enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:41 İletişim Başkanı Duran, Suriye’deki terör saldırısını kınadı
06:34 TOKİ Sosyal Konut Projesi’ne Diyanet’ten “Caiz” Fetvası: Vatandaşın Şüphesi Giderildi!
05:50 MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ile düzenlediği ortak operasyonda DEAŞ’lı teröristi Malatya’da yakaladı.
04:32 Bugün Cumhurbaşkanın katılımıyla 455 bininci konutun anahtarları hak sahibi vatandaşlara verilecek…
03:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefet, Avrupalı Türkleri hedef almaktan utanmıyor”
03:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müslümanlar olarak Filistin’de, Lübnan’da, Sudan’da ve dünyanın birçok yerinde kardeşlerimiz sancılı günler yaşıyoruz”
02:19 Hakeme Şiddet Skandalı, Yönetim ve Eğitimdeki Çürümüşlüğün Aynası…
02:02 İsrail–Yunanistan–GKRY arasında giderek kurumsallaşan üçlü işbirliği
01:03 Yüzyılın Konut Projesi’nde ilk kura Adıyaman’daki konutlar için çekilecek…
00:34 MİT’ten siber casusluk operasyonu: 4 şüpheli gözaltına alındı
10:40 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Azerbaycan Başbakanı Esedov tarafından kabul edildi
00:56 TÜBİSAD, Türkiye’nin Dijitalleşme Karnesini Açıkladı
00:47 Türkiye-Yunanistan Siyasi Diyaloğu ve Muhtemel Senaryolar
00:45 Siber Güvenlik Başkanlığı’nın teşkilat yapısındaki değişiklik Resmi Gazete’de…
00:29 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Komisyonumuz tarihi bir görev icra etmektedir”
00:23 Asgari Ücretin Asıl Talihlileri: Esnaf Ağaları!
00:22 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlana’yı vuslatının 752. yılında sema mukabelesinde andı
00:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistinlilerin kanı elinde olanların hadsizliği teneke tıngırtısı hükmündedir
00:03 Trump Neden Grönland Diyor? Haritalar, Grafikler ve Arktik’te Güvenliğin Yeniden Tanımı
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Erdoğan’dan Akşener’e dava

Erdoğan’dan Akşener’e dava
21.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Cumhurbaşkanı Erdoğan, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘Netanyahu’ benzetmesini yargıya taşıdı. Erdoğan, ‘kişilik haklarını ihlal ettiği’ gerekçesiyle Akşener’e 250 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 18 Mayıs’taki TBMM grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’ya benzeten açıklamalar yapmıştı.

Tepki çeken açıklama sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, avukatları aracılığı ile “kişilik haklarını ihlal edici mahiyette şahsiyet haklarına saldırı kastıyla ağır hakarette bulunduğu” gerekçesiyle Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 250 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

“Netanyahu İslam ve insanlık düşmanıdır”

Dava dilekçesinde “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adalet ve hakkaniyete dayalı insani duruşunun karşısında bir siyasi figür olarak İsrail Başbakanı Netanyahu bulunmamaktadır. Bu figür tüm İslam coğrafyasında olduğu gibi ülkemizde de çocukları dahi ayırmaksızın sivilleri katleden insanların yerleşim yerlerine zorla el koyan işgalci ve yayılımcı politikalar takip eden İslam ve insanlık düşmanı olarak kabul edilmemektedir” denildi.

Dava dilekçesinde ayrıca Filistin’de yaşanan drama en güçlü tepkiyi gösterenin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğu ifade edildi.

Akşener’in iddialarının aksine Erdoğan’ın, insanlık dışı saldırıların sona ermesi için birçok ülke ile diplomatik temaslarda bulunduğu belirtildi.

Erdoğan önceki gün Akşener’in benzetmesine sert tepki göstermiş, “O Filistin’in haritadaki yerini bilmeyecek kadar zavallıdır” ifadelerini kullanmıştı.

***
Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.