enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:57 Bu Maçın Adı: Haksızlık
14:25 Kocaeli Büyükşehir Başkanı Büyükakın: Yeni yüzyıl Türklüğün yüzyılı olacak
07:20 Aile Birliğimiz Tehlike Altında
00:10 Dr. Elvin Abdurahmanlı: “Türk Dünyası Artık Küresel Bir Aktör” 
00:04 Azerbaycan – Türkiye Diplomatik İlişkilerinin 34 . Yılı
17:40 İklim değişikliklerin dünyamıza Faturası: Susuzluk
12:55 Yüzyılın Konut Projesi’nde yeni haftanın kura takvimi
07:52 Petrol savaşları yerini ‘kritik mineral’ savaşlarına bırakabilir
00:31 Kuşadası Güvercinada Açık Hava Müzesi’ni 2025 yılında181 bin 419 kişi ziyaret etti
00:24 CHP Genel Başkanı Özel’in ‘ben 30 yıl yatarım, siz de yatarsınız’ sözlerine tepkiler sürüyor
00:22 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency ve UHA / İnternational News Agency ’16 Ocak Basın Onur Günü’nde onurlandırıldı
00:20 16 Ocak Basın Onur Günü’nden notlar..
00:04 Aydın’ın Kuşadası’nda, Kurumlar Arası Gerginlik Hizmeti Aksatıyor
18:23 Ömer Çelik’ten CHP’ye tepki: Saldırganlık bir siyaset biçimi değildir
17:58 Sosyal medyada suç örgütlerini öven 325 şüpheli yakalandı
13:55 Türkiye, Sudan konulu beşinci istişare toplantısına katıldı
10:54 Binlerce Alıcı, Bebek ve Çocuk Ürünleri İçin İstanbul’a Gelecek
10:54 Ömer Çelik, “Karanlık siyasetlerin takip edildiğini görüyoruz”
10:09 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
00:47 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 kasım ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıkladı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Enfekte olmuş sağlık personeli çalıştırmak iflas beyanıdır”

“Enfekte olmuş sağlık personeli çalıştırmak iflas beyanıdır”
14.11.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da Sağlık Bakanı Spahn’ın gerektiğinde enfekte olmuş sağlık çalışanlarının hastanelerde görevlendirilebiliceğini açıklaması tepkilere yol açtı. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın (dpa / TY,BK)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn’ın enfekte olmuş sağlık çalışanlarının gerektiğinde klinik, muayenehane ve bakım evlerinde görev yapabileceklerine yönelik açıklaması tartışma konusu oldu.

Katolik Haber Ajansı‘na (KNA) açıklamalarda bulunan Hasta Sağlığı Koruma Vakfı (Stiftung Patientenschutz) Yönetim Kurulu Üyesi Eugen Brysch, “Koronavirüs bulaşanların çalışmaya devam etmesi siyasi bir iflas beyanıdır” dedi.

Perşembe günü düzenlenen  Alman Bakım Personeli Günü etkinliğinin  kapanışında konuşan Spahn, bakım evlerinde veya kliniklerde izolasyon ve karantina önlemleri nedeniyle bakım hizmetinin aksaması durumunda, temas halinde olan personelin günlük test yapılarak ve FFP2 maskeleri ile çalışmaya devam etmesinin şart olabileceğini açıklamıştı.

Bu açıklamaya tepki gösteren Brysch bir strateji değişikliği çağrısında bulundu. Virüsün peşinden koşmanın bir anlamı olmadığını ifade eden Brysch, mevcut PCR testleri stratejisi ve karantina uygulamalarını “çıkmaz sokak” olarak tanımladı.

“Hastaneler ve huzurevleri bu yöntemlerle duvara çarpıyor” diye konuşan Brysch, “Pozitif olarak test edilen 38 klinik çalışanına ilaveten 600 çalışan karantinaya alınıyorsa, personel sıkıntısı oluşacağı önceden programlanmış demektir” ifadesini kullandı.

Hastanelerde ve huzurevlerinde çalışan tüm personel için  hızlı testlerin sistematik  ve günlük olarak uygulanması gerektiğini sözlerine ekleyen Brysch, böylece 20 dakika içinde enfeksiyon durumu ile ilgili bilgi sahibi olunacağını kaydederek, ardından da bir PCR testi yapılması gerektiğini vurguladı.

“Gerekirse enfekte personel de çalışabılır”

Alman Yerleşik Doktorlar Birliği Başkanı Dirk Heinrich ise personel yetersizliği oluşması durumunda, korona ile enfekte olmuş hemşirelerin çalıştırılmasının kaçınılmaz olacağını söyledi. RTL ve ntv (Almanya) kanallarına konuşan Heinrich, “Zira bizim de elbette hastalarımızı kliniklerde ve muayenehanelerde tedavi etmemiz gerekiyor ve de istiyoruz” dedi.

Ancak Heinrich, bu koşulların acil durumlar için geçerli olacağını sözlerine ekleyerek, “Bunları önlemek için, şu anda halkla birlikte uyguladığımız bu önlemler kesinlikle gereklidir” şeklinde konuştu.

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Kasım 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.