terörle müzakere değil, mücadele olur’ söylemimize dönmek zorunda kalınacağı aşikardır” dedi.

‘O HATALARIN BİR DAHA YAPILMAMASI ARTIK ZORUNLULUKTUR

’Açıklama neticesinde terör örgütünün çeşitli isimlerinden gelen açıklamaların oldukça düşündürücü olduğuna vurgu yapan Şahindur, “Terör örgütünün silah bırakması elbette kabul edilmesi gerekli bir olumluluk halidir ama teröristlerin silah bırakmak için şartlar öne sürmesi kabul edilir bir tutum olmaktan uzaktır. Yine silah bırakan teröristlerin sınıflandırılması, suçluların gerekli cezaları alması ve yıllar önce yapılan hatalar sonucu oluşan manzaraların bir daha yaşanmaması ihtiyaç değil, artık zorunluluktur” ifadelerini kullandı.

ALTI MADDEDE ‘ZORUNLU HASSASİYETLER’

Teröre on binlerce evladını; askerini, valisini, jandarmasını, polisini, doktorunu, hemşiresini, öğretmenini, mühendisini ve daha nicesini kurban vermiş bir ülkenin zorunlu hassasiyetleri gözetmeden barışamacağını belirten Genç Parti Genel Başkanı Burçin Şahindur, bu ‘zorunlu hassasiyetleri’ 6 maddede şöyle suraladı:

– “Bu hassasiyet şehit ailelerinin incitilmemesidir.
– Bu hassasiyet hukukun tıpkı çadır mahkemelerinde olduğu gibi ayaklar altına alınmamasıdır.
– Bu hassasiyet vatanın bölünmez bütünlüğüdür.
– Bu hassasiyet “teslim oldu” denilen terörizmin iki gün sonra hendek kazmamasıdır.
– Bu hassasiyet Türkiye’nin sembolleri ve kuruluş idealleri ayaklar altına alınmamasıdır.
– Bu hassasiyet Anayasamızın ilk 4 maddesini tartışmaya açmamaktır.”

Açıklamasının devamında “İşte süreç, bu ve daha birçok kritik hassasiyetle yürütülmelidir” diyen Burçin Şahindur, “Türkiye’de çatışmanın değil diyaloğun, bölünmenin değil birleşmenin öncüsü olmaya kararlı, yapıcı siyasette ısrarcı bir partiyiz. Bu bağlamda barışın sağlanmasından, silahların susmasından yana taraf olduğumuzu ve bu terör denen illetten ülkemizin bir daha yaşamamak üzere kurtulması gerektiğini her zaman ifade ediyoruz” dedi.

‘YURTTA SULH, CİHANDA SULH’ SÖZÜ HALA GÜNCELÜ

lkemizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözünü alıntılayarak “Kurucu irademizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ sözü günceldir ve de rehberimizdir” diyen Genç Parti Genel Başkanı Burçin Şahindur, açıklamasını “Yurdumuza ve bölgemize barış da ancak yukarıda belirttiğimiz hassasiyetler gözetildiğinde gelecektir” uyarısıyla noktaladı.

Selin Yurdakul (@selinyurdakul) / X

Gazeteci* Selin YURDAKUL

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.