enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:55 Almanya: Kalifiye göçmenleri nasıl zorluklar bekliyor?
00:52 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:47 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:21 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:20 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
14:41 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
00:11 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:06 MİT ve Emniyet’ten “casusluk” operasyonu: 6 gözaltı
00:05 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:04 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:04 Irak’ta ABD’nin karşı çıktığı Nuri Maliki kimdir?
00:04 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:03 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:02 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:02 Davos’ta geç gelen itiraf
00:01 “Gaziantep’in Genç Yıldızları Ödül Töreni”nden notlar!
00:01 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fransa Devlet Televizyonu’nun Karabağ’daki tarafsız haberciliği kısa sürdü!

Fransa Devlet Televizyonu’nun Karabağ’daki tarafsız haberciliği kısa sürdü!
26.10.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Fransa’da devlet televizyonu TF1’in, Ermenistan’ın Dağlık Karabağ’ı işgal ettiğine dair ifadelere yer verilen bir haberi yayınladıktan kısa süre sonra kaldırıldı. Kanal, tarafsız Dağlık Karabağ haberi nedeniyle, Ermeni terör örgütü Asala üzerinden ölümle tehdit edildi.

Fransa devlet televizyonu TF1, Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını kurtarmak için Dağlık Karabağ’da başlattığı operasyona ilişkin bölgeden tarafsız bir haber yayınladı. O haber kısa sürede yayından kaldırıldı. Fransa devlet televizyonu TF1’e, yayımlandıktan sonra kaldırılan tarafsız Dağlık Karabağ haberi nedeniyle, Ermeni terör örgütü Asala ve Fransız Ermeni Örgütleri Konseyi (CCAF) Eşbakanı Franck Papazyan tarafından açıkça ölüm tehditleri yağdı.

TF1’in internet sitesinde 22 Ekim akşamı yayınlanan ve kısa sürede kaldırılan “Dağlık Karabağ: cephe hattında röportaj” adlı yaklaşık 4 dakikalık haberde, Azerbaycan cephe hattından çekilmiş görüntülere yer verildi.

BÖLGEDEKİ ERMENİ DEHŞETİNİN AYRINTILARINA YER VERİLMİŞTİ

Azerbaycan ordusunun ilerleyişini gösteren ve Dağlık Karabağ’daki Ermeniler için “ayrılıkçı” ifadeleri kullanılan söz konusu haberde, Ermenistan tarafının köyleri bombalaması sonucu evlerin yıkıldığı, can kayıplarının olduğu, çiftlik hayvanlarının öldüğüne dair ayrıntılar bulunuyordu.

AZERBAYCANLILAR TÜRKİYE’YE SEVGİLERİNİ GÖSTERMİŞTİ

Haberde, açıklamalarda bulunan Azerbaycanlı bir komutan, morallerinin iyi olduğunu, askeri olarak üstünlüklerinin bulunduğunu söylerken, Bazukalı bir asker de Ermeni tarafının silahlarını bırakıp kaçtığını aktarmıştı. Ellerinde Türk bayrağı dalgalandıran Azerbaycanlılar da verdikleri destekten dolayı Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sevgilerini ifade etmişti.

ASALA TEHDİTİ

Fransız Ermeni Örgütleri Konseyi (CCAF) Eşbakanı Franck Papazyan, Twitter hesabından paylaştığı bir mesajda, TF1 kanalı ve gazeteci Liseron Boudoul’u açıkça hedef gösterdi.

CCAF’ın sosyal medya hesaplarından da TF1’e karşı kitlesel protesto ve boykot çağrısı yapıldı. Bir Facebook kullanıcısı, “TF1 kanalının yöneticilerinin birkaçının başı kesildiği vakit, daha iyi görürler.” yorumunu paylaştı. Başka bir kullanıcı ise “Asala’ya ihtiyaç var.” dedi.

ASALA- ERMENİ TERÖR ÖRGÜTÜ
ASALA veya Ermenistan’ın Kurtuluşu için Ermeni Gizli Ordusu. 1975 ve 1985 yılları arasında, Türkiye dahil 16 farklı ülkede Türk ve diğer sivil, mülki ve diplomatik hedeflere karşı bombalı ve silahlı eylemlerde bulunmuş solcu, aşırı milliyetçi ve silahlı terör örgütü.

DAĞLIK KARABAĞ’IN İŞGALDEN KURTARILMASI DEVAM EDİYOR

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’daki topraklarını kurtarmak için başlattığı kara harekatı kararlılıkla devam ediyor. Azerbaycan, 27 Eylül 2020’de başlatılan harekat kapsamında, şu ana kadar çok yüksek ve stratejik öneme sahip dağlık bölgeler de dahil olmak üzere şehir, kasaba ve köyleri bir bir işgalci güçlerden temizliyor.

https://qha.com.tr/haberler/fransa-devlet-televizyonunun-karabag-daki-tarafsiz-haberciligi-kisa-surdu/265787/

[TÜHA Haber Ajansı, 26 Ekim 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.