enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:01 Filistin Direnişinin Temel Taşı: “Filistin’de Kadın ve Anne Olmak” Konferansı Gerçekleştirildi.
09:30 Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu: Mehmet Emin Resulzade
00:30 CHP’li Kanko Derince Lisesi Tartışmasını Meclis’e Taşıdı: “Okullar Kentlerin Hafızasıdır”
00:01 Yunanistan Kültür Bakanlığı, Yanya’daki tarihi Aslan Paşa Camii’nin restorasyonunu üstleniyor
23:12 Hukuksuzluklar Ortasında Hürmüz Boğazı
22:50 Terörsüz Türkiye Süreci Hızlanacak
22:12 Terörsüz Türkiye Hedefinin Siyasal ve Toplumsal Yönleri
21:56 ABD ve İsrail’in Saldırıları İran’da Kürt Silahlı Grupları Harekete Geçirebilir mi?
21:45 ABD’de CNN’in bağımsız araştırma şirketi SSRS’nin anketine göre, kamuoyunun yüzde 54’ü, İran’a yönelik saldırıların ülkesi için daha büyük tehdit oluşturacağını düşünüyor.
21:40 İran’a Siyonist Saldırı ve Batının Kukla Kürdistan Hayali!
20:48 Kocaelispor sürpriz şekilde kupaya veda etti 
10:28 Madrid’de ‘Belirsizliği Yönetmek, Dönüşümü Yönlendirmek: Dönüm Noktasında NATO’ paneli düzenlendi
10:17 İran Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı
10:05 Bakan Fidan, ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü
23:27 “Başkasının Derdiyle Dertlenmeyen, Kendine Dert Arasın”
22:36 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun Nihai Raporu
22:01 ABD, İsrail ve İran: Kapasiteler, Kabiliyetler ve Hal Tarzları
20:51 İran Müdahalesi Avrupa’yı ve Transatlantik İlişkileri Nasıl Dönüştürüyor?
19:08 Jakobenlerin Laiklikle İmtihanı
18:00 MSB: Türk hava sahasına yönelen balistik mühimmat imha edildi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

FETÖ elebaşı Gülen’in avukatına 35 yıl hapis cezası

FETÖ elebaşı Gülen’in avukatına 35 yıl hapis cezası
30.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Fetullah Gülen’in avukatlarından Adnan Şeker, 35 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mustafa Kemal Atatürk(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber‘den aktardığı İHA’nın haberine göre, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in avukatı Adnan Şeker, ikinci kez yargılandığı davada 35 yıl hapis cezası aldı. Daha önce başka bir suçtan 9 yıl 9 ay hapis cezası alan avukat Adnan Şeker, ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’, ‘zincirleme şekilde rüşvet vermek’ ve ‘suçluyu kayırma’ suçlarından 35 yıl hapis cezası daha aldı.

Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada aynı suçlardan yargılanan Şeker’in kardeşleri Musa Şeker 28 yıl 9 ay, Yaşar Şeker ise 29 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Davada yargılanan diğer sanıklardan Hilal Kamacı’ya 34 yıl 4 ay 15 gün, rüşvet karşılığı FETÖ şüphelilerine bilgi sızdıran katip Nazif Gürkan Şen’e 32 yıl 1 ay ve sanık Betül Fırat’a da 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Tutuksuz yargılanan Hasan Hüseyin Z. ise bütün suçlardan beraat etti.

Sorgulama yapılan bilgisayar katibe ait çıktı

Sanık Adnan Şeker hakkında hazırlanan iddianamede, Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü ekiplerinin Malatya Doğanşehir Adliyesi’nde yakalama ve soruşturma sorgulamalarının orantısız bir şekilde arttığını ve 14 bin 699 sorgulamanın yapıldığını tespit ettiği belirtildi. İsmi sorgulanan şüphelilerden 5 bin 738’inin FETÖ, 28’inin PKK, 2’sinin DHKP-C ve 4’ünün de MLKP terör örgütüyle bağlantılı olduğunun ortaya çıktığı kaydedildi. Doğanşehir Adliyesi’ndeki sorgulamaların orantısız artması sonrası yapılan incelemede, UYAP üzerinden usulsüz sorgulamaların yapıldığı bilgisayarın adliye katiplerinden Nazif Gürkan Şen’e ait olduğunun tespit edildiği kaydedildi. İddianamede Şen’in hesap hareketlerindeki araştırmada ise bankadaki paranın 2014- 2017 arasında 10 bin 815 TL olduğu, 2018 yılında bu miktarın 548 bin 665 TL olduğunun belirlendiği ifade edildi.

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Eylül 2021]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.