enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:37 Bakü’de tarihi buluşma: 1926 Türkoloji Kurultayı 100 yıl sonra anılıyor
09:24 Milli Eğitim Bakanlığı 903 sözleşmeli personel alacak
09:01 Meteoroloji’den 31 ile ‘sarı’ kodlu uyarı
00:46 Finansal Strateji Danışmanı Dilek HAKAN, “Zengezur Koridoru Türkiye İçin Hem Fırsat Hem de Risk”
00:44 ABTTF Başkanı: Yunanistan’da halkın büyük çoğunluğu demokratik kurumlara güven duymuyor
00:18 Türkiye Bursları’na 2026 Yılında 200 Bine Yakın Rekor Başvuru
00:13 Bakan Abdulkadir Uraloğlu: Sirkeci-Kazlıçeşme hattı 2 yaşında
00:13 Milli Güvenlik Sorunu: Sanal Kumar ve Kalbine Sızan Sessiz Tehdit!
00:04 Hocalı Soykırımın 34. Yılı Anma Programı
00:04 Rusya’da Bilal Erdoğan yorumları…
00:08 Adalet Bakanı Gürlek, TBMM’de TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’n sorularını cevapladı
00:07 Askeri Analist Abdullah Ağar: SDG/PKK mı dönüşüyor, yoksa Suriye devleti mi?
00:06 Rekabet Kurulu, aralarında Türkiye genelinde yaygın şube ağı bulunan eğitim kurumlarının da olduğu 19 özel okul hakkında soruşturma
00:06 “Savaş Karşısında Ukraynalı Sanatçılar”: Sanat ve direniş Ankara’da buluştu!
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de “Emek Sofrası Buluşması” iftar programında konuştu
00:04 Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu: Ağla Hatay, ağla…
00:04 Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, Kocaeli spor basını ile iftarda bir araya geldi
00:03 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Budapeşte’de “Aile Odaklı Zirve”’de konuştu
00:03 Türkiye ve Dünyada, Gündeme dair her şey TÜHA /TÜRKUAZ İnternational News Agency’nda
00:02 Yine fırça mı yedin? Ekrem’den son talimatları alan Özgür’ün ağzını bıçak açmıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Eski Fransa Başbakanı: İran’a dış müdahale durumu daha da kötüleştirir

Eski Fransa Başbakanı: İran’a dış müdahale durumu daha da kötüleştirir
13.01.2026
A+
A-

* De Villepin, dış müdahalenin ‘rejime baskısını daha da artırma fırsatı verebileceği’ uyarısında bulundu.

İşte detayı!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Aïda Sanchez Alonso (@aidaenlaue) / Posts / XMéabh Mc Mahon (@MeabhMcMahon) / Posts / X

  Aide Sanchez ALONSO      &        Méabh Mc MAHON

BELÇİKA, 13 OCAK 2026 – Eski Fransa Başbakanı Dominique de Villepin, İran’daki gelişmelere dış müdahalede bulunulmaması çağrısı yaparak, mevcut huzursuzluğun “İran halkının mollalar rejimine karşı bir hareketi” olduğunu söyledi.

Euronews’in amiral gemisi sabah programı Europe Today’e konuşan de Villepin, Tahran’daki siyasi liderlik içinde dengelerin değiştiğini ve ‘durumu daha da kötüleştirmemek’ için doğru hassasiyetin bulunması gerektiğini vurguladı.

De Villepin’e göre en büyük risk, bugünkünden daha kötü bir kaosa yol açabilecek bir tablo yaratmak. “Bu nedenle çok dikkatli olmalıyız,” diyen eski başbakan, Méabh Mc Mahon’a yaptığı açıklamada, diyalog, farkındalık yaratma ve güçlü baskı yollarıyla —resmi olmayan birçok kanal da dâhil— İran’daki mevcut durumun durdurulabileceğini savundu.

İran, haftalardır süren ülke çapındaki protestolar nedeniyle artan bir baskı altında. Yetkililerin internet ve iletişim kısıtlamaları getirmesinin ardından son bir haftada gösteriler daha da yoğunlaştı. İnsan hakları örgütlerine göre 500’den fazla protestocu hayatını kaybetti, binlerce kişi gözaltına alındı.

De Villepin, dış müdahalenin ‘rejime baskısını daha da artırma fırsatı verebileceği’ uyarısında bulundu. ABD’nin hâlihazırda Venezuela dâhil birçok farklı dosyada angaje olduğunu hatırlatan Fransız lider, “Henüz hiçbir sonuç alınmadı ve Venezuela halkı hâlâ bekliyor,” dedi.

Ortadoğu gibi sonuçları öngörülemeyen bir bölgeye müdahil olmanın sorumsuzluk olacağını söyleyen de Villepin, geçmişte Jacques Chirac hükümetinde bakanlık yaptı ve 2005–2007 yılları arasında Fransa başbakanı olarak görev aldı. 2003’te ABD öncülüğündeki Irak savaşına karşı çıkmasıyla uluslararası alanda tanındı. Geçtiğimiz yaz ise 2027 cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Humanist France (La France Humaniste) adlı yeni bir siyasi parti kurdu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.