enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:16 “Filenin Efeleri” A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2025 Dünya Şampiyonası son 16 turunda yarın Hollanda ile çeyrek final mücadelesi verecek.
22:02 Bakan Fidan: Bölge ülkeleriyle ortak güvenlik konusunu masaya yatırmalıyız
21:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşecek
20:28 Dünyada ve Türkiye’de Yükselen Spor branşının adı ” PİCKLEBALL “
08:41 İşgalci İsrail’in saldırıları, Filistinlilerin yalnızca yaşama hakkını değil, ölümden sonraki onurunu da hedef alıyor…
07:38 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
07:38 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
07:34 Kerkük Kimin?
07:33 Hollywood yıldızı Alexander Uloom, Mehmed: Fetihler Sultanı’nda
07:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
07:28 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
07:28 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
07:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Büyükakın, Kocaeli’deki büyük dönüşümü TÜHA’ya anlattı…
07:23 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat” 6. sezonuyla 21 Eylül Pazar akşamı izleyiciyle buluşuyor…
07:10 Türkiye’nin devlet arşivlerinde korunan Osmanlı dönemine ait Filistin tapu kayıtları, uluslararası hukuk açısından kritik bir öneme sahip.
07:01 YSK bugün CHP gündemiyle toplanacak
03:31 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
02:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:15 Trendyol 1. Lig’in 6. haftası bugün oynanacak maçlarla başlayacak.
22:23 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

FAO: Dünya gıda fiyatları 2021’de 10 yılın zirvesini gördü

FAO: Dünya gıda fiyatları 2021’de 10 yılın zirvesini gördü
07.01.2022
A+
A-

NEW YORK – TÜHA HABER / Dünya gıda fiyatları aralık ayında dört aylık artışın ardından gerilese de 2021’i yüzde 28 artışla 2011’den bu yana en yüksek seviyede tamamladı.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından derlenen, tahıllar, yağlı tohumlar, süt ürünleri, et ve şeker fiyatlarındaki aylık değişimleri izleyen dünya gıda fiyatları endeksi Kasım ayındaki revize 134.9 seviyesinden Aralık ayında 133.7’ye çıktı.

Kasım gıda fiyatları endeksi daha önce 134.4 olarak açıklanmıştı.

Yıllık bazda ortalama 125.7 değerini alan endeks yılı 2020’deki seviyesinin %yüzde 8.1 üzerinde tamamlarken 2011’de gördüğü 131.9 seviyesinden sonraki en yüksek seviyeyi gördü.

Yükselişte dünya genelinde rekoltede yaşanan düşüş ve güçlenen talep etkili oldu.

FAO süt ürünleri dışında tüm fiyat kategorilerinde Aralık ayında gerileme yaşandığını belirtti. Buna karşılık geçen yılın tamamına bakıldığında tüm ana gıda kategorilerinin fiyatlarında keskin artışlar görüldü.

[TÜHA Haber Ajansı, 07 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.