enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
08:04 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
07:58 Güzelliğin Karanlık Yüzü: Denetimsiz Estetik
07:46 Hatay Sörf Merkezi LC Waikiki sponsorluğunda yılın son sörf şenliğini gerçekleştirdi
07:19 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
07:19 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
07:06 İletişim Başkanı Duran, İstanbul’da1 Ocak’ta sabah namazının ardından yapılacak Filistin’e destek yürüyüşü için çağrıda bulundu
06:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli inşaatında incelemelerde bulundu…
06:37 CHP Genel Başkanı Özel, “Erdoğan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’nı, saray rejiminin muhafızı olarak nitelendirip yetkilendiriyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Etki Yatırımı Forumu: Bir Yatırım Tercihi Olarak Etki temasıyla gerçekleşti

Etki Yatırımı Forumu: Bir Yatırım Tercihi Olarak Etki temasıyla gerçekleşti
11.10.2024
A+
A-

Etki Yatırımı modelini Türkiye’de yaygın, sürdürülebilir ve kapsayıcı bir yatırım seçeneği haline getirmeyi hedefleyen EYDK, üye kurumlarıyla iş birliği halinde farklı sektör ve yatırım alanlarında “Etki”nin izdüşümüne odaklanan Etki Yatırımı Forumu etkinlik serisine MAXİS Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. iş birliğiyle devam ediyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Etki yatırımlarının gelişimini kolaylaştırmak için elverişli bir ortam yaratmayı ve Türkiye’de iyi işleyen bir ekosistem kurmayı amaçlayan EYDK, MAXİS Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. iş birliğiyle 8 Ekim’de İstanbul’da “Bir Yatırım Tercihi Olarak Etki” temasıyla Etki Yatırımı Forumu’nu 200’ü aşkın katılımcıyla gerçekleştirdi.

Finans dünyasının önde gelen isimleri, yatırımcılar, girişimciler ve sivil toplum temsilcileri ve uzmanlarının katıldığı bu etkinlikte, etki odaklı yatırımların iş dünyasındaki önemi başta olmak üzere; Türkiye Yeşil Finans Projesi, günümüz yatırımlarında inovasyon ve teknolojinin rolü, küresel etki ekosistemindeki gelişmeler, etki ölçümü ve yönetimi, Türkiye’nin ilk etki fonları, kadın yatırımcılar ve girişimciler için yeni ufuklar gibi önemli konulara odaklanıldı.

Forum, Etki Yatırımı Danışma Kurulu Türkiye (EYDK) Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Müderrisgil ve Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetim Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Özgür Temel tarafından yapılan açılış konuşmalarıyla başladı.

Özgür Temel açılış konuşmasında, ”Esasen bu organizasyonun İş Kulelelerinde, İş Grubu DNA’sı taşıyan Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. ev sahipliğinde yapılması bir tesadüf değil. Türkiye Cumhuriyeti tarihine baktığımızda, aslında Türkiye İş Bankası, belki de Cumhuriyet tarihinin ilk etki yatırımı. Savaştan yeni çıkmış bir ülkede sürdürülebilir iktisadi kalkınma sağlaması, istihdam sağlayarak sosyal etki yaratması amaçlanmış bir girişim” dedi.

“Etkiyi bir yatırım tercihi olarak nasıl ele aldığımızı tartıştık”
Açılış programının devamında EYDK Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Müderrisgil “Etki Yatırımı Forumu” hakkında şunları söyledi: “Etki kavramının izdüşümüne odaklanan etkinlik serimizin ikincisini, değerli üyelerimizden Maxis Girişim Sermayesi ve Portföy Yönetimi A.Ş. iş birliğiyle İstanbul’da gerçekleştirdik. Finans ve yatırım dünyasından önemli isimlerin yer aldığı bu etkinlikte, ‘etki’yi bir yatırım tercihi olarak nasıl ele aldığımızı tartıştık. Hem yerel hem de küresel düzeyde etkiyi nasıl yönlendirebileceğimizi değerlendirirken; Etki Liderliği, Yeşil Finans, Etki Odaklı İnovasyon ve Teknoloji Dönüşümleri ile Girişimler ve Etki Fonlarının rolünü masaya yatırdık. Bu forum, etki yatırımı alanında yeni ufuklar açarak sektöre yön vermek için önemli bir buluşma noktası oldu.”

“Kapsayıcı etki şeffaflığı konusunda önemli ilerlemeler görüyoruz”
Etkinlikte, GSG Impact Baş Strateji Sorumlusu Alasdair Maclay’in küresel etki yatırımları ve bu yatırımların sürdürülebilir kalkınmaya katkıları üzerine yaptığı konuşma büyük ilgi gördü. Alasdair Maclay konuşmasında Türkiye’deki etki yatırımları ekosistemiyle ilgili, “ISSB Standartlarının, özellikle Türkiye öncülüğünde uluslararası düzeyde benimsenmesi ve etki değerleme metodolojilerine artan ilgi başta olmak üzere kapsayıcı etki şeffaflığı konusunda önemli ilerlemeler görüyoruz” dedi.

Etki Yatırımı Forumu, Türkiye’deki etki yatırımı ekosisteminin gelişimine ve iş birliklerinin artmasına katkı sağlayarak iş dünyasında ‘Etki Şeffaflığı’ ve ‘Etki Yatırımı’ dönüşüm sürecine ivme kazandırmaya devam ediyor.

SEZİN BULUM2018'den bu yana Marjinalli – Marjinal Porter Novelli

Haber* Sezin BULUM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.