enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:31 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
22:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
22:23 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
22:15 Trendyol 1. Lig’in 6. haftası yarın oynanacak maçlarla başlayacak.
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gazetecilikte Kadın Koalisyonu: Kadın gazetecilere yönelik en çok ihlal Türkiye’de yaşandı

Gazetecilikte Kadın Koalisyonu: Kadın gazetecilere yönelik en çok ihlal Türkiye’de yaşandı
03.11.2021
A+
A-

NEW YORK-TÜHA HABER / Gazetecilikte Kadın Koalisyonu (CFWIJ) ekim ayı boyunca kadın gazetecilere yönelik 40 ihlal vakası yaşandığını rapor etti.

Kadın gazetecilerin mesleklerini yaparken yaşadıkları zorluklara dikkat çeken koalisyon, dünyanın farklı yerlerindeki kendilerine yönelik çeşitli basın özgürlüğü saldırılarının yanı sıra gözaltılar, yargı yoluyla taciz ve sahada fiziksel saldırılar yaşandığını belirtti.

Rapora göre ekim boyunca en çok vaka görülen ülke Türkiye oldu. Ülkede en az 14 kadın gazeteci şiddete maruz kaldı.

Rusya, kadın gazetecilere yönelik en az altı davayla Türkiye’yi takip etti. Kanada’da beş kadın gazeteci tehdit edildi ve şiddete maruz kaldı.

19 kadın gazeteciye fiziksel şiddet

Ay boyunca en az 19 kadın gazetecinin fiziksel saldırıya uğradığını açıklayan örgüt bu saldırılardan 12’sinin Türkiye’de gerçekleştiğinin altını çizdi.

Türkiye’de güvenlik güçlerinin öğrenci protestolarını takip eden 12 kadın gazeteciye fiziksel saldırıda bulunduğunu belirten rapor, diğer 7 ihlalden beşinin Kosova’da, birinin İtalya’da, diğerinin ise Filistin’de İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından bir kadın gazeteciye yapıldığını kaydetti.

Türkiye’de ayrıca gazeteci Büşra Taşkıran Ankara’da yaptığı sokak röportajı sırasında polis tarafından engellendi.

Rusya ve Türkiye’de en az yedi kadın gazeteciye yargı yoluyla taciz

Ayrıca Kanada ve Pakistan’da sosyal medyada düzenlenen çevrimiçi karalama kampanyalarıyla altı kadın gazeteci hedef alınırken, Rusya ve Türkiye’de en az yedi kadın gazeteci yargı yoluyla tacize uğradı.

Rusya’da Radio Free Europe/Radio Liberty’ye (RFE/RL) bağlı dört kadın gazeteci Adalet Bakanlığı tarafından ‘Yabancı Medya Ajanları’ olarak etiketlendi. Bakanlık ayrıca Galina Arapova adlı gazeteciyi de bu listeye ekledi.

Türkiye’de gazeteci Derya Okatan, sahte propaganda yayma suçlamaları nedeniyle mahkemeye çıktı.

Etkin Haber Ajansı’ndan (ETHA) Pınar Gayıp ise “silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla tutuksuz yargılanıyor. Gayıp hakkındaki ev hapsi 18 Mayıs’ta kaldırılmıştı. Pınar, astsubay Musa Orhan’ın daha sonra intihar ederek hayatını kaybeden İpek Er’e tecavüz ettiği yönünde haberlere imza atmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 03 Kasım 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.