enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
05:01 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:36 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:35 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:09 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
00:01 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
12:05 “Terörsüz Türkiye” süreci…
00:52 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü’ne ilişkin mesaj yayımladı…
00:41 Filistinli Hind Rajab’ın hikayesini anlatan “Hind Rajab’ın Sesi” filmi
00:30 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
00:28 Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu : “Terörsüz Türkiye” Bahanesiyle Bölücülük
00:26 FETÖ’nün kamu yapılanmalarına operasyon
00:26 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fransız Senatosu’ndan ‘Dağlık Karabağ’ı Tanıma’ Tasarısı

Fransız Senatosu’ndan ‘Dağlık Karabağ’ı Tanıma’ Tasarısı
20.11.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Fransız Senatosu, Ermenistan dışında hiçbir ülke tarafından tanınmayan “Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’nin tanınması için Fransız hükümetine çağrı yapılmasını” içeren bir karar taslağını oylamaya sunuyor. Karar tasarısını Senato Başkanı Gerard Larcher gündeme aldı. Bağlayıcı nitelikte olmayan tasarı üzerindeki oylama 25 Kasım’da yapılacak. 

Tasarıya iktidar partisi La Republique en Marche LREM (Cumhuriyete Yürüyüş) destek vermezken, LREM dışındaki gruplardan, Cumhuriyetçiler’in (LR) Grup Başkanı Bruno Retailleau, Merkez Parti Grup Başkanı Hervé Marseille, Sosyalistler (PS) Grup Başkanı Patrick Kanner, komünist grup CRCE Başkanı Eliane Assassi ve Ekolojist Grubu’n Başkanı Guillaume Gontard’ın imzası yer aldı.

İlk imza sahibi Retailleau, Sud-Radio’ya yaptığı açıklamada, “Bu bir ilk. Neredeyse 20 yıl önce Fransa, Ermeni soykırımını ilk tanıyan dünya milletlerindendi. Kuşkusuz, 25 Kasım’da Senato’da ilk kez Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eylemlerini kınamak için bir kararı oylayacağız ve ayrıca burada işlenen savaş suçları için, özellikle Dağlık Karabağ’da uluslararası bir soruşturma talep edeceğiz. Ancak her şeyden önce Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’nin tanınmasını isteyeceğiz” dedi.

AFP haber ajansı tarafından verilen taslak metninde, “Hükümetin Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’ni tanıması ve bu tanımayı kalıcı bir barışın sağlanması amacıyla bir müzakere aracı haline getirmesi” talep ediliyor.

İmzacı senatörler metinde, “Hükümetten, Dağlık Karabağ’ın sivil nüfusuna insani yardım sağlaması ve Minsk Grubu eş başkanı olarak, sivil halkın korunması için uluslararası gücün bölgeye konuşlandırılması için girişimde bulunmasını” istiyor.

Ayrıca hükümeti “Dağlık Karabağ’da işlenen savaş suçlarına ilişkin uluslararası bir soruşturma yürütülmesini talep etmeye, Türk makamlarının oynadığı rolün tüm diplomatik sonuçlarını belirleme ve Avrupalı ortaklarıyla birlikte en güçlü tepkiyi verme” çağrısı da yapılıyor.

Taslakta ilk imzaya sahip Cumhuriyetçiler Grup Başkanı Retailleau, Twitter hesabından, taslağın 25 Kasım Çarşamba günü oylanacağını açıkladı.

Haber: Arzu Çakır / VOA 

[TÜHA Haber Ajansı, 20 Kasım 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.