enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:19 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:58 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
07:27 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
11:18 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:32 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
10:04 Su, Suyun Önemi Türkiye’de Su Politikaları ve Su Sorunu Üzerine Kısa Anımsatmalar…
07:48 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
07:46 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
07:42 İsrail-İran saldırıları askeri perspektiften ne anlama gelir?
07:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
07:38 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
07:33 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı, 186 yaşında
23:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
18:46 Kocaeli Kartepe’de Lezzet ve Kültürün Buluşması: Gastronomi Festivali Coşkusu Başladı
08:42 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’na düşen İsrail’in İran saldırısı..
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan flaş adaylık açıklaması!…

Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan flaş adaylık açıklaması!…
02.04.2025
A+
A-

* Sözcü yazarı Saygı Öztürk’e konuşan Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay kararı sonrası aday olup olmayacağı sorusunu yanıtladı.

* Detayı haberimizde!…

TÜHA /TÜRKUAZ İnternational News Agency

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından CHP, Genel Merkez’e de kayyum atanması riskine karşın kurultay kararı almıştı. Kurultaya ilişkin kimlerin aday olacağı merak konusu oldu.

Konuşulanlar arasında ilk isim ise Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu, adaylık sorusuna ilişkin, “Alınan doğru bir karardı. Hiçbir zaman ‘Ben adaylığa, genel başkanlığa talibim’ diye hiçbir yerde ifadem olmadı. Kurultayda kimi seçerse, doğrusu o olur” dedi.

CHP, KAYYUM RİSKİNE KARŞIN KURULTAYA GİDİYOR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 21 Mart’ta Saraçhane’de yaptığı açıklamada CHP’nin 6 Nisan Pazar günü olağanüstü kurultaya gideceğini duyurmuştu. Özel, yaptığı açıklamada “kayyum girişimlerinin önünü kestiklerini” aktarmıştı.

Özel, “6 Nisan günü ben CHP’nin Genel Başkanı olarak delegelerimize 5 Kasım 2023 günü verdikleri o yetkiye bugüne kadar onları utandırmadan geldiğimiz bu süreçte, onların yeniden yetkilendirmesine, onların CHP’nin iradesine tazelemesine talibim” demişti. CHP Parti Meclisi (PM), 6 Nisan’da gerçekleştirilecek ‘Olağanüstü Kurultay’ kararı yapılan oylama sonucunda kabul edildi.

KILIÇDAROĞLU: HİÇBİR YERDE İFADEM OLMADI

CHP’nin 6 Nisan’da yapacağı olağanüstü kurultayında ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olup olmayacağı ise konuşulmaya devam ediyor. Sözcü yazarı Saygı Öztürk’e konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi;

“Ben ilk genel başkanlıktan beri hiçbir zaman çıkıp ‘Genel başkan adayıyım’ demedim. Yani, genel başkan adayı olacağım diye konuşmadım. Benim söyleyeceğim partinin demokratik bir kurultay yapması. İzin alınıp kurultay yapılması kararı alındığı için kutlama mesajı yayımlamıştım. Dolayısıyla o mesajımın arkasındayım. Alınan doğru bir karardı. Hiçbir zaman ‘Ben adaylığa, genel başkanlığa talibim’ diye hiçbir yerde ifadem olmadı. Kurultayda kimi seçerse, doğrusu o olur.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.