enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:42 İsrail, Yunanistan ve GKRY, yaptıkları üçlü zirvenin ardından yayınladıkları ortak bildiri…
00:55 Arabuluculuk 2026 yılı ücretleri belli oldu
00:51 İletişim Başkanı Duran, Hatay’daki Toplu Açılış Töreni’ne ilişkin paylaşımda bulundu…
00:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli şair Mehmet Akif Ersoy’u andı
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem turistleri gitti, biz buradayız sizlerle beraberiz
00:33 Bilirkişilere ödenecek ücretler belli oldu
00:32 TBMM’ye ilerleyen günlerde fahiş site aidatlarıyla ilgili yasal düzenlemeye gidilecek…
00:29 Akif’in Mirası: Bir Milletin vicdanı…
00:26 “Dünya Azerbaycanlılarının Hemreylik Günü” Sempozyumu İstanbul’da gerçekleştirildi
00:20 MHP Genel Başkanı Bahçeli Hatay’da, 455 Bininci Afet Konutu Kura Çekimi, Anahtar Teslimi ve Toplu Açılış Töreni’nde konuştu…
00:15 Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerindeki iyileşme dezenflasyon sürecini destekleyecek
00:12 Gazze İçin Yeniden Yapılanma Vizyonu
00:06 Tebligat Kanunu’nda değişiklik TBMM’ne sunulacak…
06:41 İletişim Başkanı Duran, Suriye’deki terör saldırısını kınadı
06:34 TOKİ Sosyal Konut Projesi’ne Diyanet’ten “Caiz” Fetvası: Vatandaşın Şüphesi Giderildi!
05:50 MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ile düzenlediği ortak operasyonda DEAŞ’lı teröristi Malatya’da yakaladı.
04:32 Bugün Cumhurbaşkanın katılımıyla 455 bininci konutun anahtarları hak sahibi vatandaşlara verilecek…
03:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefet, Avrupalı Türkleri hedef almaktan utanmıyor”
03:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müslümanlar olarak Filistin’de, Lübnan’da, Sudan’da ve dünyanın birçok yerinde kardeşlerimiz sancılı günler yaşıyoruz”
01:03 Yüzyılın Konut Projesi’nde ilk kura Adıyaman’daki konutlar için çekilecek…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Erdoğan’dan belediyelere ‘barınak’ talimatı: Çalışmaları hızlandırın

Erdoğan’dan belediyelere ‘barınak’ talimatı: Çalışmaları hızlandırın
12.05.2022
A+
A-

ANKARA – TÜHA HABER / Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokak hayvanları sorununun çözümü için belediyelere “çalışmalarınızı hızlandırın” talimatı verdi. Erdoğan, “Sorundan ve çözümden belediye başkanları sorumlu” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, medyada sık sık çocuklara saldıran başıboş köpeklerle ilgili üzüntü verici haberlere rastlandığını söylemişti.

Erdoğan, “Öncelikle sahipsiz hayvanların yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız. Tüm belediye başkanlarımıza sesleniyorum. Sahipsiz hayvanlar için lütfen ön alın. Sıcak ve güvenli barınaklar kurarak gıda artıklarından pek çok gönül kazanabilirsiniz. Böylece hem vatandaşlarımızın sahipsiz hayvanların yol açacağı tehditlerden kurtulmasını sağlamış hem de kendisi de bir can olan hayvanlara karşı bir sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz.” demişti.

TRT_Francais_680*100 banner

“Sorunun çözümünden belediye başkanları sorumlu”

Edinilen bilgiye göre, sorun ve çözüm önerileri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda gündeme geldi.

Erdoğan, bir kez daha belediyelere talimat vererek, “Sokak hayvanı sorunundan ve çözümünden belediye başkanları sorumlu” dedi.

Erdoğan’ın talimatı ile çalışmalara hız verildi.

81 ilde rehabilitasyon merkezi açılacak

Çalışmalar kapsamında öncelikle tüm il ve ilçelere barınak kurulacak, 81 ilde rehabilitasyon merkezi açılacak. Yaklaşık 8 milyon sahipsiz hayvanın tedavileri rehabilitasyon merkezinde yapılacak.

Barınaklara yerleştirilemeyen sokak hayvanları, rehabilitasyon merkezinde yapılacak kontrollerinin ardından yaşam alanlarına bırakılacak.

[TÜHA Haber Ajansı, 13 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.