enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:26 İzmir’de yarından itibaren su tüketiminin yoğun olduğu 11 ilçede planlı ve dönüşümlü su kesintilerine başlanacak…
22:46 Aceleci Tepki Siyasetine Hapsolmak
22:21 Tarihi komisyonun ilk toplantısı sona erdi
22:11 Dışişleri Fidan’ın üniversite diplomasına ilişkin iddiaları yalanladı
22:02 TBMM Başkanı Kurtulmuş: İnanıyorum ki komisyonumuz tarihi misyonu layıkıyla gerçekleştirecek
12:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’yi bölgesinde kutupbaşı yapacağız
08:10 Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi (UTDSBK), 15 – 17 Ekim 2025 tarihlerinde Bosna Hersek’te düzenlenecek
07:42 Rusya-Ukrayna Arasında Barış Neden Sağlanamıyor?
07:39 İslamofobi mi Yoksa İslam Düşmanlığı mı?
07:34 Rusya’da bilime ve akla yatırım
07:32 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
07:20 İsrail ve Yunanistan bu gelişmeyi, sadece güvenlik değil, nüfuz mücadelesi açısından da kritik bir eşik olarak okuyor…
07:19 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
07:16 WWF’ten plastik kirliliğine karşı güçlü ve hukuken bağlayıcı bir küresel anlaşma çağrısı
07:11 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:48 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
06:35 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
23:24 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
23:14 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
23:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fethi Sekin’in şehit olduğu saldırının mühimmatları tatlı kutularında gelmiş

Fethi Sekin’in şehit olduğu saldırının mühimmatları tatlı kutularında gelmiş
15.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / İzmir’de polis memuru Fethi Sekin ve mübaşir Musa Can’ın şehit olduğu saldırı için mühimmat temin eden PKK’lı terörist Delil Hıso’nun ifadesi ortaya çıktı. Terörist, saldırıda kullanılan mühimmatların tatlı kutularında İzmir’e getirildiğini söyledi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, İzmir Adliyesi’ne yönelik 5 Ocak 2017’de PKK/KCK’lı teröristlerce gerçekleştirilen, polis memuru Fethi Sekin ve mübaşir Musa Can’ın şehit olduğu saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında; ‘Delil Azzo’ kod adlı PKK/KCK’lı terörist Delil Hıso, polis ekiplerince yakalandı.

Delil Hıso’nun, İzmir Adliyesi’ne saldıran teröristlerin kullandığı Kalaşnikof tüfek mermilerini, TNT malzemelerini ve el bombalarını İzmir’e getirdiği öğrenildi.

Teröristin, 2015 yılında Mardin’in Nusaybin ilçesinde güvenlik güçlerine yönelik gerçekleştirilen 3 bombalı eylem ve zırhlı polis aracına yapılan silahlı saldırı eylemlerine de katıldığı bilgisi paylaşıldı.

Delil Hıso, önceki gün emniyetteki işlemlerinin ardından “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma” suçundan İzmir Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Adli makamlarca dinlenilen Hıso, tutuklandı.

İfadesi ortaya çıktı 

Terörist Delil Hıso’nun ifadesi de ortaya çıktı. Baskı sonucu YPG’nin Hebat Kampı’nda eğitim aldığı belirtilen Hıso’nun çukur eylemlerinde barikat kurup, Ahmet Kaya Köprüsü’nün patlatılmasında kullanılan bombaları getirdiğini itiraf ettiği öğrenildi.

Hıso ifadesinde, Kızıltepe’de bir tekstil firmasında çalışırken patronun yeğeni A.Ö. ile İzmir’e okul arkadaşı Fadi Yusuf’un yanına gitmeye karar verdiklerini ve numarasını ailesinden bulup iletişime geçtiklerini söyledi.

Arkadaşı Yusuf’un otobüs bileti aldıktan sonra haber ver dediğini aktaran terörist Hıso, “Terminale geldikten sonra Yusuf’u aradım. Bana, üzerimdeki giysileri sordu. Sonra yanımıza elinde 5 tatlı kutusu olan İbrahim Hamo geldi. Hamo, otobüste hangi koltuklarda oturduğumuzu sordu. Sonra tatlı kutularını koltuklara bıraktı. Ardından da Yusuf’a iletilmek üzere bin lira verdi” dedi. Hıso’nun, kutuların içinde ne olduğunu sormasına rağmen Hamo’nun ısrarla açılmaması konusunda uyarıda bulunduğunu söylediği de ifadede yer aldı.

İzmir’i patlatacağız

İzmir’de kendilerini Fadi Yusuf’un yanı sıra “Fener” ve “Sekvan” isimli kişilerin karşıladığını belirten Hıso’nun, “Buca ilçesinde evde kaldık. Bir süre sonra kutular açıldı. Üst taraflarında tatlı, altlarında ise ayrı vaziyetlerde 150 Kalaşnikof mermisi, TNT patlayıcısı ve el bombası vardı. Görünce şaşırdım ve Fadi’ye bunları sordum. O da bana, ‘İzmir’i patlatacağız’ dedi. Sonrasında kutuları yokuş bir yerde oturan “Azad” isimli birinin evine bıraktık. Bir hafta kaldıktan Kızıltepe’ye döndüm” dediği öğrenildi.

İzmir’den döndükten sonra Fadi Yusuf ile irtibat kurmadığını belirten Hıso’nun daha sonra yaşananları ise şöyle anlattığına yer verildi:

“2017 yılının ortalarında Yusuf’un kendisini arayıp, ‘İzmir’de adliyeye eylem yaptık. Bir polis öldü. Onun için buradan gidiyorum. Azad’ı alırlarsa ben de açığa çıkarım. O nedenle Kamışlı’ya gidiyorum’ dediğini söyledi.”

Öte yandan 2. Sulh Ceza Hakimliği, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, terör örgütü mensubu Delil Hıso’nun ifadesi doğrultusunda kimlikleri belirlenen 3 şüpheli hakkında yakalama emri verilmesi talebini uygun buldu.

[TÜHA Haber Ajansı, 15 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.