enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:52 NATO Genel Sekreteri Rutte, Türkiye’ye 2026’da düzenlenecek NATO Zirvesi’ne Ankara’da ev sahipliği yapacağı için teşekkür etti…
18:38 Türk Dış Politikası Araştırma Merkezi’nin (TUDPAM) “Dış Bakış” dergisi okurlarıyla buluştu
17:43 Kocaeli basın camiası yasta…
07:30 ABD Başkanı Trump ile Rus lider Putin’in Alaska Zirvesi
07:29 Uluslararası Af Örgütü (Amnesty), İsrail’in Gazze’de Filistinlileri kasıtlı olarak aç bırakmaya yönelik sistematik politika yürüttüğünü ortaya koydu…
07:25 (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA), 2024 yılında 383 insani yardım çalışanı hayatını kaybetti
07:08 ABD’den Ukrayna’nın Kırım’ı Rusya’ya ait olarak tanıması şartı…
07:07 Aon’un “Küresel Ücret Şeffaflığı” raporu yayımlandı Şirketler ücret şeffaflığına hazır değil
07:04 Türkiye İsrail’i vurur mu? İbrahim Karagül yazdı: Alaska Zirvesi’ni arkasındaki akıl; Barış’tan başka şeyler de planlıyor..”
07:04 Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’dan Hamas’a: Yaptığınız eylemle Filistin’e ne kazandırmış oldunuz
07:03 ABD Başkanı Trump: Almanya, Britanya ve Fransa, Ukrayna’da asker bulundurmak istiyor
07:00 AB’nin varoluş sancısı: Kış uykusundan uyanabilecekler mi?
07:56 Ahıska Türkleri!
07:52 Ermenistan-ABD-Azerbaycan Arasında İmzalanan Zengezur Koridoru Anlaşması, Türkiye, Türkistan Coğrafyası, İran, Rusya ve Çin Aleyhine Sonuçlanabilecek Birçok Husus İçermektedir.
07:47 Belçika’da ilkokul ve ortaokullarda cep telefonu ile diğer elektronik cihazların kullanımı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılından itibaren ülke genelinde yasaklanacak.
07:25 Eurovision Şarkı Yarışması 70. yılını kutlamak için yepyeni bir görünüme kavuşuyor
02:17 Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın ülkesine yönelik saldırılarını “gösterişli” ve “alaycı” olarak nitelendirdi…
22:57 İsrail’in abluka ve saldırısı altındaki Gazze Şeridi’nde gönüllü görev yapan Filistin asıllı Amerikalı hemşire Amanda Nasır, İsrail soykırımı Gazze’yi yok etti
22:46 Gazze “açlıktan” ölüyor!
22:07 Hamas, Gazze’de ateşkes teklifini kabul etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Erdoğan, Trump’la telefonda görüştü: ‘Suikast girişimi demokrasiye saldırı’

Erdoğan, Trump’la telefonda görüştü: ‘Suikast girişimi demokrasiye saldırı’
19.07.2024
A+
A-

Erdoğan, eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Trump’ın suikast girişimi sonrası duruşunun takdire şayan bulduğunu belirtti.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) eski başkanı ve başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ile perşembe günü bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın resmi X hesabından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan görüşmede, Trump’a geçtiğimiz günlerde yapılan suikast girişimini “demokrasiye saldırı” olarak niteledi.

Trump’ın “menfur saldırı” sonrası sergilediği cesur duruşun takdire şayan olduğunu belirten Erdoğan, bunun “Amerikan halkının ferasetine olan güvenin bir göstergesi olarak görülmesi gerektiğini” belirtti.

Erdoğan, suikast girişimi sonrası Trump’ın, verdiği birlik mesajlarıyla, güçlü bir liderlik ortaya koyduğunu vurguladı.

Görüşmede Erdoğan, ABD Başkanlık seçiminin “ABD halkı ve Türkiye-ABD ilişkileri için hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce resmi X hesabından suikast girişimini “şiddetle kınayan” paylaşımda bulunmuştu.

Erdoğan, “ABD seçimlerine ve küresel istikrara gölge düşmemesi için saldırıyla ilgili tahkikatın en etkili biçimde yapılacağına, faillerin ve azmettiricilerinin en kısa sürede adaletin huzuruna çıkarılacağına inanıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Trump, Cumartesi günü Pensilvanya eyaletinin Butler kentinde bir seçim mitinginde kürsüde konuşma yaparken saldırıya uğramıştı.

İlk patlamanın ardından kürsüde sağ kulağını tutan Trump’ı korumak için ABD Gizli Servis elemanlarının kürsüye atladığı görülmüştü.

Saldırının ardından Trump’ın durumunun stabil olduğunu belirten Gizli Servis olayın bir suikast girişimi olup olmadığı hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti.

Olayın ardından yaptığı açıklamada, Trump durumunun “iyi” olduğunu, bir sağlık kuruluşunda muayeneden geçtiğini bildirmişti.

Olayın ardından açıklama yapan savcılık, silahlı saldırganın ve mitinge katılan en az bir kişinin öldürüldüğünü belirtmişti.

Saldırganın Thomas Matthew Crooks olduğu duyurulmuştu

Trump’a yönelik, Pensilvanya’da seçim kampanyası sırasında gerçekleştirilen saldırıya dair soruşturmayı yürüten ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu duyurmuştu.

Görgü tanıklarının şu ana kadar ki açıklamalarına göre, suikast girişimi öncesi saldırganın sürünerek çatıya çıktığı ve Trump’a doğru beş el ateş ettiği belirtildi. Crooks, hemen ardından ABD Gizli Servisi (United States Secret Service) tarafından öldürülmüştü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.