enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:10 Kocaeli Büyükşehir’le Suriye Rakka’da iftar bereketi
00:09 TBMM Başkanı Kurtulmuş, siyasi partileri ziyaret etti
00:07 Vakıflar Genel Müdürlüğünce, “Vakıf Başkanları İftar Buluşması” programı Ankara’da düzenlendi.
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 23 yılda yaptığımız atılımla özellikle insansız teknolojilerde önemli bir seviyeye eriştik””
00:06 Gazeteci İlhan KARAÇAY: İftar sofralarını eleştirmem büyük yankı yaptı
00:06 TBMM Başkanlı Kurtulmuş, “Soykırımın durdurulması için maalesef bir şey yapılamıyor”
00:06 ABTTF Başkanı: HRW’nin hukukun üstünlüğündeki sorunlara dikkat çeken raporu Meclis gündeminde
00:06 Bakan Gürlek: Yargı bağımsızlığı vazgeçilmez bir ilkedir
00:05 Milli motosikletçi Razgatlıoğlu, 27 Şubat’ta Tayland’da MotoGP’de yarışacak ilk Türk sporcu
00:05 Akif Çağatay Kılıç, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:04 Mavi Vatan’a yeni güç: SANCAR SİDA
00:03 CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebi kabul edilmedi
00:02 Bakan Fidan, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:01 Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “Başkan Donald Trump’ın İran konusundaki önceliği diplomasi”
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini ilmek ilmek dokuyoruz
00:20 Orta Doğu’da Bilek Güreşi
00:14 Uzun yıllar boyunca geleneksel yöntemlere hakim olan Gayrimenkul sektöründe,Teknolojik Devrim ve Dijital Dönüşüm
00:13 Ömer Çelik: İsrail’in sınırları neresidir?
00:12 TBMM Dilekçe Komisyonuna başvurularda: Üniversitelerde astroloji bölümü açılması
00:11 İçişleri Bakanlığı, Yalova’daki saldırıyla ilgili müfettiş görevlendirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Gazze’deki soykırımı dünyaya ifşa eden Türk basınıdır”

“Gazze’deki soykırımı dünyaya ifşa eden Türk basınıdır”
18.03.2025
A+
A-

* Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Hakimevi’nde basın kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi.

* Detayı haberimizde…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Bakan Tunç, basın kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda buluştu

Basın özgürlüğü endeksinde Türkiye’nin geri sıralarda gösterilmesini eleştiren Tunç, “Türkiye’yi basın özgürlüğü endekslerinde gerilerde göstermek, hatta İsrail’in de gerisinde göstermek bir kere Türk basını için bir insafsızlıktır. İsrail son bir yılda 200’den fazla gazeteciyi katleden bir ülkedir. Nasıl Türkiye’nin önünde basın özgürlüğünde yukarıda gösterilebilir? Bu mümkün olabilir mi?” dedi.

Tunç, Türkiye’nin “hukuka güven endeksinde” 117. sırada gösterilmesine yönelik de “Objektif kriterlere dayanmayan, masa başında hazırlanmış, belli kesimlerin görüşleri alınarak oluşturulmuş bir endeksi kabul etmemiz mümkün değil. Bu Türk yargısına da haksızlık. Yargı her zamankinden daha tarafsız ve bağımsız, basında özgür, düşünce ve ifade özgürlüğüne yönelik alan alabildiğine açıktır.” dedi.

Bakan Tunç, Türk basınının Gazze’deki soykırımı dünyaya ifşa ettiğini belirterek, “Gazze’deki soykırımı, insan hakları katliamını, oradaki bebekkatillerini dünyaya ifşa eden Türk basınıdır, TRT’siyle, Anadolu Ajansıyla, özel yayın kuruluşlarıyla…” dedi.

Türk basınının 15 Temmuz darbe  girişimi sırasında da başarılı bir sınav verdiğini dile getiren Tunç, “Hem Türk yargısının geldiği nokta bakımından hem de Türk basınının geldiği nokta bakımından her ikisini de gururla söyleyebiliriz. O nedenle adalet ve medya ilişkisi çok önemli.” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.