enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
02:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
22:58 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
22:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
21:30 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nce ‘Geleceğe Atılan Tohumlar’

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nce ‘Geleceğe Atılan Tohumlar’
17.01.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Yerel Tohum Ulusal Güç’ sloganı ile kurduğu ve Türkiye’nin en kapsamlı yerel tohum merkezi olan Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Yerel Tohum Merkezi ata tohumlarının toplandığı bir merkez olarak hizmet veriyor.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın edindiği bilgiye göre, Meydana gelebilecek salgın, doğal afet, kıtlık gibi durumlarda yerel tohumların güvenle saklanarak gelecek nesillere aktarılması ve üretiminin sağlanması amacıyla Tohum merkezinde kurulan özel laboratuvarda donduruluyor.

Türkiye’de susam üretiminde 3. Olan Muğla’da “Gökova Susamı” olarak bilinen ve özellikle Muğla simidi, tahin ve helva yapımında kullanılan  “Gökova susamı” dondurularak gelecek nesillere aktarılıyor.

Doç.Dr. ERGUN KAYA

Doç. Dr. Ergun Kaya

Gökova Susamı Kitapçığı Hazırlandı

Doç. Dr. Ergun Kaya ve teknik ekibi ile Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yerel tohumların korunması ve kriyoprezervasyon tekniği ile saklanarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla bu konuda bir de kitap hazırlandı.

c5d216a2-d822-4449-b1d4-ec2a33b7f875_GELECEGE ATILAN TOHUMLAR (1)

Gökova Susamı’nın Biyoteknolojik Yöntemlerle Çoğaltımı ve Kriyojenik yöntemlere Koruma altına alınmasının konu edildiği kitapçıkta, ayrıca Gökova susamı’nın özellikleri ve bu teknik ile saklanan ilk yerel tohumlardan olduğu anlatıldı.

Kitapçık büyükşehir belediyesi tarafından halka dağıtılarak, yerel tohumların saklanma yöntemleri ile ilgili bilgi sahibi olmaları amaçlanıyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 17 Ocak 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.