enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:53 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Suriye, Mısır ve Endonezya dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yaptı.
09:29 Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, İncirlik Hava Üssü’nden “canlı yayın” yapılmasıyla ilgili resen soruşturma başlatıldı
07:07 Ege Üniversitesi’den,“34. Yılında Her Yönü ile Hocalı ve Azerbaycan-Ermenistan İlişkileri”
06:44 ManpowerGroup: Zorunlu ofise dönüş, kadınların işten ayrılma olasılığını erkeklere kıyasla 3 kat artırıyor
06:25 DMM’den “sınırda kaçak geçiş” iddialarına yalanlama
06:00 ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın , “Güçlü bir katılım bankacılığını çok önemsiyoruz”
04:16 Rusya Yeni Türkiye Büyükelçisini Atadı “Sergey Verşinin”: Jeopolitik Portre Analizi
03:18 EÜ’de Ramazan Huzuru: İftar sofrası tasavvuf musikisi ile taçlandı
02:09 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Ülkemizin geleceğinde benzer acıları üretecek hiçbir müdahale zemini, hiçbir vesayet odağı kalmamıştır.”
01:09 Demokrasiye vurulan darbe: 28 Şubat
14:58 ABD ve İsrail İran’a saldırı başlattı: Körfez’de tansiyon yükseliyor
14:18 Bolu Belediyesi’ne operasyon: Tanju Özcan ve 12 kişi gözaltına alındı
13:44 ABD – İsrail’in kardeş İran’a saldırısı öncesi çıkan haberler…
12:19 İran, İsrail’e misilleme saldırısı başlattı
11:00 ABD ve İsrail, İran’a saldırı başlattı
00:07 Avrupa Haberleri / Litvanya Başbakanı’ndan Orban’a: ‘Ukrayna’yı suçlamak saçmalık’
00:06 Türkmenistan Lojistikte Vites Yükseltiyor
00:06 Çok kutuplu uluslararası sistem bağlamında Türk Dış Politikası’nda Güvenlik Anlayışının Dönüşümü
00:06 Türkiye ham çelikte, üretimini artırarak pozitif ayrışan ülkeler arasında yerini aldı…
00:05 Türkiye’de her 10 yetişkinden yaklaşık yedisi obez veya fazla kilolu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AVİM Başkanı Alev Kılıç, “Ermeniler’in sözde soykırım iddiaları tarihin hakikat duvarına çarptı”

AVİM Başkanı Alev Kılıç, “Ermeniler’in sözde soykırım iddiaları tarihin hakikat duvarına çarptı”
24.01.2025
A+
A-

* Türkiye’nin saygın ve güvenilir Ankara merkezli düşünce kuruluşu Avrasya İncelemeleri Merkezi Başkanı (AVİM) emekli Büyükelçi Alev Kılıç, Ermeniler’in sözde soykırım iddialarının tarihin hakikat duvarına çarptığına, uluslararası kamuoyunda inandırıcılıklarının giderek azalarak inişe geçtiklerine dikkat çekti.

* Detayı haberimizde.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Deneyimli diplomat Alev Kılıç,  insanlığın yalanlarla nasıl yanıltılmak istendiğinin özellikle gençlerimiz tarafından bilinip dünyaya anlatılmasını arzu ettiğini dile getirdi.

Alev Kılıç, “1915’teki ölü sayısını önce 300 bin, sonra 2 milyon, en son da 1.5 milyon olarak ifade ettiler” dediğini belirterek, söylediklerinin hiçbir tutarlılığı ve tarihi dayanağının olmadığını ve tamamen aldatmaca üzerine kurulu olduğunun altını çizdi.

Birinci Dünya Savaşı döneminden bahsettiklerini hatırlatan AVİM Başkanı emekli Büyükelçi Kılıç, “Toplam 16 milyon kişi öldü o savaşta, en az 2 milyonu da Türk’tü. Böylesine acıların yaşandığı savaş sırasında, Ruslar ile işbirliği yapan, Rus cephesinde ve çevresinde ordumuzun gücünü zayıflatmak için askerimize saldıran, isyan çıkarıp Doğu Anadolu’daki Türk köylerini basan Ermeni çeteler yüzünden bugünkü Kuzey Suriye’ye zorunlu olarak sevk edildiklerini tüm dünyaya anlatıyoruz” dedi.

Alev Kılıç, Ermenilerin 1.5 milyon Ermeni’nin öldürüldüğünün iddia edildiğini hatırlatarak, dönemin nüfus kayıtlarında Osmanlı sınırları içinde nüfuslarının toplamının 1.7 milyon olduğuna dikkat çekti.

AVİM Başkanı Kılıç, “İddiaları gerçek olsaydı Anadolu’da neredeyse hiç Ermeni kalmamalıydı, oysa sadece Ruslar’la savaştığımız Doğu Anadolu’daki Ermeniler zorunlu göç ettirildi, diğer yerlerde yaşayanlar yerlerinde kaldı. 817 bin Ermeni de Cumhuriyet kurulurken kendi istekleriyle başka ülkelere göç etti. Hesap ortada. Bu iddiaları ortaya atanlar da 1923 öncesinde göç edenlerin çocukları, torunları. Hem bunları söylüyoruz hem de 1914-1921 arasında 518 bin Türk’ün Ermeniler tarafından katledildiğini belgeleriyle ortaya koyuyoruz. Tehcir sırasında, savaş koşullarının da etkisiyle Ermeniler’in bir bölümünün ölümüyle sonuçlanan olaylara ilişkin bin 673 kişinin yargılandığını, 524 kişinin tutuklandığını, 67 kişinin idam edildiğini de mahkeme kayıtlarıyla gösteriyoruz. Soykırım olsa neden böyle bir yargılama yapılsın?” dedi.

AVİM Başkanı Alev Kılıç, gençleri tarihi iyi öğrenmelerini tavsiye etti, “Burada üniversite gençlerimiz başta olmak üzere herkese önemli görevler düşüyor. Yıllardır tarihi çarpıtarak bizi zor durumda bırakmak isteyenlere, her platformda doğruları anlatarak karşı koyabilmeliyiz. Bunun için herkesin tarihimizi iyi bilmesi gerekiyor. Biz haklıyız ve zaman haklılığımızı daha çok gösterecek, bundan sonra asıl yalan söyleyenler düşünsün” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.