enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
06:39 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:21 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:50 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
00:26 “İran-ABD gerginliği”
00:19 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:10 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Biz, tüm renkleriyle bir, bütün, güçlü, huzurlu bir Suriye’den yanayız”
17:49 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:36 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
17:31 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
17:07 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
11:54 Türkiye’nin 6 Şubat 2023’te depremlerin yol açtığı hasarların giderilmesi ile bölgenin yeniden imarına yönelik çalışmalar sürüyor.
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Enfekte olmuş sağlık personeli çalıştırmak iflas beyanıdır”

“Enfekte olmuş sağlık personeli çalıştırmak iflas beyanıdır”
14.11.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da Sağlık Bakanı Spahn’ın gerektiğinde enfekte olmuş sağlık çalışanlarının hastanelerde görevlendirilebiliceğini açıklaması tepkilere yol açtı. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın (dpa / TY,BK)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn’ın enfekte olmuş sağlık çalışanlarının gerektiğinde klinik, muayenehane ve bakım evlerinde görev yapabileceklerine yönelik açıklaması tartışma konusu oldu.

Katolik Haber Ajansı‘na (KNA) açıklamalarda bulunan Hasta Sağlığı Koruma Vakfı (Stiftung Patientenschutz) Yönetim Kurulu Üyesi Eugen Brysch, “Koronavirüs bulaşanların çalışmaya devam etmesi siyasi bir iflas beyanıdır” dedi.

Perşembe günü düzenlenen  Alman Bakım Personeli Günü etkinliğinin  kapanışında konuşan Spahn, bakım evlerinde veya kliniklerde izolasyon ve karantina önlemleri nedeniyle bakım hizmetinin aksaması durumunda, temas halinde olan personelin günlük test yapılarak ve FFP2 maskeleri ile çalışmaya devam etmesinin şart olabileceğini açıklamıştı.

Bu açıklamaya tepki gösteren Brysch bir strateji değişikliği çağrısında bulundu. Virüsün peşinden koşmanın bir anlamı olmadığını ifade eden Brysch, mevcut PCR testleri stratejisi ve karantina uygulamalarını “çıkmaz sokak” olarak tanımladı.

“Hastaneler ve huzurevleri bu yöntemlerle duvara çarpıyor” diye konuşan Brysch, “Pozitif olarak test edilen 38 klinik çalışanına ilaveten 600 çalışan karantinaya alınıyorsa, personel sıkıntısı oluşacağı önceden programlanmış demektir” ifadesini kullandı.

Hastanelerde ve huzurevlerinde çalışan tüm personel için  hızlı testlerin sistematik  ve günlük olarak uygulanması gerektiğini sözlerine ekleyen Brysch, böylece 20 dakika içinde enfeksiyon durumu ile ilgili bilgi sahibi olunacağını kaydederek, ardından da bir PCR testi yapılması gerektiğini vurguladı.

“Gerekirse enfekte personel de çalışabılır”

Alman Yerleşik Doktorlar Birliği Başkanı Dirk Heinrich ise personel yetersizliği oluşması durumunda, korona ile enfekte olmuş hemşirelerin çalıştırılmasının kaçınılmaz olacağını söyledi. RTL ve ntv (Almanya) kanallarına konuşan Heinrich, “Zira bizim de elbette hastalarımızı kliniklerde ve muayenehanelerde tedavi etmemiz gerekiyor ve de istiyoruz” dedi.

Ancak Heinrich, bu koşulların acil durumlar için geçerli olacağını sözlerine ekleyerek, “Bunları önlemek için, şu anda halkla birlikte uyguladığımız bu önlemler kesinlikle gereklidir” şeklinde konuştu.

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Kasım 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.