enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:10 İran’daki Türk vatandaşlarına güvenlik uyarısı
14:58 ABD ve İsrail İran’a saldırı başlattı: Körfez’de tansiyon yükseliyor
14:18 Bolu Belediyesi’ne operasyon: Tanju Özcan ve 12 kişi gözaltına alındı
13:44 ABD – İsrail’in kardeş İran’a saldırısı öncesi çıkan haberler…
12:19 İran, İsrail’e misilleme saldırısı başlattı
11:00 ABD ve İsrail, İran’a saldırı başlattı
00:07 Avrupa Haberleri / Litvanya Başbakanı’ndan Orban’a: ‘Ukrayna’yı suçlamak saçmalık’
00:06 Türkmenistan Lojistikte Vites Yükseltiyor
00:06 Çok kutuplu uluslararası sistem bağlamında Türk Dış Politikası’nda Güvenlik Anlayışının Dönüşümü
00:06 Türkiye ham çelikte, üretimini artırarak pozitif ayrışan ülkeler arasında yerini aldı…
00:05 Türkiye’de her 10 yetişkinden yaklaşık yedisi obez veya fazla kilolu
00:04 Avrupa Haberleri / Rus petrolü tartışması büyüyor: Zelenskiy, Fico’yu Ukrayna’ya çağırdı
00:04 6 soruda Afganistan-Pakistan krizi
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği’nin (ASKON) Geleneksel İftar Programı’nda konuştu
00:03 MSÜ Hava Harp Okulu’nda uyuşturucu soruşturması: 3 sözleşmeli er tutuklandı
00:02 Kruvaziyer fırtınası Türkiye’de esecek: Turizmde gizli patlama
00:02 Türk siyasi tarihinin “postmodern darbe” sürecinin failleri yargılama sonucu cezasız kalmadı…
00:01 AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkanlığınca,”28 Şubat: Vesayet, Darbe ve Milli İradenin İnşası” programı düzenlenecek
11:37 Bakü’de tarihi buluşma: 1926 Türkoloji Kurultayı 100 yıl sonra anılıyor
09:24 Milli Eğitim Bakanlığı 903 sözleşmeli personel alacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ermenistan Dışişleri Bakanı propaganda için çıktığı CNN’de rezil oldu

Ermenistan Dışişleri Bakanı propaganda için çıktığı CNN’de rezil oldu
25.10.2020
A+
A-

TÜHA HABER / İşgalci Ermenistan’ın Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan, kara propaganda için CNN’e verdiği röportajda, rezil oldu. BM Güvenlik Konseyi kararları ve Paşinyan’ın ırkçı söylemleri hatırlatılarak, ülkesinin saldırgan ve işgalci olduğu Mnatsakanyan’ın yüzüne vuruldu.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı’nın (star.com.tr)’nin İnternet Sitesi’nde yer alan haberine dayandırdığına göre,Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşmesinin ardından CNN’e röportaj verdi.

İnsani ateşkesi ihlal eden Ermenistan’ın Dışişleri Bakanı, görüşme sırasında ülkesinin saldırganlığını haklı çıkarmak için mazeret bulmaya çalıştı.

Ancak gazeteci Kristin Amanpour, Mnatsakanyan’a işgalci güçlerin Azerbaycan topraklarından derhal çekilmesi çağrısında bulunan dört BM Güvenlik Konseyi kararını defalarca hatırlattı.

Ayrıca, Azerbaycan’ın ayrılmaz bir parçası olarak işgal altındaki Azerbaycan, Dağlık Karabağ ve komşu topraklardan Ermeni kuvvetlerinin derhal geri çekilmesini ve Azerbaycan halkının evlerine dönme hakkını tanıyan BM Genel Kurulu’nun 2008 tarihli kararını hatırlattı.

Zohrab Mnatsakanyan, sunucunun bu sözleri karşısında ne diyeceğini bilemedi.

BİR TOKAT DA PAŞİNYAN ÜZERİNDEN

Karabağ’ın bağımsız bir bölge olduğunu savunan Mnatsakanyan, Ermenistan’ın bunu savunduğu yalanına sarıldı.

Gazeteci Amanpour, Mnatsakanyan’a Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın milliyetçi ve “Karabağ Ermenistan’dır” gibi kışkırtıcı açıklamalarını sorarak, ‘Sayın Dışişleri Bakanı sizin politikanız bu mudur?’ dedi.

İyice köşeye sıkışan Mnatsakanya, Paşinyan’ın bu tür açıklamalar yaparak sadece “Ermenistan’ın, Dağlık Karabağ’daki vatandaşlarının güvenliğindeki rolüne’ atıfta bulunduğu yalanına sarıldı.

Mnatsakanyan’ın verdiği akla ziyan cevaplarla durumdan sıyrılmaya çalışsa da, başarılı olamadı.

Daha önce Paşinyan da birçok uluslararası medya kuruluşu aracılığıyla propaganda yapmaya çalışsa da, aynı gülünç duruma düşmüş ve alay konusu olmuştu.

[TÜHA Haber Ajansı, 25 Ekim 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.