enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:33 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
17:40 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı…
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Erdoğan: Türkiye’nin Otomobili dünyanın birçok yerinde ses getirdi

Erdoğan: Türkiye’nin Otomobili dünyanın birçok yerinde ses getirdi
19.07.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobil fabrikası temel atma töreninde açıklama yaptı. Erdoğan, 18 ayda tamamlanması planlanan tesiste 4 bin kişinin istihdam edileceğini açıklayarak ilk aracın 2022’de banttan indirilmesinin planlandığını ifade etti.

Türkiye’nin Otomobili’nin üretimi için Bursa’nın Gemlik ilçesinde tahsis edilen arazide temel atma töreni düzenlendi.

Törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın konuşmalarından satır başları şu şekilde:

“60 yıllık hayalimizi gerçeğe dönüştürmek için tarihi bir adım atıyoruz. Milletimiz yerli otomobil projesinde büyük teveccüh gösterdi.

Ülkemizin büyümesinde rahatsızlık duyanlar hemen yoğun bir karalama kampanyası başlattılar. Dalga geçmek isteyenlerin manşetleri döndü dolaştı eline, yüzüne bulaştı.

“Salgın döneminde projelerimize hız verdik”

Tüm dünyanın yatırımlarını durdurduğu bir dönemde her alanda projelerimize hız verdik. Salgın döneminde hizmete aldığımız eserler ülkemizin dört bir yanında yükselmiştir.

Türkiye’nin otomobili yatırım zincirimizin altın halkasıdır.

Burası insanların fabrika algısını kökten değiştirecek bir yapı olacak. Çevre dostu teknolojilerle çıtayı daha da yükseğe taşıyacağız.

“Emeği geçenlere teşekkür ederim”

Büyük ve yenilikçi ülke vizyonumuzun göstergesi bu projemiz gençlerimize ilham olacak. Emeği geçen herkesi şimdiden tebrik ediyorum.

Milletimizin her ferdi, ülkemizin gücünü ve üretim kapasitesini temsil eden bu projeyi sahiplendi.

“Devrim Otomobilleri en başından beri öksüz kaldı”

Ekonomide, üretim ve sanayide bağımsızlığı sağlayacak adımlar engellenmek istendi.

60 yıl önce de Devrim Arabaları’nı bizi eleştirdikleri gibi eleştirmişlerdi. Devrim Arabaları en başından beri öksüz kalmış, ithalatçı lobiler tarafından devre dışı bırakılmıştı.

Denizin dibinden inci çıkarmak isteyen vurgun yemeği göze almalıdır. Attığımız her adımda krizden ve kaostan beslenmek isteyenlerin direnişiyle karşılaştık. 80 senedir Türkiye’nin başına musallat olan ‘istemeyiz’ diyenlerle de mücadele ettik.

“İHA ve SİHA’mız CHP zihniyetinin hedefi oldu”

Bayraktar İHA’larının hangi zorluklardan geçerek bugünlere geldiğini görüyoruz. Vatan savunmasındaki başarılarına rağmen İHA ve SİHA’mız CHP zihniyetinin hedefi oluyor. CHP’nin takoz siyasetine rağmen ülkemizi her alanda hayallerine ulaştırdık. Çünkü biz bu millete güveniyoruz.

“4 binin üzerinde vatandaşımız istihdam edilecek”

4 binin üzerinde vatandaşımız fabrikada istihdam edilecek. Bölgedeki üniversitelerde iş birliği yaparak iş gücü kazanacağız. Fabrikamızı 18 ayda tamamlayıp ilk aracımızı 2022’de banttan indirmeyi planlıyoruz.

Bugün sadece yeni bir yatırıma başlamanın sevincini değil salgına rağmen devasa bir projeyi hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyoruz.

Türkiye’nin otomobili projesinden de alnımızın akıyla çıkacağız. Projelerimizle dünyanın en iyileri liginde oyuncu olmaya hazırız.

“Ekonomimiz çok hızlı bir toparlanma sürecine girdi”

Mayıs ayında sanayi üretimi nisana göre yüzde 17,4 arttı. Ekonomimiz çok hızlı bir toparlanma sürecine girdi. Verilerimize göre ilk 6 ayda sanayi siciline yaklaşık 7 bin işletme kaydoldu. Yurdun dört bir yanında yeni işletmeler faaliyete geçti. 1421 yeni sanayi işletmesi haziran ayında kuruldu.

Toparlanma sürecini temmuz ayında daha da hızlandığını görüyoruz. Yatırımı, üretimi, istihdamı çok farklı teşvik mekanizmalarıyla destekliyoruz. Gıdadan kimyaya, mobilyadan makine sektörüne kadar özel sektör 9 milyar lira yatırım yaptı.

Türkiye büyük ve güçlü bir ülkedir. Devlet ve millet olarak sırt sırta verirsen Allah’ın izniyle başaramayacağımız hiçbir şey yoktur.”

[TÜHA Haber Ajansı,19 Temmuz 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.