enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:29 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:27 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:05 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:36 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
08:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
08:17 Turizme savaş darbesi
07:31 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
07:12 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
00:58 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:42 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu, “Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:08 Made in EU Nedir?
00:06 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ermenistan Türkiye’nin baskısına dayanamadı,hava sahasını açtı

Ermenistan Türkiye’nin baskısına dayanamadı,hava sahasını açtı
30.12.2020
A+
A-

UHA HABER / Ermenistan’ın hezimete uğradığı Dağlık Karabağ Savaşı sonrası barış anlaşması imzalayan Erivan yönetimi Türk uçaklarına hava sahasını açtı. Bununla birlikte Türk Hava Yolları’nın Bakü-İstanbul uçuşu, Ermenistan hava sahası üzerinden gerçekleşti.

THY'den ertelenen uçuşlar için açıklama - Ekonomi haberleri

Ermenistan’ın hezimete uğradığı Dağlık Karabağ Savaşı sonrası barış anlaşması imzalayan Erivan yönetimi Türk uçaklarına hava sahasını açtı. Bununla birlikte Türk Hava Yolları’nın Bakü-İstanbul uçuşu, Ermenistan hava sahası üzerinden gerçekleşti.

Milliyet’in haberine göre, Azerbaycan’ın zafere imza attığı Dağlık Karabağ savaşı, 9 Kasım’da Rusya’nın arabuluculuğu ile sonuçlandı. Dokuz maddeyi kapsayan anlaşma maddeleri arasında, Nahçıvan’ı Ermenistan üzerinden Azerbaycan’a bağlayan transit koridor oluşturulması da yer aldı. Nahçıvan özerk bölgesini Azerbaycan’a bağlayan toprak parçası olmaması nedeniyle yönetim ve ulaşımda sıkıntı yaşanıyordu.

TÜRKİYE TALEP ETTİ

türkiye-Azerbaycan arasında sivil uçuşlar, Dağlık Karabağ sorunu nedeniyle Ermenistan yönetimi tarafından engellenmişti. Hava sahasını Türk ve Azerbaycan uçaklarına kapatan Ermenistan, Azerbaycan’ın Karabağ zaferi nedeni ile köşeye sıkıştı. Bölgedeki kaynaklara göre, Karabağ’da yapılan anlaşma sonrası Ankara ve Bakü yönetimi, Ermenistan yönetiminden, hava sahasını açmasını talep etti. Ermenistan yönetiminin direnişi üzerine Ankara ve Bakü’den “Rusya-Ermenistan arasındaki uçuşlara hava sahamızı kapatırız” mesajı verildi. Ermenisan üzerinde oluşturulan baskı kısa sürede etkisini gösterdi.

Rusya’dan insanı ve askeri yardım beklentisi içinde olan Ermenistan yönetimi, Azerbaycan’dan havalanan Türk yolcu uçaklarına hava sahasını kısa süre önce açmak zorunda kaldı. Azerbaycan kaynaklı Musavat gazetesi, Ermenistan’ın hava sahasını açması sonrası Türk Hava Yolları’nın Ermenistan üzerinden Bakü-İstanbul arasında tarihi bir uçuş gerçekleştirdiğini duyurdu. Daha önce Azerbaycan ve Türkiye yolcu uçakları, Gürcistan hava sahasında uçmak zorunda kalıyor, bu da daha uzun bir mesafe kat etmek anlamına geliyordu.

SALDIRILAR SÜRÜYOR

Karabağ’da varılan barış anlaşması sonrası bölgeyi kontrol altına almaya çalışan Azerbaycan ordu güçlerine, silahlı Ermeni grupları tarafından provokasyon amaçlı saldırılar devam ediyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Hocavend bölgesindeki Ağdam köyü yakınlarında bir Ermeni silahlı grubunun Azerbaycan ordu güçlerine saldırı düzenlediğini açıkladı.

Saldırıda bir asker yaşamını yitirirken, bir asker de yaralandı. Saldırıya karşılık verilmesi üzerine yaşanan çatışmada altı Ermeni askerin öldürüldüğü belirtildi. Açıklamada, saldırıların tekrarlanması halinde Azerbaycan ordusunun kararlı önlemler alacağı ifade edildi.

Dağlık Karabağ’ın Gubadlı ve Zengelan bölgelerinde geçen hafta inceleme yapan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan ve bu ülkeye destek veren bazı Avrupa ülkelerini uyardı. Aliyev, “Ermeni toplumu doğru sonuca varmalı. İntikamcı duygularla yaşarlarsa, sonları kötü olur. Buraya diğer taraftan en az bir mermi atılırsa, Ermenistan sınırına 5 kilometre mesafedeyiz. Onları öyle bir duruma getiririz ki isimlerini unuturlar” ifadelerini kullandı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: AÇIK İHLAL

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy da Ermenistan’a tepki göstererek “Saldırılar 9 Kasım 2020 tarihli Üçlü Bildiri ile tesis edilen ateşkes rejiminin açık ihlalidir” açıklamasında bulundu.

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.