enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:26 Bakan Fidan: İran’ın stratejisi son derece yanlış
09:07 Mazlumun Kimliği Sorulmaz
10:37 Mücevherde Yeni Sezonun Trendleri İlk Kez Fuarda Açıklanacak
09:54 Saldırıların ardından Gazze’de “yeniden açlık” endişesi
09:43 ABD ile İsrail’in İran’a yönelik ortak saldırıları,artan jeopolitik risk primi, küresel enerji piyasalarında sert fiyat yükselişlerini beraberinde getirdi.
00:49 ABTTF Başkanı: İftarlarımız bazı çevreleri neden rahatsız ediyor?
00:22 Remzi DİLAN’ın yazısı, Öcalan’ın Statüsü: Baş Müzakereci mi, Yerli Mandela mı?
00:01 ‘Savaş Türkiye’yi de etkileyebilir’
09:52 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:02 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:51 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:21 Putin’den Hamaney için taziye mesajı: ‘Uluslararası hukukun ihlali’
00:21 Kocaeli Büyükşehir, Üsküdar Vapuru faciasını unutmadı; 392 can, 1 Mart’ın yıl dönümünde dualarla anıldı
00:20 Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde insansız hava araçlarının (İHA) parçaları sonucu iki kişi yaralandı
00:14 Hollanda’da 17 Nisan’da başlayacak sergide, Osmanlı’nın diplomatik ağırlığını hatırlatan figürler izlenecek…
00:13 Bloomberg yazdı: Türkiye, petrol ve uzay istasyonuyla Afrika açılımını hızlandırıyor”
00:12 Kocaelispor Taraftarı Başkan Büyükakın’dan istemişti: O çocuklar maçta yerlerini aldı
00:11 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
00:11 Ramazan çadırında paylaşmanın tadı bir başka: İftar sonrası ücretsiz ikramlar Büyükşehir’den
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fransa Dışişleri’nden Türk Kadınlarıyla Dayanışma Mesajı

Fransa Dışişleri’nden Türk Kadınlarıyla Dayanışma Mesajı
22.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Fransa Dışişleri Bakanlığı, ilk imzayı atan Türkiye’nin cinsiyete dayalı şiddete karşı İstanbul Sözleşmesi’ni terk etme kararından derin üzüntü duyduğunu açıkladı.

Bakanlık sözcüsü Agnès von der Mühll, “Fransa, Türk yetkililerin, 2011 yılında ilk Türkiye’nin onayladığı Avrupa Konseyi İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararından derin üzüntü duymaktadır” dedi.

Bakanlıktan Cumartesi gecesi yapılan açıklamada, İstanbul Sözleşmesi’nin, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve bununla mücadelede bugüne kadarki en başarılı uluslararası mekanizmayı temsil ettiği belirtildi.

Bu kararın en başta, Fransa’nın tüm dayanışmasını ifade ettiği Türk kadınlarını etkileyeceği vurgulanan açıklamada, “Bu karar daha genel kapsamda, kadın haklarının da bir parçası olduğu insan haklarına saygı açısından yeni bir gerilemeye işaret ediyor. Dünya genelinde kadın hakları ihlalleri geliştikçe, Fransa her tür toplumsal cinsiyet temelli ve cinsel şiddete karşı mücadeleyi harekete geçirmeye ve taahhüt etmeye devam edecek” ifadesine yer verildi.

Haber: Arzu Çakır / VOA 

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.