enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:02 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:51 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:21 Putin’den Hamaney için taziye mesajı: ‘Uluslararası hukukun ihlali’
00:21 Kocaeli Büyükşehir, Üsküdar Vapuru faciasını unutmadı; 392 can, 1 Mart’ın yıl dönümünde dualarla anıldı
00:20 Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde insansız hava araçlarının (İHA) parçaları sonucu iki kişi yaralandı
00:14 Hollanda’da 17 Nisan’da başlayacak sergide, Osmanlı’nın diplomatik ağırlığını hatırlatan figürler izlenecek…
00:13 Bloomberg yazdı: Türkiye, petrol ve uzay istasyonuyla Afrika açılımını hızlandırıyor”
00:12 Kocaelispor Taraftarı Başkan Büyükakın’dan istemişti: O çocuklar maçta yerlerini aldı
00:11 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
00:11 Ramazan çadırında paylaşmanın tadı bir başka: İftar sonrası ücretsiz ikramlar Büyükşehir’den
00:10 Kaç Yıl Sürdü?
00:09 Sahanın Durumu, Raporun Gereği ve Zamanlama
00:06 Nakit Varken Batmak: Şirketleri Sessizce Çökerten Finansal Yanılgı
00:04 Hürmüz kapanırsa ne olur? Küresel enerji hattı tehlikede
00:03 Ateş Çemberinde Akıl Arayışı
09:53 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Suriye, Mısır ve Endonezya dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yaptı.
09:29 Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, İncirlik Hava Üssü’nden “canlı yayın” yapılmasıyla ilgili resen soruşturma başlatıldı
07:07 Ege Üniversitesi’den,“34. Yılında Her Yönü ile Hocalı ve Azerbaycan-Ermenistan İlişkileri”
06:44 ManpowerGroup: Zorunlu ofise dönüş, kadınların işten ayrılma olasılığını erkeklere kıyasla 3 kat artırıyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fahrettin Altun: Vatandaşlarımız teyit edilmemiş bilgilere itimat etmemeli

Fahrettin Altun: Vatandaşlarımız teyit edilmemiş bilgilere itimat etmemeli
05.12.2024
A+
A-

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Suriye’deki gelişmeler üzerinden medyaya sorumlu yayıncılık uyarısında bulundu.

Türkiye’nin konuya ilişkin tutumuna dair resmî açıklamaların dikkate alınmasını isteyerek, “Vatandaşlarımız medyayı takip ederken teyit edilmemiş bilgilere itimat etmemeli” dedi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

İletişim Başkanı Altun,sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Suriye’de devam eden çatışmaları ve askeri durumu yakından takip ettiklerini söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

“Dezenformasyonun normal zamanlardan daha fazla ve hızlı yayıldığı böylesine bir ortamda, medyamızın sorumluluk bilincine sahip bir şekilde, vatandaşlarımızın haber alma hürriyetinin ve ülkemiz menfaatlerinin öncelendiği, özellikle askeri ve istihbari mahremiyete azami şekilde riayet eden, asılsız haberlerden, sadece duyuma dayanan söylentilerden, yanlış yönlendirmelerden ve gerçeklikten uzak yorumlardan kaçınan bir yayın politikası benimseyeceğine inanıyoruz.

Türkiye’nin meseleye dair tutumuna ilişkin yalnızca resmî açıklamaların dikkate alındığı ve niyet okuyan analizlerden uzak durulan yayınların yapılması da kamuoyunun daha sağlıklı bilgilendirmesini temin edecek önemli unsurlardır. Bu kapsamda Türkiye’nin Suriye’nin birlik, istikrar ve toprak bütünlüğünü desteklediği, tek amacının milli güvenliğimizin sağlanması ve teröristlerin bertaraf edilmesi olduğu unutulmamalıdır.

“Resmî kurumların açıklamaları esas alınmalı”

Vatandaşlarımızın da medyayı takip ederken teyit edilmemiş bilgilere itimat etmemesi, dezenformasyon içeren haber ve bilgilerin yayılımına katkı sunmaması gerektiğini, doğru bilgi için resmî kurumların açıklamalarının esas alınmasının önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.