enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:35 Bakan Gürlek: Cezasızlık algısının kırılması için adımlar atacağız
00:31 Ulusal Demografi Eylem Planı ile Batı Trakya’da ne yapılmak isteniyor?
00:25 “Rusya da NATO üslerini vursun”
00:14 Türk firmaları dev Moskova fuarında
00:01 İran-ABD-İsrail savaşı: Sahada ilk kez gördüklerimiz
10:01 Filistin Direnişinin Temel Taşı: “Filistin’de Kadın ve Anne Olmak” Konferansı Gerçekleştirildi.
09:30 Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu: Mehmet Emin Resulzade
00:30 CHP’li Kanko Derince Lisesi Tartışmasını Meclis’e Taşıdı: “Okullar Kentlerin Hafızasıdır”
00:01 Yunanistan Kültür Bakanlığı, Yanya’daki tarihi Aslan Paşa Camii’nin restorasyonunu üstleniyor
23:12 Hukuksuzluklar Ortasında Hürmüz Boğazı
22:50 Terörsüz Türkiye Süreci Hızlanacak
22:12 Terörsüz Türkiye Hedefinin Siyasal ve Toplumsal Yönleri
21:56 ABD ve İsrail’in Saldırıları İran’da Kürt Silahlı Grupları Harekete Geçirebilir mi?
21:45 ABD’de CNN’in bağımsız araştırma şirketi SSRS’nin anketine göre, kamuoyunun yüzde 54’ü, İran’a yönelik saldırıların ülkesi için daha büyük tehdit oluşturacağını düşünüyor.
21:40 İran’a Siyonist Saldırı ve Batının Kukla Kürdistan Hayali!
20:48 Kocaelispor sürpriz şekilde kupaya veda etti 
10:28 Madrid’de ‘Belirsizliği Yönetmek, Dönüşümü Yönlendirmek: Dönüm Noktasında NATO’ paneli düzenlendi
10:17 İran Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı
10:05 Bakan Fidan, ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü
23:27 “Başkasının Derdiyle Dertlenmeyen, Kendine Dert Arasın”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fransız gazeteci: Türkiye samimi bir ara bulucu

Fransız gazeteci: Türkiye samimi bir ara bulucu
28.03.2022
A+
A-

PARİS – TÜHA HABER / Fransız siyaset bilimci ve gazeteci Renaud Girard, Türkiye’nin Rusya-Ukrayna krizi karşındaki tutumunu ve çabalarını değerlendirdi. Türkiye’nin samimi tavrına vurgu yapan gazeteci, Batının ise bir ikilemle karşı kaldığını belirtti.

Türkiye’nin krizin sona erdirilmesi için gösterdiği çabalar takdir topluyor. Fransız siyaset bilimci ve gazeteci Renaud Girard, bu çabaları değerlendirdi.

Türkiye’nin Rusya-Ukrayna gerginliğinde tarafların arasında kendini “samimi ara bulucu” olarak kabul ettirdiğini belirtti.

“Batı ikilemle karşı karşıya”

Girard, Le Figaro gazetesindeki yazısında, Rusya-Ukrayna krizinde, Batı’nın bir ikilemle karşı karşıya kaldığının altını çizdi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in öngördüğü gibi Ukrayna’ya daha fazla silah mı vermek gerekiyor yoksa 1952’den bu yana NATO üyesi Türkiye’nin yaptığı gibi Rusya-Ukrayna müzakeresine mi öncelik verilmeli? ifadesini kullandı.

Girard, önceliğin savaşın durması olduğuna vurgu yaptı. Türkiye’nin, yaptırım uygulamayarak Rusya ile iyi ilişkilerini koruduğunu ifade eden Girard, Ukrayna’nın da Türkiye’den memnun olduğunu dile getirdi.

Batı’nın da, uluslararası ilişkilerde şiddet kullanmaması ve dengeli bir diplomasi yürütmesi gerektiğini belirtti.

[TÜHA Haber Ajansı, 28 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.