enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:36 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
08:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
08:17 Turizme savaş darbesi
07:31 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
07:12 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
00:58 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:42 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu, “Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:08 Made in EU Nedir?
00:06 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fahrettin Altun’dan İlker Başbuğ ve Can Ataklı’ya sert tepki

Fahrettin Altun’dan İlker Başbuğ ve Can Ataklı’ya sert tepki
05.01.2021
A+
A-

TÜHA HABER / İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Can Ataklı’nın konuşmaları ve Cumhuriyet Gazetesi’ndeki 27 Mayıs göndermeli erken seçim manşetine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sert tepki gösterdi. Altun, “Darbe özlemi içerisinde olanların bu eşgüdümlü söylemleri hiç sürpriz değil” ifadelerini kullandı.

Fahrettin Altun'dan İlker Başbuğ ve Can Ataklı'ya sert tepki: "Eşgüdümlü darbe söylemleri"

AKŞAM Gazetesi‘nin haberinde, Başkan Erdoğan’a hakaret etmekten hakkında dava açılan Can Ataklı yine skandal sözlere imza attı. Başkan Erdoğan’ın görevi bırakması için büyük afetlerin yaşanması gerektiğini savunan Ataklı, “Tayyip Erdoğan’ın gitmesi için çok büyük bir halk öfkesinin olması lazım” dedi. Öte yandan Cumhuriyet Gazetesi’nin 27 Mayıs göndermeli erken seçim manşeti de büyük tepki çekti.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun resmi Twitter hesabından, Can Ataklı’nın konuşmaları ve Cumhuriyet Gazetesi’ndeki 27 Mayıs göndermeli erken seçim manşetine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sert tepki gösterdi. Altun, “Darbe özlemi içerisinde olanların bu eşgüdümlü söylemleri hiç sürpriz değil” ifadelerini kullandı.

“DARBECİ ZİHNİYET, 27 MAYIS’TAN BU YANA HEP AYNI”

Milletin demokratik, sivil hak ve kazanımlarını bir türlü hazmedemeyen, seçilmiş hükümeti kendilerinden olmadıkça meşru görmeyen darbeci zihniyet, 27 Mayıs’tan bu yana hep aynı.

Bu millet, seçtiği lideriyle birlikte 15 Temmuz destanını yazan millettir. Kimse aklından çıkarmamalı.

“DARBEYİ SAVUNANLARIN DEMOKRASİ SÖYLEMİ TRAJİKOMİK”

Seçimleri sadece kendileri kazanacaksa meşru gören, Menderes’ten Erdoğan’a milletin adamlarını hiçbir zaman hazmedemeyen bu zihniyete karşı milletimiz elbette uyanıktır.

Darbeyi savunanların, meşru görenlerin, darbeyle tehdit edenlerin demokrasi söylemi ise sadece trajikomiktir.


Haberin Özeti

İletişim Başkanı Altun, eş güdümlü olarak darbe söyleminde bulunan İlker Başbuğ ve Can Ataklı‘ya tepki gösterdi.
• “Darbe özlemi içerisinde olanların bu eşgüdümlü söylemleri hiç sürpriz değil.”

ARKA PLAN
• Yazdığı yeni kitapla ilgili Cumhuriyet gazetesine konuşan İlker Başbuğ, “Menderes erken seçim tarihini açıklasaydı, 27 Mayıs önlenebilirdi.” dedi.
• Gazeteci Can Ataklı, “Bugünün koşullarında darbe yapabilecek kabiliyet yok. Bana göre darbe yapmak çok zor. Tayyip Erdoğan’ın gitmesi için çok büyük bir halk öfkesinin olması lazım.” sözlerini kullandı.

[TÜHA Haber Ajansı, 05 Ocak 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.