enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
07:30 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
07:24 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
07:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
07:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
07:09 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
07:03 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu bu hafta 2 kez toplanacak
07:33 Her eylül ayında New York’ta toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu; 80. Yılda Çatının Altında Derinleşen Çatlaklar
07:25 Milli Eğitim Bakanı Tekin, CNN Türk’te canlı yayınlanan “Hafta Sonu” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı,
00:50 Söke’nin tescillenen “Kulak Çorbası” ilçenin gastronomi mirasına yeni bir değer kazandırdı.
00:21 Süper Lig’de bugün oynanacak Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşmasının başlama saati, A Milli Basketbol Takımı’nın EuroBasket 2025’teki final maçı dolayısıyla saat 19.00’a alındı.
22:04 Bakan Uraloğlu, Tunceli’nin Pertek ilçesindeki Singeç Köprüsü’nde düzenlenen “Karayolları Genel Müdürlüğü Projeleri Toplu Açılış Töreni”nde konuştu…
21:51 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Katar’ın başkenti Doha’da yapılacak Dışişleri Bakanları Toplantısı’na iştirak edecek
21:24 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhuriyet Halk Partisi’ne tepki göstererek, “Muhalefet, karalama siyaseti yapmaya devam ediyor.
19:43 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddet önleme faaliyetlerimizi güçlendiriyoruz”…
09:50 Dünyanın en büyük Türk Pazarı’nı Hollanda’da kurarak tarihe geçen Bart Van Kampen hayata veda etti…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Eski Rusya Başbakanı: Putin Ukrayna savaşına olan güvenini kaybetti

Eski Rusya Başbakanı: Putin Ukrayna savaşına olan güvenini kaybetti
29.05.2022
A+
A-

BERLİN – TÜHA HABER / 2000’lerin başında Vladimir Putin’in başbakanı olarak görev yapan Mihail Kasyanov, DW’ye, Rusya başkanının “bu savaşı kaybettiğini çoktan anlamaya başladığına” inandığını söyledi.

Eski Rusya Başbakanı Mihail Kasyanov, Vladimir Putin’in Ukrayna’daki savaşa olan güveninin sarsıldığını açıkladı.

Cuma günü Avrupa’da açıklanmayan bir yerden DW ile yaptığı röportajda, Rus başkanının generalleri tarafından savaşın durumu hakkında yanlış yönlendirilmiş olabileceğini söyledi.

Mihail Kasyanov

Mihail Kasyanov, başbakanlık görevinden alınmasından bu yana Vladimir Putin’i sert bir şekilde eleştiriyor.

Kasyanov, görevden alınmadan önce 2000-2004 yılları arasında Putin’in ilk başbakanı olarak görev yaptı ve daha sonra bir muhalefet partisi kurup 2008’de cumhurbaşkanlığına aday oldu. Sesli bir muhalif oldu ve şimdi sürgünde yaşıyor.

Putin konuşmasında, Ukrayna’nın nükleer silahlara sahip olabileceğini ve ülkenin neo-Naziler tarafından yönetildiğini yalan bir şekilde iddia ederek savaşı ikiye katladı . Rusya Devlet Başkanı, Batı’nın Rusya’yı işgal etmeyi planladığını iddia ederek işgalin “tek doğru karar” olduğunu söyledi.

“Sayın Putin’in tepkisi ve konuşması kesinlikle zayıftı” diyen Kasyanov, Putin’in “bu savaşı kaybettiğini çoktan anlamaya başladığını” da sözlerine ekledi.

2003 yılında Başbakan Mihail Kasyanov ve Vladimir Putin

Fotoğrafta 2003 yılında çekilen Mihail Kasyanov, Putin’in yirmi yılı aşkın bir süredir cumhurbaşkanı ya da başbakan olarak ‘demokratik devletin tüm özelliklerini yok ettiğini’ söylüyor.

Putin yakın çevre tarafından ‘yanıltıldı’

Kasyanov, pek çok analistin Putin’in yakın çevresinin kötü haber verme korkusuyla ona savaşın durumuna dair tam bir bilgi vermediği ya da bilgi vermediği konusunda savunduğu teoriyi destekledi.

“Eminim yanlış yönlendirilmiştir” diyen Kasyanov, Putin’in “ordusunun iyi durumda olduğuna inandığını” ve işgalin çok az zaman alacağını da sözlerine ekledi.

Teskilat_680*100 banner

Her şey Rusya’nın Kiev’den çekilmesinden ve enerjisini ülkenin doğu kısmına yeniden odaklamasından haftalar sonra geldi.

Rusya, savaş alanında birkaç yenilgi yaşarken, Kasyanov, Putin’in çatışmayı yeni bir aşamaya sokmaya çalışabileceği konusunda uyardı.

“Şimdi başka bir aşamaya geliyoruz – bu rekabet, ekonomik potansiyeller, askeri potansiyeller rekabeti” dedi ve batılı ülkelerin Ukrayna’ya ağır silah gönderme kararının Kiev’e gelecekte “belirleyici bir avantaj” sağlayacağını belirtti.

Kasyanov ‘farklı’ bir Putin tanıyordu

Putin ile birlikte çalışan Kasyanov, Rus liderin köklü bir değişim geçirdiğini söyledi. “20 yıl önce onunla çalıştım. Tamamen farklı bir insandı. O zamanlar tamamen farklı bir durumdu” dedi.

“Parlamentomuz vardı, bağımsız parlamentomuz vardı – bağımsız medyamız vardı, yargımız vardı. Bugün tamamen farklı bir dünya” dedi. “Sayın Putin, demokratik devletin tüm özelliklerini yok etti ve şimdi tam olarak otoriter bir rejime sahibiz ve yavaş yavaş totaliter bir rejime geçiyoruz.”

Mark Hallam

Düzenleyen: Mark Hallam

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştirDeutsche Welle

[TÜHA Haber Ajansı, 29 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.