enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:14 Uzun yıllar boyunca geleneksel yöntemlere hakim olan Gayrimenkul sektöründe,Teknolojik Devrim ve Dijital Dönüşüm
00:13 Ömer Çelik: İsrail’in sınırları neresidir?
00:12 TBMM Dilekçe Komisyonuna başvurularda: Üniversitelerde astroloji bölümü açılması
00:11 İçişleri Bakanlığı, Yalova’daki saldırıyla ilgili müfettiş görevlendirdi
00:10 Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından yapılan inşaatları paylaştı
00:10 Sapanca Gölü’nde Sular Çekildi: Balıkların Yüzdüğü Yerde Şimdi Yürüyüş Yapılıyor
00:09 Bakan Kurum’dan “Sındırgı” paylaşımı: Söz verdik, sözümüzü tutacağız
00:08 NATO’nun spot ışıkları Türk İnsansız Sistemleri’nde
00:06 Devletin adını kullanarak, Sahte e-Devlet, Sahte MHRS, Sahte UYAP ve Bankalar Üzerinden Vatandaşı Soyuyorlar!
00:05 Kocaeli’n Kartepe ilçesinde Erik Ağaçları “Yalancı Bahar”a Aldandı” Erikler yanarsa bizde yanarız”
00:04 Rusya’da Bilal Erdoğan yorumları…
00:03 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Terörsüz Türkiye raporuyla ilgili olarak,”Türkiye için hayati bir eşiği aştık”
00:03 Gastronomist Veysel KAVRAYAN’dan Ramazana özel “Gastronomi Haberleri”
00:11 Haftanın SAHA Bülteni’ninden özetler
00:10 ABD’nin Güney Kafkasya Politikası ve Türk Dünyasına Açılımı
00:08 Kültür-sanat odaklı haberler
00:06 Su krizi enerjiyi de vuruyor: ‘Elektrik üretimi 30 yılda yüzde 25 azaldı’
00:05 DoktorTakvimi’nden Türkiye’nin 2025 sağlık raporu
00:04 APOSTO’dan Haberler!
00:04 ABD’nin Venezüela’ya saldırısını bir de benden okuyunuz…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

FETÖ elebaşı Gülen’in avukatına 35 yıl hapis cezası

FETÖ elebaşı Gülen’in avukatına 35 yıl hapis cezası
30.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Fetullah Gülen’in avukatlarından Adnan Şeker, 35 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mustafa Kemal Atatürk(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber‘den aktardığı İHA’nın haberine göre, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in avukatı Adnan Şeker, ikinci kez yargılandığı davada 35 yıl hapis cezası aldı. Daha önce başka bir suçtan 9 yıl 9 ay hapis cezası alan avukat Adnan Şeker, ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’, ‘zincirleme şekilde rüşvet vermek’ ve ‘suçluyu kayırma’ suçlarından 35 yıl hapis cezası daha aldı.

Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada aynı suçlardan yargılanan Şeker’in kardeşleri Musa Şeker 28 yıl 9 ay, Yaşar Şeker ise 29 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Davada yargılanan diğer sanıklardan Hilal Kamacı’ya 34 yıl 4 ay 15 gün, rüşvet karşılığı FETÖ şüphelilerine bilgi sızdıran katip Nazif Gürkan Şen’e 32 yıl 1 ay ve sanık Betül Fırat’a da 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Tutuksuz yargılanan Hasan Hüseyin Z. ise bütün suçlardan beraat etti.

Sorgulama yapılan bilgisayar katibe ait çıktı

Sanık Adnan Şeker hakkında hazırlanan iddianamede, Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü ekiplerinin Malatya Doğanşehir Adliyesi’nde yakalama ve soruşturma sorgulamalarının orantısız bir şekilde arttığını ve 14 bin 699 sorgulamanın yapıldığını tespit ettiği belirtildi. İsmi sorgulanan şüphelilerden 5 bin 738’inin FETÖ, 28’inin PKK, 2’sinin DHKP-C ve 4’ünün de MLKP terör örgütüyle bağlantılı olduğunun ortaya çıktığı kaydedildi. Doğanşehir Adliyesi’ndeki sorgulamaların orantısız artması sonrası yapılan incelemede, UYAP üzerinden usulsüz sorgulamaların yapıldığı bilgisayarın adliye katiplerinden Nazif Gürkan Şen’e ait olduğunun tespit edildiği kaydedildi. İddianamede Şen’in hesap hareketlerindeki araştırmada ise bankadaki paranın 2014- 2017 arasında 10 bin 815 TL olduğu, 2018 yılında bu miktarın 548 bin 665 TL olduğunun belirlendiği ifade edildi.

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Eylül 2021]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.