enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:07 Avrupa Haberleri / Litvanya Başbakanı’ndan Orban’a: ‘Ukrayna’yı suçlamak saçmalık’
00:06 Türkmenistan Lojistikte Vites Yükseltiyor
00:06 Çok kutuplu uluslararası sistem bağlamında Türk Dış Politikası’nda Güvenlik Anlayışının Dönüşümü
00:06 Türkiye ham çelikte, üretimini artırarak pozitif ayrışan ülkeler arasında yerini aldı…
00:05 Türkiye’de her 10 yetişkinden yaklaşık yedisi obez veya fazla kilolu
00:04 Avrupa Haberleri / Rus petrolü tartışması büyüyor: Zelenskiy, Fico’yu Ukrayna’ya çağırdı
00:04 6 soruda Afganistan-Pakistan krizi
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği’nin (ASKON) Geleneksel İftar Programı’nda konuştu
00:03 MSÜ Hava Harp Okulu’nda uyuşturucu soruşturması: 3 sözleşmeli er tutuklandı
00:02 Kruvaziyer fırtınası Türkiye’de esecek: Turizmde gizli patlama
00:02 Türk siyasi tarihinin “postmodern darbe” sürecinin failleri yargılama sonucu cezasız kalmadı…
00:01 AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkanlığınca,”28 Şubat: Vesayet, Darbe ve Milli İradenin İnşası” programı düzenlenecek
11:37 Bakü’de tarihi buluşma: 1926 Türkoloji Kurultayı 100 yıl sonra anılıyor
09:24 Milli Eğitim Bakanlığı 903 sözleşmeli personel alacak
09:01 Meteoroloji’den 31 ile ‘sarı’ kodlu uyarı
00:46 Finansal Strateji Danışmanı Dilek HAKAN, “Zengezur Koridoru Türkiye İçin Hem Fırsat Hem de Risk”
00:44 ABTTF Başkanı: Yunanistan’da halkın büyük çoğunluğu demokratik kurumlara güven duymuyor
00:18 Türkiye Bursları’na 2026 Yılında 200 Bine Yakın Rekor Başvuru
00:13 Bakan Abdulkadir Uraloğlu: Sirkeci-Kazlıçeşme hattı 2 yaşında
00:13 Milli Güvenlik Sorunu: Sanal Kumar ve Kalbine Sızan Sessiz Tehdit!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Erdoığan, “AK Parti’ye ve Cumhur İttifakı’na güvenenlerin yüzünü bugüne kadar asla kara çıkarmadık”

Erdoığan, “AK Parti’ye ve Cumhur İttifakı’na güvenenlerin yüzünü bugüne kadar asla kara çıkarmadık”
25.01.2025
A+
A-

* Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Van 8. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmasında, “İç tartışmalarla Türkiye’nin vaktini ve enerjisini heba ettiler” dedi.

* Detayı haberimizde.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency  

Erdoğan, AK Parti’ye ve Cumhur İttifakı’na güvenenlerin yüzünü bugüne kadar asla kara çıkarmadıklarını belirterek, “Kardeşlik hukukumuzu korudukça dayanışma ruhumuzu güçlendirdikçe. Allah’ın izniyle çok daha iyi yerlerde olacağımıza yürekten inanıyoruz. İftira atarak, çamur atarak, karalayarak, mugalatayla, kayıkçı kavgalarıyla üzerimize gelenlere prim vermeyeceğiz. Bunlara boyun eğmeyeceğiz, bizi tahrik etmeye, bizi hedeflerimizden koparmaya çalışanların oyunlarına gelmeyeceğiz. Bu oyunlar karşısında, bu kirli siyaset karşısında tüm teşkilatlarımızın, tüm arkadaşlarımızın her daim uyanık olmalarını bekliyorum.

“İç tartışmalarla Türkiye’nin vaktini ve enerjisini heba ettiler”

“Biliyorsunuz daha önce bizi kendi iç meselelerimizle oyalayarak kendi gündemlerini takip ettiler” diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kimi zaman kimlik siyasetiyle, kimi zaman mezhep ve meşref tahrikiyle aramıza tuğlası nefret ve husumet olan duvarlar ördüler. Böylece Türkiye’ye epeyce vakit kaybettirdiler. Türkiye’nin kalkınma iradesini sekteye uğrattılar. Türkiye’yi bölgesel ve küresel gelişmelerin dışında tuttular. İç tartışmalarla, iç kavgalarla Türkiye’nin vaktini ve enerjisini heba ettiler. Ama bu sefer emellerine ulaşamayacaklar.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

40 yıldır kanımızı emen terör belasından ülkemizi tamamen kurtardıktan sonra inşallah hedeflerimize koşar adımlarla gideceğiz. 85 milyonun arasına çekilen terör bariyeri yıkılınca inşallah birbirimize daha sıkı sarılacak, daha sıkı kenetleneceğiz. Farklı siyasi partilerin bu konuda ortak bir hissiyatı paylaştığını görmekten açıkçası. memnuniyet duyun. Operasyonlarımız neticesinde terör örgütünde yaşanan kan kaybını ve Suriye’de gerçekleşen devrimle birlikte bölgemizde oluşan avantajlı iklimi, bu terör meselesinin ortadan kaldırılması için bir fırsat olarak görüyoruz.

“Hedef terörsüz Türkiye”

Son haftalarda farklı vesilelerle ifade ettiğim gibi terörsüz Türkiye hedefimizi biz öyle veya böyle ama mutlaka gerçekleştireceğiz. Temennimiz bunun sükunet ve suhuletle halledilmesidir. Ama burada farklı hesaplar peşinde koşulursa biz zaten teröre karşı zaten verdiğimiz mücadeleyi çok daha kararlı bir şekilde devam ettiririz. Üzerimizde çok ama çok büyük bir emanet taşıyoruz. 85 milyonun bizden ne istediğini, ne beklediğini, ne talep ettiğini çok ama çok iyi biliyoruz.

Şimdiye kadar hep milletimizin çizdiği rotada siyaset yaptık. Milletimize mahcup olacak, milletimizi sıkıntıya sokacak, milletimiz karşısında başımızı öne eğecek hiçbir işe tevessül etmedik. Demokrasiden hukuktan ve meşruiyet zemininden asla ayrılmadık. Güvenlik ve özgürlük dengesini gözeterek ne güvenlik için demokrasiyi feda ettik ne de aksi bir duruma izin verdik. Bu çizgimizi inşallah. bundan sonra da muhafaza edeceğiz. Biz bu topraklar üzerinde biriz, kardeşiz. Türk Kürt, Arap, Alevi, Sünni demeden 85 milyonu kardeşçe yaşatmanın, muhabbetle kucaklaştırmanın mücadelesini vereceğiz.”

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.