enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:10 Emlak Konut’tan faizsiz ‘Hoş Geldin Evim Kampanyası’
00:09 Toplumsal Fayda Hikâyeleri’nde bu hafta: Pfizer Türkiye
00:08 Gazze Barış Kurulu Vaşington’da toplandı
00:07 Ömer Çelik: Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge hedefimize ilerliyoruz
00:06 MSB’den Yunanistan’ın Girit’teki hidrokarbon faaliyetlerine tepki
00:05 Avrupa Haberleri / NATO 3.0 Döneminde Çok Vitesli Avrupa’nın Dönüşümü
00:04 ABTTF: Hoş geldin Ramazan-ı Şerif!
00:03 Karda, sıcakta, çöl fırtınasında Türk SİHA’ları: Dünyanın gözü BAYKAR’da
00:02 İddia: ABD ordusu cumartesi gününden itibaren İran’a saldırıya hazır
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emine Erdoğan ve İletişim Başkanı Duran’dan ramazan mesajı
13:19 “Bu Dünyadan Bir Akıncı Geçti”
00:31 Daha temiz bir çevre için ortak mücadele; İzmit Körfez’i deniz dibi araç lastiğinden temizlendi
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Barış Kurulu’nun ilk toplantısı için Vaşington’da
00:13 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın’dan “Ramazan ayı özümüze dönüşün vaktidir”
00:12 Hollanda Fahri Konsolosumuz Titus Kramer, bir yasa konusunda hükümeti uyardı…
00:11 İşsizlik 12 çeyrektir tek hanede
00:10 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in ‘Sabah Kahvesi’nde I Orada Neler Oluyor!
00:09 KOTO ve KOSAD’dan ‘Kredi Süreçlerinde Sigorta Dayatmalarına Karşı’ ortak duruş
00:08 Erdoğan’ın Etiyopya Ziyareti ve Bölgesel Etkisi
00:07 ASKİ’ye “içme suyu havzasında kirlilik” cezası ve suç duyurusu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

FETÖ fişleme için ‘Filemaker’ programını kullandı

FETÖ fişleme için ‘Filemaker’ programını kullandı
21.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / FETÖ’nün kirli planları bir bir deşifre oluyor. Ankara’da yapılan yargılama sonucunda, örgütün gizli istihbarat yapılanması ortaya konuldu. FETÖ üyeleri “Filemaker” isimli program üzerinden istihbarat görevlilerini fişledi.

FETÖ’nün istihbarat içerisindeki gizli yapılanmasına ilişkin çarpıcı tespit ve ifadeler bir mahkeme kararında yer aldı. Buna göre FETÖ”Filemaker” isimli bir bilgisayar programı üzerinden fişleme yapıyordu.

İstihbarat çalışanlarını gruplandırdılar

İstihbarat içindeki FETÖ’cüler, diğer istihbaratçıları takip ediyor hatta özel cihazlarla dinliyordu. İstihbarat çalışanları, örgüte bakış açıları ve özel yaşantılarına göre gruplara ayrılıyordu. FETÖ’nün gizli istihbarat sorumlusu Ö.K’nın ifadeleri:

“Gizli yapılanma içerisinde bize bağlı hareket eden istihbarat personeli istenilen bilgileri bize getirirdi. Bu bilgileri örgütsel manada üstümüz konumunda bulunan Tahir kod adlı M.K.’ya veriyorduk. 2011 Yılının Eylül ayında yapılan bir toplantıda Tahir yeni bir program olan ‘Filemaker’ kullanılacağını bize söyledi. Tüm temsilcilere sahip oldukları bölgeler tanımlanmıştı. Bunun için herkese ayrı kullanıcı adı ve şifre verildi. ”

FETÖ’nün gizli istihbarat sorumlusu Y.U da ifadesinde, “Filemaker üzerinden herhangi bir şahsın tüm ikametgah, SGK, araç alım satım, eğitim, seyahat, köken, Fetullah Gülen iltisakı, üzerine kayıtlı telefon, varsa adli süreçleri, polis ifadeleri, otel kayıtları, yurt dışı giriş çıkış saatleri, 1. 2. 3. derece akraba bilgileri gibi çok kapsamlı bilgilere erişebiliyordum” sözlerini kullandı.

“FETÖ elebaşı milli güvenlik bilgileriyle özel ilgileniyordu”

Gerekçeli karardaki ifadelere göre FETÖ, istihbarat içinde 90’lı yıllarda örgütlenmeye başladı. İstihbarata soktukları FETÖ’cülere “öğrenci” diyorlardı.

Hepsi gizli bir sorumluya, onlar da örgütün sözde MİT sorumlusuna bağlıydı. Gizli istihbarat sorumlusu direk FETÖ elebaşı ile görüşüyordu. Karardaki ifadelere göre, elebaşı Fetullah Gülen’in istihbarat yapılanmasına özel ilgisi bulunuyordu.

Türkiye’nin milli güvenliğini ilgilendiren konularla ilgili her şeyi öğrenmek istiyordu. Bu yüzden gizli istihbarat yapılanmasına yerleştirilen FETÖ mensupları da özenle seçildi.

Gizli yapılanma için seçilen FETÖ’cülerin ailesinde başka örgüt mensubu olmamasına dikkat ediliyordu.

Haber: Yiğitcan Karatepe

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Şubat 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.