enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:10 İran’daki Türk vatandaşlarına güvenlik uyarısı
14:58 ABD ve İsrail İran’a saldırı başlattı: Körfez’de tansiyon yükseliyor
14:18 Bolu Belediyesi’ne operasyon: Tanju Özcan ve 12 kişi gözaltına alındı
13:44 ABD – İsrail’in kardeş İran’a saldırısı öncesi çıkan haberler…
12:19 İran, İsrail’e misilleme saldırısı başlattı
11:00 ABD ve İsrail, İran’a saldırı başlattı
00:07 Avrupa Haberleri / Litvanya Başbakanı’ndan Orban’a: ‘Ukrayna’yı suçlamak saçmalık’
00:06 Türkmenistan Lojistikte Vites Yükseltiyor
00:06 Çok kutuplu uluslararası sistem bağlamında Türk Dış Politikası’nda Güvenlik Anlayışının Dönüşümü
00:06 Türkiye ham çelikte, üretimini artırarak pozitif ayrışan ülkeler arasında yerini aldı…
00:05 Türkiye’de her 10 yetişkinden yaklaşık yedisi obez veya fazla kilolu
00:04 Avrupa Haberleri / Rus petrolü tartışması büyüyor: Zelenskiy, Fico’yu Ukrayna’ya çağırdı
00:04 6 soruda Afganistan-Pakistan krizi
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği’nin (ASKON) Geleneksel İftar Programı’nda konuştu
00:03 MSÜ Hava Harp Okulu’nda uyuşturucu soruşturması: 3 sözleşmeli er tutuklandı
00:02 Kruvaziyer fırtınası Türkiye’de esecek: Turizmde gizli patlama
00:02 Türk siyasi tarihinin “postmodern darbe” sürecinin failleri yargılama sonucu cezasız kalmadı…
00:01 AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkanlığınca,”28 Şubat: Vesayet, Darbe ve Milli İradenin İnşası” programı düzenlenecek
11:37 Bakü’de tarihi buluşma: 1926 Türkoloji Kurultayı 100 yıl sonra anılıyor
09:24 Milli Eğitim Bakanlığı 903 sözleşmeli personel alacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Etki Yatırımı Forumu: Bir Yatırım Tercihi Olarak Etki temasıyla gerçekleşti

Etki Yatırımı Forumu: Bir Yatırım Tercihi Olarak Etki temasıyla gerçekleşti
11.10.2024
A+
A-

Etki Yatırımı modelini Türkiye’de yaygın, sürdürülebilir ve kapsayıcı bir yatırım seçeneği haline getirmeyi hedefleyen EYDK, üye kurumlarıyla iş birliği halinde farklı sektör ve yatırım alanlarında “Etki”nin izdüşümüne odaklanan Etki Yatırımı Forumu etkinlik serisine MAXİS Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. iş birliğiyle devam ediyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Etki yatırımlarının gelişimini kolaylaştırmak için elverişli bir ortam yaratmayı ve Türkiye’de iyi işleyen bir ekosistem kurmayı amaçlayan EYDK, MAXİS Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. iş birliğiyle 8 Ekim’de İstanbul’da “Bir Yatırım Tercihi Olarak Etki” temasıyla Etki Yatırımı Forumu’nu 200’ü aşkın katılımcıyla gerçekleştirdi.

Finans dünyasının önde gelen isimleri, yatırımcılar, girişimciler ve sivil toplum temsilcileri ve uzmanlarının katıldığı bu etkinlikte, etki odaklı yatırımların iş dünyasındaki önemi başta olmak üzere; Türkiye Yeşil Finans Projesi, günümüz yatırımlarında inovasyon ve teknolojinin rolü, küresel etki ekosistemindeki gelişmeler, etki ölçümü ve yönetimi, Türkiye’nin ilk etki fonları, kadın yatırımcılar ve girişimciler için yeni ufuklar gibi önemli konulara odaklanıldı.

Forum, Etki Yatırımı Danışma Kurulu Türkiye (EYDK) Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Müderrisgil ve Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetim Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Özgür Temel tarafından yapılan açılış konuşmalarıyla başladı.

Özgür Temel açılış konuşmasında, ”Esasen bu organizasyonun İş Kulelelerinde, İş Grubu DNA’sı taşıyan Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. ev sahipliğinde yapılması bir tesadüf değil. Türkiye Cumhuriyeti tarihine baktığımızda, aslında Türkiye İş Bankası, belki de Cumhuriyet tarihinin ilk etki yatırımı. Savaştan yeni çıkmış bir ülkede sürdürülebilir iktisadi kalkınma sağlaması, istihdam sağlayarak sosyal etki yaratması amaçlanmış bir girişim” dedi.

“Etkiyi bir yatırım tercihi olarak nasıl ele aldığımızı tartıştık”
Açılış programının devamında EYDK Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Müderrisgil “Etki Yatırımı Forumu” hakkında şunları söyledi: “Etki kavramının izdüşümüne odaklanan etkinlik serimizin ikincisini, değerli üyelerimizden Maxis Girişim Sermayesi ve Portföy Yönetimi A.Ş. iş birliğiyle İstanbul’da gerçekleştirdik. Finans ve yatırım dünyasından önemli isimlerin yer aldığı bu etkinlikte, ‘etki’yi bir yatırım tercihi olarak nasıl ele aldığımızı tartıştık. Hem yerel hem de küresel düzeyde etkiyi nasıl yönlendirebileceğimizi değerlendirirken; Etki Liderliği, Yeşil Finans, Etki Odaklı İnovasyon ve Teknoloji Dönüşümleri ile Girişimler ve Etki Fonlarının rolünü masaya yatırdık. Bu forum, etki yatırımı alanında yeni ufuklar açarak sektöre yön vermek için önemli bir buluşma noktası oldu.”

“Kapsayıcı etki şeffaflığı konusunda önemli ilerlemeler görüyoruz”
Etkinlikte, GSG Impact Baş Strateji Sorumlusu Alasdair Maclay’in küresel etki yatırımları ve bu yatırımların sürdürülebilir kalkınmaya katkıları üzerine yaptığı konuşma büyük ilgi gördü. Alasdair Maclay konuşmasında Türkiye’deki etki yatırımları ekosistemiyle ilgili, “ISSB Standartlarının, özellikle Türkiye öncülüğünde uluslararası düzeyde benimsenmesi ve etki değerleme metodolojilerine artan ilgi başta olmak üzere kapsayıcı etki şeffaflığı konusunda önemli ilerlemeler görüyoruz” dedi.

Etki Yatırımı Forumu, Türkiye’deki etki yatırımı ekosisteminin gelişimine ve iş birliklerinin artmasına katkı sağlayarak iş dünyasında ‘Etki Şeffaflığı’ ve ‘Etki Yatırımı’ dönüşüm sürecine ivme kazandırmaya devam ediyor.

SEZİN BULUM2018'den bu yana Marjinalli – Marjinal Porter Novelli

Haber* Sezin BULUM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.