enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:33 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
17:40 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı…
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

EU Observer: Tek yol Türkiye ile iş birliği

EU Observer: Tek yol Türkiye ile iş birliği
16.01.2022
A+
A-

BRÜKSEL – TÜHA HABER / Brüksel merkezli EU Observer gazetesindeki, “Türkiye ve Avrupa Birliği arasında jeopolitik iş birliği zamanı” başlıklı yazıda; Avrupa Birliği ile NATO’nun bölge güvenliği için Türkiye’ye ihtiyacı olduğu vurgulandı.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Avrupa Birliği (AB) siyasetine odaklı yayınlar yapan Brüksel merkezli EU Observer gazetesinde “Avrupa Birliği’nin Türkiye ile daha stratejik bir iş birliğine ihtiyacı var.” analizine yer verildi.

Koert Debeuf imzalı analizde, Türkiye’nin jeostratejik önemine vurgu yapıldı.

Türkiye ile AB  arasındaki stratejik ilişkinin son yıllarda zarar gördüğü belirtilirken, “Türkiye ne kadar AB ve NATO’ya ihtiyaç duyuyorsa AB ve NATO’nun da o kadar Türkiye’ye ihtiyacı var.” yorumuna yer verildi.

“Tek yol Türkiye ile iş birliği”

Analizde, Türkiye’nin Suriye, Batı Balkanlar, Karadeniz ve Afganistan’da kilit rolüne dikkat çekildi. Türkiye’nin Suriyeli mültecilere yönelik yardımları, askeri operasyonları ve Astana süreci anlatıldı.

AB ve ABD’nin Suriye barış sürecinin resmen parçası olmadıkları gerçeği dile getirilirken, “Mülteci akınını ve katliamları durdurmak için tek çare Brüksel’in Ankara ile iş birliği yapması” denildi.

“Sorunlar bir kenara konulmalı”

Analizde; AB’nin Batı Balkanlarda güvenilirliğini yitirdiğine işaret edilirken, Türkiye’nin tarihi mirası nedeniyle bölgeyi yakından tanıdığına vurgu yapıldı ve “Bosna Hersek’te ve Sırbistan ile Kosava arasında tansiyon yükselirken, Avrupa Birliği bölgede çözüm için Türkiye’nin deneyimine ihtiyaç duyabilir.” değerlendirmesine yer verildi.

Fransa’nın Libya ve Ermenistan nedeniyle Türkiye ile sorunları bir kenara koyması gerektiğinin de altı çizilen yazı, “Türkiye ve Avrupa Birliği geçmişi bir kenara bırakmalı ve acilen üst düzeyde stratejik iş birliğine gitmeli” cümlesi ile sonlandırıldı.

[TÜHA Haber Ajansı, 16 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.