enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:49 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:36 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
17:31 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
17:07 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
00:49 AVRUPA HABERLERİ / Von der Leyen, Avustralya ile askıdaki ticaret anlaşmasını sonuçlandırmak için Canberra’ya gidecek
00:44 (SETA) Kriter Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı!
00:41 AVRUPA HABERLERİ / Özel haber: Siyasi anlaşmazlık dijital euro projesini tehdit ediyor
00:41 Avrupa Haberleri / AB, Ukrayna için 90 milyar euroluk ortak borçlanma kredisinde anlaştı
00:24 AVRUPA HABERLERİ / OECD Başkanı Cormann Euronews’e konuştu: Avrupalılar, Mario Draghi’yi dinlese ‘iyi olur’
00:19 Araştırma: Kalori kısıtlaması kemoterapinin etkinliğini artırıyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır, Türkiye’nin Afrika’daki en büyük ticaret ortağı olmayı sürdürüyor
00:06 Katil, soykırımcı, terörist devlet İsrail haberleri…
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan istifa etti

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan istifa etti
26.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 20 Haziran’da yapılacak olan erken seçim öncesi istifa etti. Paşinyan, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, seçime kadar başbakan vekili olarak görevine devam edeceğini söyledi. Ermenistan Anayasası hükümleri gereği, Paşinyan’la birlikte tüm bakanlar da istifa etti.

Nikol Paşinyan istifası öncesi Cumartesi günü yaptığı son açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarını “soykırım” olarak tanımlamasıyla ilgili olarak “Adaletin tesisi için atılmış bir adım” demişti.

Paşinyan, Biden’a gönderdiği mektupta da, “Ermenistan halkı ve dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayan Ermeniler, 1915-23’te Osmanlı İmparatorluğu tarafından gerçekleştirilen Ermeni Soykırımı’nı resmen tanıyıp kınamanıza ilişkin açıklamanızı büyük bir şevkle okudu. Hakikat ve tarihi adalet yolunda güçlü bir adım olan ilkeli duruşunuzu ve Ermeni Soykırımı’nın kurbanlarının soyundan gelenlere paha biçilmez desteğinizi takdir ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Dağlık Karabağ Savaşı’ndan sonra istifası istenmişti

45 yaşındaki eski bir gazeteci olan Paşinyan 2018’de barışçıl protesto gösterileri sonrası iktidara geldi.

Paşinyan geçen yıl Ermenistan’ın yenilgisiyle sonuçlanan Dağlık Karabağ Savaşı’ndan sonra istifa baskısı altındaydı.

Kasım ayında Azerbaycan’la 6 hafta süren savaşın sonunda Paşinyan’ın yenilgiyi kabul etmesinden sonra öfkeli kalabalıklar Ermenistan’ın başkenti Erivan’da Parlamento’yu bastı. Ordunun Şubat ayında Paşinyan’ın istifasını istemesi ülkede gerginliği artırdı.

Daha ağır bir yenilgiyi önlemek için ateşkesi kabul ettiğini vurgulayan Paşinyan, ordunun çağrısı sonrası Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan’ı görevden aldı; Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan bu kararı veto etti.

Paşinyan, ordunun istifasını istemesini “darbe girişimi” olarak nitelendirmiş, destekçileri onun çağrısıyla gösteriler düzenlemişlerdi.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 26 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.