enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AVİM Başkanı Alev Kılıç, “Ermeniler’in sözde soykırım iddiaları tarihin hakikat duvarına çarptı”

AVİM Başkanı Alev Kılıç, “Ermeniler’in sözde soykırım iddiaları tarihin hakikat duvarına çarptı”
24.01.2025
A+
A-

* Türkiye’nin saygın ve güvenilir Ankara merkezli düşünce kuruluşu Avrasya İncelemeleri Merkezi Başkanı (AVİM) emekli Büyükelçi Alev Kılıç, Ermeniler’in sözde soykırım iddialarının tarihin hakikat duvarına çarptığına, uluslararası kamuoyunda inandırıcılıklarının giderek azalarak inişe geçtiklerine dikkat çekti.

* Detayı haberimizde.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Deneyimli diplomat Alev Kılıç,  insanlığın yalanlarla nasıl yanıltılmak istendiğinin özellikle gençlerimiz tarafından bilinip dünyaya anlatılmasını arzu ettiğini dile getirdi.

Alev Kılıç, “1915’teki ölü sayısını önce 300 bin, sonra 2 milyon, en son da 1.5 milyon olarak ifade ettiler” dediğini belirterek, söylediklerinin hiçbir tutarlılığı ve tarihi dayanağının olmadığını ve tamamen aldatmaca üzerine kurulu olduğunun altını çizdi.

Birinci Dünya Savaşı döneminden bahsettiklerini hatırlatan AVİM Başkanı emekli Büyükelçi Kılıç, “Toplam 16 milyon kişi öldü o savaşta, en az 2 milyonu da Türk’tü. Böylesine acıların yaşandığı savaş sırasında, Ruslar ile işbirliği yapan, Rus cephesinde ve çevresinde ordumuzun gücünü zayıflatmak için askerimize saldıran, isyan çıkarıp Doğu Anadolu’daki Türk köylerini basan Ermeni çeteler yüzünden bugünkü Kuzey Suriye’ye zorunlu olarak sevk edildiklerini tüm dünyaya anlatıyoruz” dedi.

Alev Kılıç, Ermenilerin 1.5 milyon Ermeni’nin öldürüldüğünün iddia edildiğini hatırlatarak, dönemin nüfus kayıtlarında Osmanlı sınırları içinde nüfuslarının toplamının 1.7 milyon olduğuna dikkat çekti.

AVİM Başkanı Kılıç, “İddiaları gerçek olsaydı Anadolu’da neredeyse hiç Ermeni kalmamalıydı, oysa sadece Ruslar’la savaştığımız Doğu Anadolu’daki Ermeniler zorunlu göç ettirildi, diğer yerlerde yaşayanlar yerlerinde kaldı. 817 bin Ermeni de Cumhuriyet kurulurken kendi istekleriyle başka ülkelere göç etti. Hesap ortada. Bu iddiaları ortaya atanlar da 1923 öncesinde göç edenlerin çocukları, torunları. Hem bunları söylüyoruz hem de 1914-1921 arasında 518 bin Türk’ün Ermeniler tarafından katledildiğini belgeleriyle ortaya koyuyoruz. Tehcir sırasında, savaş koşullarının da etkisiyle Ermeniler’in bir bölümünün ölümüyle sonuçlanan olaylara ilişkin bin 673 kişinin yargılandığını, 524 kişinin tutuklandığını, 67 kişinin idam edildiğini de mahkeme kayıtlarıyla gösteriyoruz. Soykırım olsa neden böyle bir yargılama yapılsın?” dedi.

AVİM Başkanı Alev Kılıç, gençleri tarihi iyi öğrenmelerini tavsiye etti, “Burada üniversite gençlerimiz başta olmak üzere herkese önemli görevler düşüyor. Yıllardır tarihi çarpıtarak bizi zor durumda bırakmak isteyenlere, her platformda doğruları anlatarak karşı koyabilmeliyiz. Bunun için herkesin tarihimizi iyi bilmesi gerekiyor. Biz haklıyız ve zaman haklılığımızı daha çok gösterecek, bundan sonra asıl yalan söyleyenler düşünsün” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.