enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:50 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
14:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Zeynep Güneş Akgün’e destek
12:07 İçişleri Bakanı Çiftçi’den Erzurum’a duygusal veda
11:02 Kabinede bayrak değişimi
00:52 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:50 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:48 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:40 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:39 MSB Güler, 11’inci Hudut Tugay Komutanlığında: “Gazze’de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız”
00:33 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
00:27 Adalet Bakanı Tunç, Mattia Ahmet Minguzzi’nin mevlüt programına katıldı
00:20 Egeli gençler, TEKNOFEST hazırlıklarını sürdürüyor
00:19 GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri’nin Suudi Arabistan’da ortak üretimine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.
00:11 Uluslararası Esnaf Birliği (UEB), Türk dili konuşan ülkeler başta olmak üzere, ülkemizde ve dünya’da hızla büyüyor
00:05 Batı Trakya Türk toplumu mensubu Müslüman öğrencilere Ortodoks Hristiyan ritüeli dayatması
00:04 “Suriye ordusu entegrasyonu kabul etmeye mecbur bıraktı”
00:01 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK), Hatay’da 2 gün süren anlamlı bir buluşma
00:00 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Adana ve Mersin’deki sel mağdurlarına 33,5 milyon lira kaynak
11:03 Narkotikte “Avcı” dönemi: Yapay zeka destekli ilk operasyonda 305 gözaltı
10:44 Ticaret Bakanlığı’ndan , gümrük idarelerinde işlem gören teminatlara ilişkin bilgiler ve işlem süreçleri
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ermenistan Dışişleri Bakanı propaganda için çıktığı CNN’de rezil oldu

Ermenistan Dışişleri Bakanı propaganda için çıktığı CNN’de rezil oldu
25.10.2020
A+
A-

TÜHA HABER / İşgalci Ermenistan’ın Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan, kara propaganda için CNN’e verdiği röportajda, rezil oldu. BM Güvenlik Konseyi kararları ve Paşinyan’ın ırkçı söylemleri hatırlatılarak, ülkesinin saldırgan ve işgalci olduğu Mnatsakanyan’ın yüzüne vuruldu.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı’nın (star.com.tr)’nin İnternet Sitesi’nde yer alan haberine dayandırdığına göre,Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşmesinin ardından CNN’e röportaj verdi.

İnsani ateşkesi ihlal eden Ermenistan’ın Dışişleri Bakanı, görüşme sırasında ülkesinin saldırganlığını haklı çıkarmak için mazeret bulmaya çalıştı.

Ancak gazeteci Kristin Amanpour, Mnatsakanyan’a işgalci güçlerin Azerbaycan topraklarından derhal çekilmesi çağrısında bulunan dört BM Güvenlik Konseyi kararını defalarca hatırlattı.

Ayrıca, Azerbaycan’ın ayrılmaz bir parçası olarak işgal altındaki Azerbaycan, Dağlık Karabağ ve komşu topraklardan Ermeni kuvvetlerinin derhal geri çekilmesini ve Azerbaycan halkının evlerine dönme hakkını tanıyan BM Genel Kurulu’nun 2008 tarihli kararını hatırlattı.

Zohrab Mnatsakanyan, sunucunun bu sözleri karşısında ne diyeceğini bilemedi.

BİR TOKAT DA PAŞİNYAN ÜZERİNDEN

Karabağ’ın bağımsız bir bölge olduğunu savunan Mnatsakanyan, Ermenistan’ın bunu savunduğu yalanına sarıldı.

Gazeteci Amanpour, Mnatsakanyan’a Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın milliyetçi ve “Karabağ Ermenistan’dır” gibi kışkırtıcı açıklamalarını sorarak, ‘Sayın Dışişleri Bakanı sizin politikanız bu mudur?’ dedi.

İyice köşeye sıkışan Mnatsakanya, Paşinyan’ın bu tür açıklamalar yaparak sadece “Ermenistan’ın, Dağlık Karabağ’daki vatandaşlarının güvenliğindeki rolüne’ atıfta bulunduğu yalanına sarıldı.

Mnatsakanyan’ın verdiği akla ziyan cevaplarla durumdan sıyrılmaya çalışsa da, başarılı olamadı.

Daha önce Paşinyan da birçok uluslararası medya kuruluşu aracılığıyla propaganda yapmaya çalışsa da, aynı gülünç duruma düşmüş ve alay konusu olmuştu.

[TÜHA Haber Ajansı, 25 Ekim 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.