enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:45 Uluslararası Sıfır Atık Forumu, 17-19 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek…
07:35 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu, bir dizi program için Kocaeli’ye geldi…
07:32 TBMM Milli Savunma Komisyonu Fransa’da
07:30 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu Rotary Bölge 2420, 25-26 Dönemi Guvernör Yardımcısı Serhad Bil oldu
07:18 ABD Başkanı Trump, 1 Kasım itibarıyla Çin’e şu anda ödediği tarifeye ek olarak yüzde 100 gümrük vergisi getirecek…
07:05 Emine Erdoğan’dan Dünya Kız Çocukları Günü paylaşımı
06:20 Gazze Şeridi’ndeki Filistin hükümeti, 24 saat içerisinde en az 5 bin saha, hizmet ve insani görevi tamamladı
06:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Soykırım ortamına dönülmesinin bedeli çok ağır olur
04:16 Anadolu Otoyolu Gerede-Karabük bağlantı yolunda başlatılan bakım onarım çalışması devam ediyor…
02:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’ye önce ben gideceğim, sonra siz
00:18 Mert Hakan’dan iyi haber geldi
00:14 Kocaeli’de vefat eden, spor ve siyaset camiasının bilinen yüzü Sadettin Çıtak toprağa verildi…
00:07 Galatasaray Kulübünün kurucusu Ali Sami Yen, kulübün 120. kuruluş yılı etkinlikleri çerçevesinde mezarı başında anıldı.
22:24 Ankara’da Türkiye-Suriye toplantısı düzenlenecek
10:02 Cumhur Başkanı Erdoğan, “CHP Genel Başkanı’nın bir özür borcu yok mu?”
08:09 Karaosmanoğlu önceki dönem bakanlarla hasret giderdi…
07:54 Su Kaynaklarının Sermaye Gruplarının Eline Geçmesi Sorunu
07:48 Ruh sağlığına dair önyargılar azalarak devam ediyor
07:48 Devlet Hastanelerindeki Kalitesiz Kateter İddiaları hk. soru önergesi
07:41 Kocaeli’de Stadyum tramvay hattı  açıldı, sırada Kartepe var 
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gazze Şeridi’ndeki Filistin hükümeti, 24 saat içerisinde en az 5 bin saha, hizmet ve insani görevi tamamladı

Gazze Şeridi’ndeki Filistin hükümeti, 24 saat içerisinde en az 5 bin saha, hizmet ve insani görevi tamamladı
12.10.2025
A+
A-

* Gazze Şeridi’ndeki Filistin hükümeti, Gazze Şeridi’nde gündelik yaşamı kademeli şekilde yeniden inşa etmek için hükümet birimlerinin 24 saat içerisinde en az 5 bin saha, hizmet ve insani görevi tamamladığını belirtti.

* İşte detayı!…

TÜHA /TÜRKUAZ İnternational News Agency

DOĞU KUDÜS, 12 EKİM 2025 – Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nden kısmi çekilmesi ve ateşkesin devreye girmesinin ardından bakanlıklar ve kamu kurumlarınca yürütülen kapsamlı bir acil durum planı kapsamındaki çalışmalara değinildi.

Hükümetin, bölgede gündelik yaşamın kademeli şekilde yeniden tesis edilmesini öngören olağanüstü plan kapsamında çalışmalarına devam ettiği belirtilen açıklamada, son 24 saatte 5 binden fazla saha, hizmet ve insani görevin tamamlandığı kaydedildi.

Açıklamaya göre, bunlar arasında Sağlık Bakanlığı personeli, hastaneler ve saha merkezleri tarafından yürütülen cerrahi operasyonlar, yaralı ve hastalara ilk müdahale, yaralılar ile kronik hastaları takip gibi 1200’den fazla tıbbi ve sağlık faaliyeti bulunuyor.

Sivil Savunma ekipleri, polis ve belediye personeli tarafından ise cenazelerin çıkarılması, enkazın kaldırılması ve yıkılan bölgelerin güvenliğinin sağlanması gibi 850’den fazla arama-kurtarma ve yardım faaliyeti gerçekleştirildi.

Belediyeler ile su ve eelektrik müdürlükleri de su ve kanalizasyon hatlarını yeniden çalıştırmak, enkaz ve atıkları temizlemek ve bazı sokakları yeniden trafiğe açmak gibi 900’den fazla görevi yerine getirdi.

Ayrıca gıda paketlerinin dağıtımı, yemek dağıtım noktalarının ve barınma malzemelerinin tedariki gibi 700’den fazla insani ve yardım görevinin yanı sıra barınma merkezlerinde 650’den fazla toplumsal görev; yardımların ulaştırılması ve çeşitli faaliyetlerin belgelenmesi ile ilgili 700’den fazla lojistik, organizasyon ve medya görevi tamamlandı.

Hükümetin iki yıl süren soykırım boyunca 8 binden fazla personel ve çalışanını kaybetmiş olmasına rağmen çalışmalarını sürdürdüğü vurgulandı.

Açıklamada ayrıca uluslararası topluma ve insani yardım kurum ve kuruluşlarına hükümetin çalışmalarını sürdürebilmesi için saha desteğinin artırılması, acil lojistik malzeme sağlanması çağrısında bulunuldu.

Bunun da bölgedeki ablukanın kaldırılması ve tüm sınır kapılarının siyasi kısıtlama olmaksızın derhal açılmasıyla mümkün olabileceği vurgulandı.

Mısır’da varılan anlaşma sonrası Gazze Şeridi’nde ateşkes 10 Ekim’de yerel saatle 12.00’de devreye girmişti.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin “sarı hat” olarak tanımlanan noktalara doğru kısmi çekilmesinin tamamlandığı belirtilmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.