enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi’nde “İnsanlık İçin Güçlü Türkiye” programına katıldı…
00:59 Türkiye-Macaristan arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin 7’nci toplantısı…
00:47 Fransa’nın Afrika’daki son müttefiklerinden Benin’de neler oluyor?
00:44 Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 78 kişinin hayatını kaybettiği davayla ilgili gerekçeli karar…
00:28 Emine Erdoğan, “2026 Uluslararası Sıfır Atık ve Sürdürülebilirlik Yarışması”na ilişkin paylaşımda bulundu.
00:26 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Oscar ödüllü “No Other Land(Başka Toprak Yok)” filminin yönetmeni Basel Adra’yı kabul etti…
00:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Suriye Hürriyet Günü mesajı…
00:19 2026 Yılı Türkiye İçin Diplomasi Yılı mı Olacak?
00:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ortak üretimi öngören projeleri değerlendiriyoruz”…
00:10 Kahraman şehit polisimiz Albayrak için İstanbul’da tören düzenlendi…
23:28 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda hazırlanan 3’üncü bütçe”
09:23 Türkiye dünya tarihinde hibrit yörünge motoru uzayda ateşleyen ilk ülke oldu
00:57 Konferans | Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa: SETA Ankara | 10 Aralık 2025
00:56 ABD’nin Kıbrıs Planı…
00:51 Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu hafta da yoğun mesaisine devam edecek. Bütçe paratonu başlıyor…
00:50 Monaco-Galatasaray maçı TRT 1’den naklen yayınlanacak
00:44 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-4 – CHP Yönetimi’ne geçmişten kalan biricik miras: Atatürk Maskesi
00:43 Fransız generaller savaş kışkıtıcılığı yapıyor!…
00:40 ABD–Venezuela Gerilimi: Bölgesel Güç Mücadelesi ve Latin Amerika’nın Kırılgan Dengesi 
00:38 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Geleceğin akıllı evi yaşlı, engelli ve kronik hastalığı olanlar için tasarlandı

Geleceğin akıllı evi yaşlı, engelli ve kronik hastalığı olanlar için tasarlandı
03.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Yapay zeka teknolojide oyunun kurallarını değiştiren en önemli unsurlardan biri. Batı Yunanistan kenti Patras’ta araştırmacılar yapay zekayı evlerimizde devrim yaratmak için kullanıyor.

İnsanlar giderek daha uzun yaşıyor, sağlık ve sosyal bakım sistemlerini daha fazla zorluyorken, “destekli yaşam” teknoloji dünyasında popüler bir terim haline geldi.

Geleceğin akıllı evi, yaşlı, engelli ya da kronik hastalıklardan muzdarip insanlar için tasarlandı. Amaç, bağımsızlığı sürdürmek.

Akıllı evin duvarında akıllı bir ayna var. Yüz tanıma teknolojisini kullanarak hastalık belirtilerini tespit edebiliyor.

Peloponnese Üniversitesi’nden Christos Antonopoulos, “Şu an bildiğimiz anlamda hastanelerin altyapısı limitlerine, kapasitesine ulaşıyor. Gelecekte bu daha kötü olacak. Bu nedenle hastaneden alabileceğimiz ve evde yapabileceğimiz herhangi bir hizmetin hastaneler ve bütün bir sağlık sistemi için kritik ve çok yararlı olacağı aşikar” ifadelerini kullanıyor.

Yaşlı, engelli ve kronik hastalığı olanlar için, Geleceğin akıllı evleri tasarlandı. - Alanya Time Haber

Sesli komutlar akıllı evin kapı ve pencereleri açıp kapayabiliyor ve ışığı kontrol edebiliyor. Sensörler evde yaşayan kişinin hareketlerini izleyerek davranışlarında bir değişiklik olması halinde demans gibi hastalıkların erken belirtilerini tespit edebiliyor.

69 yaşındaki Kostas Koutsopoulos, “Evimde böyle bir teknolojiye sahip olmak eni mutlu ederdi çünkü bu beni güvence altına alır. Evde doktor varmış gibi olurdu” diyor.

Avrupa’da ufukta beliren 5G ile artan bağlanabilirlik, akıllı ev teknolojisini bir sonraki seviyeye taşımaya yardımcı olacak.

Büyüyen ve yaşlanan nüfusla nasıl başa çıkılacağı Avrupa ve ötesi için bir sorun. Patras’ta geliştirilen akıllı ev konsepti belki de bir çare sunabilir.

HABER : Gizem Sade & EuroNews

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 03 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.