enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:10 Emlak Konut’tan faizsiz ‘Hoş Geldin Evim Kampanyası’
00:09 Toplumsal Fayda Hikâyeleri’nde bu hafta: Pfizer Türkiye
00:08 Gazze Barış Kurulu Vaşington’da toplandı
00:07 Ömer Çelik: Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge hedefimize ilerliyoruz
00:06 MSB’den Yunanistan’ın Girit’teki hidrokarbon faaliyetlerine tepki
00:05 Avrupa Haberleri / NATO 3.0 Döneminde Çok Vitesli Avrupa’nın Dönüşümü
00:04 ABTTF: Hoş geldin Ramazan-ı Şerif!
00:03 Karda, sıcakta, çöl fırtınasında Türk SİHA’ları: Dünyanın gözü BAYKAR’da
00:02 İddia: ABD ordusu cumartesi gününden itibaren İran’a saldırıya hazır
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emine Erdoğan ve İletişim Başkanı Duran’dan ramazan mesajı
13:19 “Bu Dünyadan Bir Akıncı Geçti”
00:31 Daha temiz bir çevre için ortak mücadele; İzmit Körfez’i deniz dibi araç lastiğinden temizlendi
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Barış Kurulu’nun ilk toplantısı için Vaşington’da
00:13 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın’dan “Ramazan ayı özümüze dönüşün vaktidir”
00:12 Hollanda Fahri Konsolosumuz Titus Kramer, bir yasa konusunda hükümeti uyardı…
00:11 İşsizlik 12 çeyrektir tek hanede
00:10 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in ‘Sabah Kahvesi’nde I Orada Neler Oluyor!
00:09 KOTO ve KOSAD’dan ‘Kredi Süreçlerinde Sigorta Dayatmalarına Karşı’ ortak duruş
00:08 Erdoğan’ın Etiyopya Ziyareti ve Bölgesel Etkisi
00:07 ASKİ’ye “içme suyu havzasında kirlilik” cezası ve suç duyurusu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gazze Barış Kurulu Vaşington’da toplandı

Gazze Barış Kurulu Vaşington’da toplandı
20.02.2026
A+
A-

* Gazze Barış Kurulu ilk toplantısını Bugün ABD’nin başkenti Vaşington’da yapacak. Sürece 20’den fazla ülkenin dahil olması bekleniyor. Kurul Gazze’de geçiş sürecini denetleyecek. Bakan Fidan, toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı temsil edecek.

* İşte detayı!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan

VAŞİNGTON, 20 ŞUBAT 2026  – Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD’nin başkenti Vaşington’da gerçekleştirilecek olan Barış Kurulu’nun ilk toplantısına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı temsilen katıldı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türkiye’nin kurucu üyeleri arasında yer aldığı Barış Kurulu’nun bu kritik toplantısında Bakan Fidan, bölgesel barış ve Gazze’nin geleceğine dair Türkiye’nin kararlı duruşunu uluslararası kamuoyuna hitabı vasıtasıyla bir kez daha ilan etti.

İki devletli çözüm ve insani yardım

Bakan Fidan’ın toplantı kapsamında yapacağı hitapta, Filistin meselesinin çözümüne yönelik uluslararası çabaların kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

Fidan’ın konuşmasında, İsrail’in ateşkes ihlallerine son vermesi ve insani yardımların Gazze’ye kesintisiz, yeterli miktarda ulaştırılmasını engelleyen uygulamaları durdurması gerektiği hatırlatılacak. Yeniden İmar ve İnsani Destek: Türkiye’nin Gazze’de insani yardım faaliyetlerini sürdüreceği ve bölgenin yeniden imar sürecine her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduğu ifade edilldi.

Türkiye’nin, Gazze’de Filistin halkının haklarını korumak ve güvenliği tesis etmek amacıyla kurulacak uluslararası mekanizmalarda yer alma iradesi yinelenecek. Batı Şeria ve Yerleşimci Şiddeti: Batı Şeria’da artan yasa dışı yerleşim faaliyetleri, yerleşimci şiddeti ve İsrail’in baskılarına karşı uluslararası toplumun ivedilikle harekete geçmesi istenecek. Türkiye’nin kalıcı barış için yegane yol olarak gördüğü iki devletli çözüm perspektifine olan tam desteği teyit edildi.

Barış Kurulu’na giden süreç

Barış Kurulu’nun temelleri, 23 Eylül 2025 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu sekiz Müslüman liderin ABD Başkanı Donald Trump ile Gazze’de barışı tesis etmek amacıyla yaptığı görüşmeyle atılmıştı. Bu görüşmenin ardından açıklanan “Barış Planı”, bölgedeki çözüm sürecinin yol haritasını oluşturdu.

13 Ekim 2025:Şarm El Şeyh Zirvesi’nde Türkiye, ABD, Katar ve Mısır’ın imzasıyla ateşkes ilan edildi ve planın ilk aşaması hayata geçti.

17 Kasım 2025:BM Güvenlik Konseyi, 2803 sayılı kararıyla Barış Planı’nı resmen kabul etti.

14 Ocak 2026: Gazze’nin idaresi için 15 Filistinli teknokrattan oluşan Gazze Yönetimi Ulusal Komitesi (GYUK) kuruldu. ABD Başkanı’nın Özel Temsilcisi Steve Witkoff, planın ikinci aşamasına geçildiğini duyurdu.

16 Ocak 2026: Barış Kurulu ve ilgili organlar (Yürütme Kurulu, Yüksek Temsilcilik Ofisi, Gazze Yürütme Kurulu) ihdas edildi.

22 Ocak 2026: Bakan Fidan, Davos’ta düzenlenen törende Barış Kurulu Şartı’nı imzalayarak Türkiye’nin kurucu üyeliğini tescil etti.

Türkiye, hem Barış Kurulu’nda hem de Gazze Yürütme Kurulu’nda temsil edilerek bölgedeki barış ve istikrarın korunmasında aktif bir rol oynamaya devam ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.