enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
10:22 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:04 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:16 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
05:01 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:36 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:35 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:09 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
00:01 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
12:05 “Terörsüz Türkiye” süreci…
00:52 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü’ne ilişkin mesaj yayımladı…
00:41 Filistinli Hind Rajab’ın hikayesini anlatan “Hind Rajab’ın Sesi” filmi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi

Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
04.08.2025
A+
A-

* Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, “Yeşil Vatan için göreve hazırım” mesajıyla Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) ulaştı.

* Datayı haberimizde!…

TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency

ESKİŞEHİR, 04 AĞUSTOS 2025 – Eskişehir’in Seyitgazi ilçesine bağlı Büyükyayla Mahallesi’nde 22 Temmuz’da çıkan orman yangınına müdahale eden 5’i orman işçisi, 5’i AKUT gönüllüsü olmak üzere 10 kişi hayatını kaybetmişti.

Yangında hayatını kaybedenler arasında üniversite öğrencisi AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız da vardı. 24 yaşındaki şehit Sarıyıldız, 18 yaşından bu yana AKUT’ta gönüllü olarak görev yapıyordu.

ŞehitSarıyıldız, Gazi Üniversitesi’nde Fen Fakültesi İstatistik Bölümü son sınıf öğrencisiydi. Son sınavını da başarıyla geçen Sarıyıldız, mezuniyet diplomasını alamamıştı.

Yeşil Vatan şehidinin diploması ailesine teslim edildi

Ailesinin oğullarının diplomasını görme hayalini gerçekleştirmek için üniversite yönetimi harekete geçti. Sarıyıldız’ın diploması, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Ünal tarafından Ankara’nın Keçiören ilçesinde yaşayan ailesine teslim edildi.

Rektör Ünal, aileye yaptığı ziyarette, Sarıyıldız’ın anne ve babasına başsağlığı dileyerek, şehit Sarıyıldız için Kuran’ı Kerim okudu.

Ardından diplomayı aileye veren Ünal, şehit Sarıyıldız’ın topluma faydalı bir evlat olduğunu söyledi. Ünal, “Bu vatan hepimizin. Vatana sahip çıkmak yolunda kendi canını, canlar kurtarılsın diye feda eden bir evlat için buradayız. Bu evlatlarımızın hakkı ödenmez. Ne kadar hayırlı bir evlat yetiştirdiniz, bugün görüyoruz. Allah, sizden razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Yeşil Vatan şehidinin diploması ailesine teslim edildi

“Çok zeki ve pırlanta gibi bir çocuktu”

Şehidin babası Tekin Sarıyıldız, oğlunun hayallerini ve gönüllü çalışmalarını anlattı.

Eşi Reyhan’ın oğulları üzerinde çok emeği olduğunu belirten Sarıyıldız, diplomasını almayı çok istediğinden bahsetti.

Oğullarının yarım kalan hayallerinden birinin diplomasının kendilerine verilerek tamamlandığını kaydeden Sarıyıldız, oğlunun diplomasını aldıktan sonra Veterinerlik Fakültesine devam etmek istediğini aktardı. Sarıyıldız, “Oğlum, çok zeki ve pırlanta gibi bir çocuktu. Vatan evladımız, bir tek Enes değil, bütün arkadaşları pırlanta gibi çok zeki ve çok özel çocuklardı.” dedi.

Eskişehir'deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız.
[Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız.]

“Allah, benim oğlumu AKUT için dünyaya getirmiş”

Oğulları Tekin Enes Sarıyıldız’ın 18 yaşından bu yana AKUT gönüllüsü olduğuna dikkati çeken Sarıyıldız, şunları dile getirdi:

“Allah, benim oğlumu AKUT için dünyaya getirmiş. Hep söylüyordum ‘Burası senin babaevin, AKUT kendi evin.’ diye. O kadar benimsemişti, çok seviyordu. Ormancılar da dahil hepsi çok özel çocuklar. Gerçekten Türkiye’nin çok büyük kıymetleri, Türkiye’nin değil aslında dünyanın çok büyük kıymetleri. Bir ağacın, bir kurdun, bir kuşun milliyeti yoktur. Bütün dünyanın varlığıdır. Oğlum vatanını çok severdi, vatan şehididir oğlum, ayrıca dünya ve sevgi şehidi.” diye konuştu.

Sarıyıldız, oğlunun izci arkadaşlarının kendilerini ziyarete geldiğini anlatarak, “Liderlerine özellikle söyledim; eğitim illaki verilecek ama öncelikle kim olursa olsun içine sevgi koyun. Sevgi olduğu zaman her şey o kadar güzel oluyor ki. Bu çocukların isteyerek, gülerek gitmeleri, birbirlerine sarılarak şehit olmaları, sevginin ve bağlılığın eseri. Ülkemizi sevgi kurtaracak.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.