enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan Ankara Bölge Temsilcisi Gazeteci Veysel KAVRAYAN, Nevşehir’den yazdı…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan Ankara Bölge Temsilcisi Gazeteci Veysel KAVRAYAN, Nevşehir’den yazdı…
04.10.2025
A+
A-

* TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan Ankara Bölge Temsilcisi Haber ve Yayın Koordinatörü Gazeteci Veysel KAVRAYAN, Nevşehir ziyaretinde hafta içi gündemin öne çıkan haberlerinden bazılarını hazırladı…

* İşte detayı!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency
Gazeteci* Veysel KAVRAYAN

ANKARA, 04 EKİM 2025 

***Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi  (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, insani yardım taşıyan ve İsrail tarafından saldırıya uğrayan Sumud Filosu hakkında bir açıklama yaptı.

NEVÜ Rektörü Aktekin'den Sumud Filosuna Saldırıya Tepki

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin

Rektör Aktekin, Sumud filosunun insani yardım malzemeleri taşıyarak uluslararası hukuk çerçevesinde meşru bir hakkı kullandığını ve Gazze’deki insani krize dikkat çekmeyi amaçladığını vurguladı.

Aktekin, “Sumud Filosu, uluslararası sulardaki seyir serbestisi hakkına dayanarak, insani bir görev ifa etmektedir. İnsanlık onuru ve dayanışma adına, bu tür sivil inisiyatiflerin önündeki engellerin kaldırılması gerekmektedir. NEVÜ olarak, Gazze’de açlık ve kuşatma altındaki masumlara umut taşımak için yola çıkan ‘Küresel Yardım Gemi Filosu Sumud’a’ yapılan saldırıyı derin bir üzüntü ve öfkeyle karşılıyoruz. Sivillere yönelik bu acımasız müdahale, insanlık vicdanında silinmez yaralar açmıştır. Tüm dünya artık sessizliğini bozmalı, adalet ve insanlık için ayağa kalkmalıdır” dedi.

*** Eğitim Sen Nevşehir Şubesi, Küresel Sumud Filosu’na yönelik gece yarısı saldırısını kınayarak, Filistin’e açık ve kararlı destek mesajı yayımladı.

İsrail'in 24 Türk vatandaşını alıkoymasıyla ilgili soruşturma açıldı

Şube Yürütme Kurulu Başkanı Tarık Kaya imzalı açıklamada, saldırının “uluslararası hukukun ihlali” ve “insanlığın ortak vicdanına darbe” olduğu vurgulandı.

Açıklamada, Gazze’nin 18 yıldır süren abluka altında olduğu, iki yıldır devam eden çatışmaların soykırım niteliğine dönüştüğü savunularak; hastanelerin ilaçsız bırakılması, çocukların açlıktan ölmesi ve temel yaşam malzemelerinin ülkeye sokulmaması gibi iddialar sıralandı. Sumud Filosu’nun insani yardım amacıyla yola çıktığı, filonun silahsız ve gönüllülerden oluştuğu belirtilerek müdahalenin yalnızca insani yardımın engellenmesi değil, küresel dayanışmaya yönelik bir saldırı olduğu ifade edildi.

Eğitim Sen Nevşehir Şubesi’nden Sumud Filosuna Destek ve Tam Ambargo Çağrısı

Tarık Kaya’nın açıklamasından öne çıkan bölümler:

“Sumud Filosu’na yapılan müdahale, yalnızca insani yardımı engelleme değil, dayanışmayı ve küresel adalet mücadelesine de yapılmış açıktan bir saldırıdır.”

Eğitim Sen Nevşehir, son olarak şu talepleri ve eylem çağrılarını dile getirdi:

  • Türk hükümetine ve yetkililere Netanyahu hükümetiyle diplomatik, ticari ve askeri ilişkilerin derhal kesilmesi çağrısı,
  • İsrail’e liman, petrol, silah ve istihbarat desteği veren ülke ve şirketlerin bu işbirliklerinin sonlandırılması gerektiği vurgusu,
  • Eğitim emekçileri olarak emek üzerinden kurulan sömürü düzeninin İsrail’in savaş politikalarına hizmet etmesine karşı mücadeleyi büyütme çağrısı,
  • Bugünden itibaren tüm iş yerlerinde bir hafta boyunca “FİLİSTİN’E ÖZGÜRLÜK” kokartları takma eylemi.

