enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:46 Finansal Strateji Danışmanı Dilek HAKAN, “Zengezur Koridoru Türkiye İçin Hem Fırsat Hem de Risk”
00:44 ABTTF Başkanı: Yunanistan’da halkın büyük çoğunluğu demokratik kurumlara güven duymuyor
00:18 Türkiye Bursları’na 2026 Yılında 200 Bine Yakın Rekor Başvuru
00:13 Bakan Abdulkadir Uraloğlu: Sirkeci-Kazlıçeşme hattı 2 yaşında
00:13 Milli Güvenlik Sorunu: Sanal Kumar ve Kalbine Sızan Sessiz Tehdit!
00:04 Hocalı Soykırımın 34. Yılı Anma Programı
00:04 Rusya’da Bilal Erdoğan yorumları…
00:08 Adalet Bakanı Gürlek, TBMM’de TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’n sorularını cevapladı
00:07 Askeri Analist Abdullah Ağar: SDG/PKK mı dönüşüyor, yoksa Suriye devleti mi?
00:06 Rekabet Kurulu, aralarında Türkiye genelinde yaygın şube ağı bulunan eğitim kurumlarının da olduğu 19 özel okul hakkında soruşturma
00:06 “Savaş Karşısında Ukraynalı Sanatçılar”: Sanat ve direniş Ankara’da buluştu!
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de “Emek Sofrası Buluşması” iftar programında konuştu
00:04 Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu: Ağla Hatay, ağla…
00:04 Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, Kocaeli spor basını ile iftarda bir araya geldi
00:03 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Budapeşte’de “Aile Odaklı Zirve”’de konuştu
00:03 Türkiye ve Dünyada, Gündeme dair her şey TÜHA /TÜRKUAZ İnternational News Agency’nda
00:02 Yine fırça mı yedin? Ekrem’den son talimatları alan Özgür’ün ağzını bıçak açmıyor…
00:01 Türkiye’nin En Büyük Dış Finanslı Demiryolu Projesi
00:00 Kocaeli’n Derince ilçesinde Ramazan Mahzun: Esnaf, Ramazan’ı unuttu mu?
00:10 Kocaeli Büyükşehir’le Suriye Rakka’da iftar bereketi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fransa Üçüncü Kez Kapanmaya Gidiyor

Fransa Üçüncü Kez Kapanmaya Gidiyor
02.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, üçüncü kez ülke genelini kapsayan kapanma tedbirleri açıkladı. Corona virüsü salgınında üçüncü dalgayı önlemeyi amaçlayan Macron, okulların üç hafta süreyle kapatılacağını bildirdi.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın Reuters’e dayandırdığı habere göre, Fransa’da Corona virüsünün yol açtığı can kaybı sayısı 100 bine yaklaşırken, salgının en yoğun yaşandığı bölgelerdeki yoğun bakım üniteleri ihtiyacı karşılamakta zorlanıyor ve aşı dağıtım çalışmaları da planlanandan yavaş ilerliyor. Bu tablo, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’u, ekonomiyi korumak için ülkede yeni bir kapanmaya gitmeme hedefinden geri adım atmaya zorluyor.

Televizyondan canlı yayınla Fransız halkına seslenen Macron, “Şimdi harekete geçmezsek kontrolu kaybedeceğiz” ifadesini kullandı.

Macron’un açıklaması, başkent Paris ile ülkenin kuzeyi ve güneyindeki bazı bölgelerde zaten bir haftayı aşkın süredir yürürlükte olan hareket kısıtlamalarının şimdi Cumartesi gününden itibaren en az bir ay süreyle tüm ülkeye uygulanacağı anlamına geliyor.

Daha önce eğitim faaliyetlerinin pandemiden etkilenmeyeceği sözünü veren Macron, açıklamasında okulların bu hafta sonundan itibaren üç hafta süreyle kapatılacağını belirtti.

Macron yıl başından bu yana ülkede büyük çaplı üçüncü bir salgın dalgasını önlemeye çalışıyor. Fransa Cumhurbaşkanı, ülkeyi tekrar kapanma olmadan pandemiden kurtarabilirse geçen yıl büyük hasara uğrayan ekonomiye de yeniden toparlanma şansı verebileceğini umuyordu. Ancak virüs ülke genelini ve Avrupa’nın büyük kısmını yeniden sarmaya başlayınca Macron’un elindeki seçenekler de daraldı.

Fransa’da bu hafta sonundan sonra bir hafta süreyle uzaktan eğitim olacak, sonrasındaki iki haftada da okullar tatile girecek. Tatilin ardından, kreş ve ilkokullar açılırken, ortaokul ve liselerde ise bir hafta daha uzaktan eğitim olacak.

Macron, “Virüsü yavaşlatmanın en iyi yolu bu” derken, Fransa’nın pandemi sırasında okulları birçok komşusuna göre daha uzun süre açık tutmayı başardığına dikkati çekti.

Fransa’da günlük vaka sayıları Şubat ayından bu yana ikiye katlanarak 40 bine yaklaştı. Yoğun bakımdaki hasta sayısı da, geçen yılın sonlarına doğru 6 hafta süren kapanma sırasındaki rekoru da geride bıraktı.

Macron, kritik yoğun bakım ünitelerinde yatak kapasitesinin 10 bine yükseltileceğini kaydetti.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ayrıca, aşı dağıtım sürecinin hızlandırılması gerektiğini vurguladı. Ülkede şu ana kadar nüfusun yalnızca yüzde 12’si aşılanmış durumda.

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.