enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:44 İletişim Başkanlığı ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden (DMM) haberler!
12:48 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Günay Uslu’nun ev sahipliğinde Amsterdam The College Hotel’deydi…
12:10 Girişimcilik Vakfı Fellow ve Challenger Programlarına başvurular için son tarih: 29 Haziran
07:51 TRT1 Televizyon Kanalında reyting rekorları kıran ‘Gönül Dağı’ dizisinde Niğdeli Osman Özcan
07:37 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Büyükakın, KOTO Meclis Üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi
07:33 İzmir’in Çeşme’ye su veren Kutlu Aktaş Barajı’nda seviye yüzde 10’a geriledi, ilçenin yaklaşık 30 günlük içme suyu kaldı.
07:30 Gana uyruklu dağcı Nicholas ACKAH’ın cenazesi, aradan geçen 27 güne rağmen hâlâ Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda bekletiliyor.
07:28 Türkiye balistik füze projelerinde daha da hızlanacak
07:25 Basınla buluşan Niğde Belediye Başkanı Özdemir, Niğde’nin dönüşümüne dair önemli bilgileri paylaştı.
07:21 Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Bungalov Tatili vaadiyle dolandırıcılık yapan çete çökertildi
07:06 Meclis’e Sunulacak Yasa Teklifi Zeytinlikleri, Korunan Alanları ve Kültürel Varlıkları Tehdit Ediyor
07:03 UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası için geri sayım başladı: Dünyanın gözü Sakarya’da olacak
07:02 ABD, İsrail’in İran saldırılarına katılacak mı?
06:55 Kira Artışında Dünya Birincisiyiz!
00:24 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle bugün Türkiye’ye gelecek.
22:08 İçişleri Bakanı Yerlikaya, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluşunun 43. yılını kutladı
21:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’e yükselen üç kulübün yönetim kurulunu, teknik heyetini ve futbolcularını kabul etti.
21:41 Dışişleri: Netanyahu ve iş birlikçileri adil şekilde yargılanmalı
21:31 AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail Dışişleri Bakanının sözleri Nazi zihniyetinin temsilcisidir
21:19 Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan Türkiye’ye ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Eski Papa 16. Benedikt’e istismarla ilgili ağır suçlama

Eski Papa 16. Benedikt’e istismarla ilgili ağır suçlama
21.01.2022
A+
A-

ROMA – TÜHA HABER / Katolik Kilisesi’nde cinsel istismar vakalarına ilişkin hazırlanan bir bilirkişi raporunda, eski Papa 16. Benedikt ve Başpiskopos Reinhard Marx istismar vakalarına karşı harekete geçmemekle suçlandı.

Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkit(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Katolik Kilisesi’ndeki cinsel istismar vakalarına ilişkin Almanya’nın Münih kentindeki bir hukuk bürosu tarafından hazırlanan bilirkişi raporunun ayrıntıları kamuoyu ile paylaşıldı.

Raporda, Papa olduktan sonra 16. Benedikt adını alan din insanı Joseph Ratzinger, 1977 ve 1982 yılları arasında Münih ve Freising kentlerinin başpsikoposuyken dört cinsel istismar vakasında gerekli adımları atmamakla suçlandı.

Westpfahl Spilker Wastl (WSW) adlı hukuk bürosuna bağlı Avukat Martin Pusch tarafından hazırlanan raporda, 16. Benedikt’in de suçlamalara ilişkin kapsamlı bir değerlendirme yaptığı vurgulanarak 16. Benedikt’in eksik bilgiler olduğunu aktardığı ve suçlamaları kabul etmediği belirtildi. Raporda ancak bu açıklamaların dosyalarda yer alan bilgilerle örtüşmediği kaydedildi.

Papa inandırıcı bulunmadı

Raporda “X” ifadesiyle anılan Rahip Peter H.’nin adının karıştığı vakaya ise geniş bir yer ayrıldı. Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nden gelen bu din insanının erkek çocuklarını defalarca istismar ettiği ve Ratzinger’in döneminde daha sonra çocuk istismarı nedeniyle hüküm giyeceği Bavyera eyaletine gönderildiği belirtiliyor.

Peter H.’nin Bavyera’da da taciz olaylarına karıştığı belirtilirken Ratzinger, Puscha’a yaptığı açıklamada, Peter H.’nin atanmasına karar verilen Ocak 1980’deki olağan toplantıda bulunmadığını söyledi. Ancak bu açıklama da uzmanlar tarafından inandırıcı bulunmadı.

Münihli eski Başpsikopos Reinhard Marx
Münihli eski Başpsikopos Reinhard Marx

Münihli Başpsikopos da suçlandı

Münihli eski Başpsikopos Reinhard Marx da iki olayla ilgili olarak suçlandı. Başpsikoposluk dönemine görevini yerine getirmemekle suçlanan Marx’ın istismar olaylarına karıştığı daha sonra mahkemeler tarafından tespit edilen iki din adamıyla ilgili gereken adımları atmadığı vurgulandı. Bilirkişi raporunda, istismar olayına karışan iki papazın görevlerine devam ettiği ve kilise içinde hiçbir soruşturma başlatılmadığı vurgulandı.

Vatikan’ın açıklaması

Katolik Kilisesi’nin merkezi Vatikan’dan yapılan açıklamada da Kilise’nin söz konusu rapordan şu ana kadar bilgisi olmadığı, ancak raporun inceleneceği kaydedildi. Vatikan Sözcüsü Matteo Bruni, reşit olmayan çocuklara yönelik istismar vakalarına karşı Kilise’nin utanç ve pişmanlık duygusu içinde olduğuna dikkat çekti.

Bilirkişi raporunda incelenen 261 Kilise çalışanından 235’inde cinsel istismar davranış izlerinin bulunduğu tespit edildi. Araştırmada 247’si erkek, 182’si kadın olmak üzere 467 istismar mağdurun durumu ele alındı. Raporda erkek mağdurların yüzde 60’ının 8 ile 14 yaşları arasında olduğu bilgisine de yer verildi.

EK Kaynaklar *AFP

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.