Açıklama, “Soykırımcı Netanyahu Hükümetine Tam Ambargo! Kahrolsun Savaş ve Soykırım Politikaları! Nehirden denize özgür Filistin!” sloganlarıyla sona erdi.

*** Nevşehir’de sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle, İsrail ablukasını kırmak ve Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud Filosu’na destek için yürüyüş düzenlendi.

Nevşehir’den Küresel Sumud Filosuna Destek Yürüyüşü

Nevşehir Valisi Ali Fidan, İsrail’in Gazze’de çocuk, kadın, yaşlı demeden sürdürdüğü soykırım ve katliamlara karşı; Nevşehir halkının, mazlum Filistin halkıyla tek yürek halinde omuz omuza olduğunu göstermek, insanlık onurunu savunmak ve Küresel Sumud Filosu’na destek vermek amacıyla düzenlenen “Kararlılık Yürüyüşü”ne katıldı.

Filistin halkına destek amacıyla gerçekleştirilen yürüyüşe çok sayıda Nevşehirli vatandaş ile STK temsilcileri katıldı. Katılımcılar, Köprübaşı Borsa Kavşağı önünde bir araya gelerek ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla “Filistin’e özgürlük”, “Gazze yalnız değildir” ve “Zulme sessiz kalma” sloganları attı.

Yürüyüş boyunca açılan pankartlarda “Filistin özgür olana dek unutma unutturma” yazarken, taşınan dövizlerde “Gazze’de soykırım var”, “Filistin’in yanındayız” mesajları yer aldı.

Bazı katılımcılar, İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla bombardımanlarda yaşamını yitiren çocukları temsilen “kanlı kefenli” oyuncak bebekler taşıdı.

*** Nevşehir Valisi Ali Fidan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında İl Müftüsü Kazım Güzel ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Nevşehir Valisi Fidan Camiler ve Din Görevlilerini Kabul Etti

Ziyarette, cami ve din görevlilerinin çalışmalarının yanı sıra, ilçede yürütülen dini hizmetler ve toplumsal faaliyetler ele alındı.

Vali Fidan, yaptığı açıklamada, “Camilerimiz sadece ibadet yeri değil, aynı zamanda toplumsal dayanışma ve eğitim alanı olarak da büyük önem taşıyor. Din görevlilerimizin fedakâr çalışmaları, toplumun manevi gelişimine katkı sağlıyor. Camiler ve Din Görevlileri Haftası vesilesiyle tüm görevli arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

İl Müftüsü Kazım Güzel ise ziyarette, Nevşehir genelinde yürütülen dini hizmetler, eğitim faaliyetleri ve toplumla iletişim projeleri hakkında bilgiler verdi. Görevli personelin özverili çalışmalarının altını çizen Güzel, “Valimizle gerçekleştirdiğimiz bu görüşme, kurumlarımız arasındaki koordinasyonu güçlendirmek ve hizmetlerimizi daha etkin sunmak açısından büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

Ziyaret, karşılıklı görüş alışverişi ve teşekkürlerin ardından sona erdi. Etkinlik, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın önemine dikkat çekerken, Nevşehir’deki dini hizmetlerin kalitesinin artırılması yönünde de önemli bir adım olarak değerlendirildi.

*** Kapadokya’nın kalbinde yer alan Ortahisar, kaya oluşumları, tarihî dokusu ve masalsı atmosferiyle Forbes’un 2025’te açıkladığı “Dünyanın En Güzel 50 Köyü” arasında yer aldı.

Ortahisar, Forbes’un “Dünyanın En Güzel 50 Köyü” listesinde

Kapadokya’nın kalbinde konumlanan Ortahisar, Forbes’un 2025 yılı için hazırladığı “Dünyanın En Güzel 50 Köyü” listesine girmeyi başardı.

Doğal kaya oluşumları, büyüleyici manzaraları ve yüzyıllara dayanan taş mimarisiyle öne çıkan Ortahisar, bölgenin ruhunu en saf haliyle yansıtan köylerden biri. Köyün simgesi Ortahisar Kalesi, ziyaretçilere eşsiz panoramik manzaralar sunarken; dar taş sokakları ve vadilerde saklı tarihî kiliseler, yerel yaşamla birlikte geçmişin izlerini bugüne taşıyor.

***

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.