enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:19 “Bu Dünyadan Bir Akıncı Geçti”
00:31 Daha temiz bir çevre için ortak mücadele; İzmit Körfez’i deniz dibi araç lastiğinden temizlendi
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Barış Kurulu’nun ilk toplantısı için Vaşington’da
00:13 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın’dan “Ramazan ayı özümüze dönüşün vaktidir”
00:12 Hollanda Fahri Konsolosumuz Titus Kramer, bir yasa konusunda hükümeti uyardı…
00:11 İşsizlik 12 çeyrektir tek hanede
00:10 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in ‘Sabah Kahvesi’nde I Orada Neler Oluyor!
00:09 KOTO ve KOSAD’dan ‘Kredi Süreçlerinde Sigorta Dayatmalarına Karşı’ ortak duruş
00:08 Erdoğan’ın Etiyopya Ziyareti ve Bölgesel Etkisi
00:07 ASKİ’ye “içme suyu havzasında kirlilik” cezası ve suç duyurusu
00:06 Yaşam Memnuniyeti Anketi’ne göre, Türkiye’de yaşayanların yüzde 53,3 mutlu olduğunu beyan etti…
00:05 Yağışlar ve belirsizlik arttı. İklim Riskleri azalmadı
00:04 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Enflasyon düşmeye devam edecek”
00:03 İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, TBMM’de düzenlenen “Valiler Buluşması Programı”na katıldı…
00:02 Kayserispor Rusya’da gündem
00:01 Ekrem İmamoğlu ile Hüseyin Gün, Necati Özkan ve Merdan Yanardağ hakkında “Siyasal casusluk” iddianamesi kabul edildi
00:56 AB-Hindistan Ticari Anlaşması ve Türkiye’nin Gümrük Birliği Çıkmazı
00:56 Mehmet Ali Kâğıtçı Dokümantasyon Merkezi hizmete girdi; Kocaeli’nin tarihine ışık tutacak
00:51 8 ülkeden katil, soykırımcı, soyu ispatlanmamış İsrail’e sert tepki: Uluslararası hukuka aykırı
00:43 İtalya, Trump’ın ‘Barış Kurulu’ toplantısına gözlemci olarak katılacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gazzeli hattat, “Bu zor günler geçecek, Allah’ın izniyle zafer Gazze’nin olacak”

Gazzeli hattat, “Bu zor günler geçecek, Allah’ın izniyle zafer Gazze’nin olacak”
08.04.2024
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

* Hat sanatçısı Ahmed ez-Zaharne:  “Herkes kendine özgü bir yöntemle işgale karşı direniyor.

* Naci el-Ali ile Gassan Kenefani’nin yaptığı gibi sanatçı da işgal devletine karşı fırçası ve kalemiyle direniyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Gazzeli hattat, enkazların üzerine şehit Filistinlilerin isimlerini yazıyor - Bursa Tarafsız - Güncel ve Tarafsız Bursa Haberleri

Şarku’l Avsat, AA kaynaklı habere göre, Filistinli hat sanatçısı Ahmed ez-Zaharne, Gazze’de İsrail’in yaklaşık 6 aydan bu yana sürdürdüğü vahşi ve yıkıcı saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin isimlerini yıkılan evlerin enkazına yazıyor.

Gazze kenti sakinlerinden hattat Zaharne, bu kez sanatını İsrail’in yıkıcı saldırılarını belgelemek için kullanıyor.

Zaharne, İsrail ordusu tarafından yıkılan evlerin enkazına Filistin davasını yücelten ifadeler eşliğinde öldürülen Filistinlilerin isimlerini yazıyor.

Genç hattat, bu çalışmasıyla aylardır saldırı altında yaşayan Filistinlilerin moralini bir nebze de olsun yükseltmeye çalışıyor.

– “Herkes kendine özgü bir yöntemle işgale karşı direniyor”

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana sürdürdüğü saldırılardan önce sanatını değerli taşlara ve güzel kaya parçalarına işleyen Zaharne, bugün ise yıkılan binaların enkazını kullanıyor.

İsrail bombalarından kaçarak Gazze Şeridi’nin orta kesimlerindeki Bureyc Mülteci Kampı’na sığınan Zaharne, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Bugünlerde sanatımı çocukları biraz olsun eğlendirmek, mutlu etmek ve halkımızın azmini artırmak için icra ediyorum.” dedi.

Zaharne, Filistin davasının önde gelen isimlerinden karikatürist Naci el-Ali ile yazar Gassan Kenefani’ye işaret ederek, “Herkes kendine özgü bir yöntemle işgale karşı direniyor. Naci el-Ali ile Gassan Kenefani’nin yaptığı gibi sanatçı da işgal devletine karşı fırçası ve kalemiyle direniyor. Kalem direnişin sembolüdür ve ben onu halkımızın metanetini artırmak için kullanıyorum. Bir gün bu savaş da bu şiddet de bitecek.” diye konuştu.

– “Bu zor günler geçecek, Allah’ın izniyle zafer Gazze’nin olacak”

Arap hat sanatını kullanarak taşlara milli ve devrimci sözler de yazan Zaharne, Filistinlileri Gazze Şeridi’nde kalmaya, topraklarını terk etmemeye ve metanetli olmaya teşvik ettiğini dile getirdi.

Zaharne, “Bu zor günler geçecek, Allah’ın izniyle zafer Gazze’nin olacak.” dedi.

– Tek geçim kaynağı sanatı

Gazze Şeridi’nin orta bölgesinden güneydeki Refah’a kadar gezerek sanatını icra eden Zaharne, tek geçim kaynağının sanatı olduğunu belirtti.

İsrail saldırıları nedeniyle insanların bu koşullarda sanatla ilgilenmelerinin pek mümkün olmadığına işaret eden Zaharne, “İnsanlar, bu işin bedeli çok az olmasına rağmen, bugünlerde sadece geçimlerini sağlamak ve aile bireylerini beslemekle ilgilenebiliyor.” dedi.

Tek geçim kaynağı olan mesleğini icra edebilmek için ulaşabildiği müşterilerine eserlerini uygun fiyatlarda verdiğini söyleyen genç hattat, parasını ödeyemeyenlerden ise ücret almadığını ifade etti.

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 500’ü çocuk, 9 bin 560’ı kadın olmak üzere 33 bin 137 Filistinli öldürüldü, 75 bin 815 Filistinli yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.