enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan erken seçim açıklaması

Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan erken seçim açıklaması
02.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Ermenistan Başbakanı Paşinyan, muhalefetin belli koşulları kabul etmesi hâlinde erken seçim düzenlemeye hazır olduğunu açıkladı. Paşinyan’ın istifasını isteyen protestocular Erivan’daki bir hükümet binasını basmıştı.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘Deutsche Welle’den aktardığı AP,rtr‘nin haberine göre,Ermenistan’da üzerindeki istifa baskısı giderek artan Başbakan Nikol Paşinyan, ülkeyi erken seçime götürmeye hazır olduğunu açıkladı. Ancak Paşinyan bunun için muhalefetin belli koşulları kabul etmesinin şart olduğunu belirtti. Paşinyan’ın açıklamalarını İnterfaks haber ajansı duyurdu.

RIA haber ajansı ise Paşinyan’ın yeni bir anayasa için de Ekim ayında referanduma gidilmesini önerdiğini bildirdi.

Uluslararası haber ajansları, Paşinyan’ın açıklamalarından önce, Başbakan’ın istifasını talep eden bazı protestocuların başkent Erivan’da bir hükümet binasına girdiğini bildirdi.

Associated Press‘in haberine göre, Başbakan Nikol Paşinyan’ın istifa etmesi için sloganlar atan protestocular herhangi bir şiddet olayı yaşanmadan binayı terk etti.

Bu olaydan kısa süre sonra da Paşinyan destekçileri ve karşıtları Erivan’ın farklı yerlerinde gösteriler düzenledi.

Erivan'daki muhalefet gösterisi

Erivan’daki muhalefet gösterisi

Ordu ile yaşanan gerilim

Ermenistan’da geniş katılımlı sokak gösterilerinin ardından başbakan olan ve 2018 yılından beri bu görevi sürdüren Paşinyan, Azerbaycan’la geçen Kasım ayında Dağlık Karabağ çatışmalarını sonlandıran barış anlaşmasını imzaladığı tarihten beri muhalefetin istifa çağrılarıyla karşı karşıya. Azerbaycan karşısında toprak kaybettiği gerekçesiyle eleştirilen Paşinyan’ı hedef alan protestolar, 45 yaşındaki Başbakan ile ordu arasındaki gerilimin yükseldiği geçen hafta daha da yoğunlaştı.

Ordu geçen hafta Paşinyan’ın istifasını istemişti. Paşinyan da darbe girişimi olarak tanımladığı bu açıklama sonrası Genelkurmay Başkanı’nı görevden aldığını duyurmuştu.

Ancak Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan generalin görevden alınmasının anayasaya aykırı olduğunu belirterek ilgili kararnameyi imzalamayacağını açıkladı. Bunun üzerine Paşinyan aynı kararnameyi bir kez daha Cumhurbaşkanı’na gönderdi.

İnterfaks ajansının haberine göre, Ermenistan Güvenlik Konseyi de kararnameyi onaylaması için Cumhurbaşkanı Sarkisyan’a çağrıda bulundu. RIA, Paşinyan ve Sarkisyan’ın bir araya geldiğini duyurdu.

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.