enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:34 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
09:29 1 Ocak’ta İstanbul’dan dünyaya “Gazze” mesajı verilecek
00:59 KGK: Basın özgürlüğü; sorumsuzluk, ahlaki çöküş ve kamuoyunu yanıltma özgürlüğü değildir
00:51 Mahkeme Afşin-Elbistan’daki Termik Santralın Emisyon Verilerinin Açıklanmasını Hükmetti
00:43 ABD ve İngiltere’de sağ çizgide yayın yapan üç gazete, İsrail eleştirisi yazara bedel ödetti…
00:33 Soğuğa yazılan destan: Sarıkamış Harekatı
00:31 Gazze’de ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına neden geçilemiyor?
00:29 Mehmet Uçum: 27 Şubat çağrısı bağlayıcıdır ve o çerçevenin dışına çıkılmamalıdır
00:26 Büyükşehir, en güzel şarkılarla 2025’i uğurladı..
00:26 Cezaevindeki 4 bin 200 PKK-KCK’lı için kademeli düzenleme: Suça karışmamış 950-1.050 PKK’lı eve dönüş yolunda mı?
00:25 Petrol Ofisi Grubu’nun İstanbul Havalimanı güzergâhındaki istasyonu hizmete açıldı
00:16 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG belli faaliyetlerini İsrail ile koordinasyon içinde yürütüyor”
00:13 ‘İş Operasyonları’ kategorisinde 2025 Hackett İnovasyon Ödülleri
00:11 Terör örgütü katil İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde saldırılar gece-gündüz devam ediyor…
00:09 Türkiye’nin İlk ve Tek Uluslararası Mücevher Fuarı’na Ziyaretçi Kayıtları Başladı…
00:02 Zayıflama iğnelerini bırakanlar neler yaşıyor?
00:02 Hollanda’da koalisyon krizi olur ve dışarıdan bir başbakan aranırsa, aranan kesinlikle Günay Uslu olur…
00:01 MİT’ten yurt dışında DEAŞ operasyonu: İntihar eylemcisi yakalandı
00:01 CHP Jön Türk, Meşrutiyet, Milli Mücadele Birikiminin Sahibi mi Hasmı mı? -II-
11:26 Petrolde Venezuela gerilimi: Arz endişesi fiyatları yükseltti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Eski Rusya Başbakanı: Putin Ukrayna savaşına olan güvenini kaybetti

Eski Rusya Başbakanı: Putin Ukrayna savaşına olan güvenini kaybetti
29.05.2022
A+
A-

BERLİN – TÜHA HABER / 2000’lerin başında Vladimir Putin’in başbakanı olarak görev yapan Mihail Kasyanov, DW’ye, Rusya başkanının “bu savaşı kaybettiğini çoktan anlamaya başladığına” inandığını söyledi.

Eski Rusya Başbakanı Mihail Kasyanov, Vladimir Putin’in Ukrayna’daki savaşa olan güveninin sarsıldığını açıkladı.

Cuma günü Avrupa’da açıklanmayan bir yerden DW ile yaptığı röportajda, Rus başkanının generalleri tarafından savaşın durumu hakkında yanlış yönlendirilmiş olabileceğini söyledi.

Mihail Kasyanov

Mihail Kasyanov, başbakanlık görevinden alınmasından bu yana Vladimir Putin’i sert bir şekilde eleştiriyor.

Kasyanov, görevden alınmadan önce 2000-2004 yılları arasında Putin’in ilk başbakanı olarak görev yaptı ve daha sonra bir muhalefet partisi kurup 2008’de cumhurbaşkanlığına aday oldu. Sesli bir muhalif oldu ve şimdi sürgünde yaşıyor.

Putin konuşmasında, Ukrayna’nın nükleer silahlara sahip olabileceğini ve ülkenin neo-Naziler tarafından yönetildiğini yalan bir şekilde iddia ederek savaşı ikiye katladı . Rusya Devlet Başkanı, Batı’nın Rusya’yı işgal etmeyi planladığını iddia ederek işgalin “tek doğru karar” olduğunu söyledi.

“Sayın Putin’in tepkisi ve konuşması kesinlikle zayıftı” diyen Kasyanov, Putin’in “bu savaşı kaybettiğini çoktan anlamaya başladığını” da sözlerine ekledi.

2003 yılında Başbakan Mihail Kasyanov ve Vladimir Putin

Fotoğrafta 2003 yılında çekilen Mihail Kasyanov, Putin’in yirmi yılı aşkın bir süredir cumhurbaşkanı ya da başbakan olarak ‘demokratik devletin tüm özelliklerini yok ettiğini’ söylüyor.

Putin yakın çevre tarafından ‘yanıltıldı’

Kasyanov, pek çok analistin Putin’in yakın çevresinin kötü haber verme korkusuyla ona savaşın durumuna dair tam bir bilgi vermediği ya da bilgi vermediği konusunda savunduğu teoriyi destekledi.

“Eminim yanlış yönlendirilmiştir” diyen Kasyanov, Putin’in “ordusunun iyi durumda olduğuna inandığını” ve işgalin çok az zaman alacağını da sözlerine ekledi.

Teskilat_680*100 banner

Her şey Rusya’nın Kiev’den çekilmesinden ve enerjisini ülkenin doğu kısmına yeniden odaklamasından haftalar sonra geldi.

Rusya, savaş alanında birkaç yenilgi yaşarken, Kasyanov, Putin’in çatışmayı yeni bir aşamaya sokmaya çalışabileceği konusunda uyardı.

“Şimdi başka bir aşamaya geliyoruz – bu rekabet, ekonomik potansiyeller, askeri potansiyeller rekabeti” dedi ve batılı ülkelerin Ukrayna’ya ağır silah gönderme kararının Kiev’e gelecekte “belirleyici bir avantaj” sağlayacağını belirtti.

Kasyanov ‘farklı’ bir Putin tanıyordu

Putin ile birlikte çalışan Kasyanov, Rus liderin köklü bir değişim geçirdiğini söyledi. “20 yıl önce onunla çalıştım. Tamamen farklı bir insandı. O zamanlar tamamen farklı bir durumdu” dedi.

“Parlamentomuz vardı, bağımsız parlamentomuz vardı – bağımsız medyamız vardı, yargımız vardı. Bugün tamamen farklı bir dünya” dedi. “Sayın Putin, demokratik devletin tüm özelliklerini yok etti ve şimdi tam olarak otoriter bir rejime sahibiz ve yavaş yavaş totaliter bir rejime geçiyoruz.”

Mark Hallam

Düzenleyen: Mark Hallam

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştirDeutsche Welle

[TÜHA Haber Ajansı, 29 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.