enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
02:00 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:36 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:19 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:58 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
07:27 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
11:18 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:32 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
10:04 Su, Suyun Önemi Türkiye’de Su Politikaları ve Su Sorunu Üzerine Kısa Anımsatmalar…
07:48 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
07:46 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
07:42 İsrail-İran saldırıları askeri perspektiften ne anlama gelir?
07:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
07:38 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
07:33 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı, 186 yaşında
23:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gazi Hüsrev Bey sergisi Saraybosna’da açıldı

Gazi Hüsrev Bey sergisi Saraybosna’da açıldı
30.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Saraybosna’nın manevi kimliğine önemli ölçüde katkı sağlayan Gazi Hüsrev Bey, şehre bir çok eser kazandırdı. Hüsrev Bey’in şehre kazandırdığı eserler, Saraybosna’da açılan sergide ziyarete açıldı.

Ufuk Şahin
TRT Haber : Ufuk Şahin

Kanuni Sultan Süleyman tarafından 1521 yılında, Gazi Hüsrev Bey’in Bosna Sancak Beyi olarak görevlendirilmesinin ardından tam 500 yıl geçti.

Saraybosna’da sergi açıldı

Başkent Saraybosna’nın manevi kimliğine önemli ölçüde katkı sağlayan Hüsrev Bey, şehre bir çok eser kazandırdı. Hüsrev Bey’in şehre kazandırdığı eserler, Saraybosna’da açılan sergide sergileniyor.

Gazi Hüsrev Bey’in hayratları sayesinde Saraybosna o dönemde Avrupa’nın en önemli merkezlerinden biri oldu. Şehir bugün de onun eserleriyle turistlere ev sahipliği yapıyor.

Kendi yaptırdığı Gazi Hüsrev Camii’nin avlusundaki türbeye defnedildi

Gazi Hüsrev Bey 1480 yılında Yunanistan’da dünyaya geldi. 1519’da Kanuni Sultan Süleyman’ın Belgrad seferine katılarak burada “gazi” unvanını aldı. Gazi Hüsrev Bey 1541 yılında Karadağ’da çıkan bir Sırp isyanını bastırdığı sırada şehit oldu. Hüsrev Bey’in naaşı ise Saraybosna’ya nakledilerek kendi yaptırdığı Gazi Hüsrev Camii’nin avlusundaki türbeye defnedildi.

Annesi tarafından Sultan ikinci Bayezid’in torunu olan Hüsrev Bey, şehrin manevi büyükleri arasında yer alıyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.