enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
10:22 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:04 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:16 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
05:01 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:36 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:35 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:09 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
00:01 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
12:05 “Terörsüz Türkiye” süreci…
00:52 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü’ne ilişkin mesaj yayımladı…
00:41 Filistinli Hind Rajab’ın hikayesini anlatan “Hind Rajab’ın Sesi” filmi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Emine Erdoğan: “Dünyanın en önemli sorunu iklim krizi”

Emine Erdoğan: “Dünyanın en önemli sorunu iklim krizi”
30.12.2020
A+
A-

 

UHA HABER / Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, dünyanın en önemli sorununun iklim krizi olduğunu, çocuklarımıza karanlık bir gelecek bırakmamak için şimdiden harekete geçmemiz gerektiğini söyledi.

Resim önizlemesi

 Turkuvaz Medya Grubu ve yeni ekonomi dergisi InBusiness öncülüğünde sürdürülebilirlik konusunda farkındalık oluşturma misyonu taşıyan Küresel Umut Festivali’nin Halkbank, Vakıfbank ve Migros’un sponsorluğunda gerçekleştirilen ‘2030 Yolu Sürdürülebilirlik Webinarı’na katılan Emine Erdoğan, Zirve’ye katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Turkuvaz Medya grubuna çevre sorunlarına ilgileri nedeniyle teşekkür etti.

InBusiness dergisine yayın hayatında başarılar dileyen Emine Erdoğan, dünyanın en önemli gündeminin iklim krizi olduğunu ifade etti.

İklim krizi konusunda alarm zillerinin çaldığını anlatan Emine Erdoğan, “Bu kriz, aldığımız nefesten gıda zincirine birçok alanı etkiliyor. Bununla beraber her gün önümüze yeni mücadele alanları çıkıyor. Daha düne kadar plastik kirliliğini önlemeye çalışıyorduk. Beklenmedik bir şekilde hayatımıza giren pandemi kirliliğe yeni bir boyut kattı. Birleşmiş Milletler’in çevre programına göre maskelerin yüzde 75’i çöp sahalarına ve yeryüzü sularına karışacak. Dolayısıyla sadece var olan sorunlara çözüm aramak artık yetmiyor. Muhtemel krizlere karşı da hazırlıklı olmamız gerekiyor. Tüm bilim insanları kritik bir eşikte durduğumuzu söylüyor. Ya şimdi harekete geçeceğiz ya da geri dönüşü olmayan karanlık bir gelecek çocuklarımızın gerçeği olacak” dedi. 

Değişimden yana adım atılmadığı takdirde gelecekte açlık, kuraklık ve göçlerin dünyanın kaderi olacağını belirten Emine Erdoğan, atılacak her yanlış adımın gelecek nesillerin felaketi olabileceğini söyledi. Bu nedenle yediden yetmişe herkesin çevreyle ilgili konuları ciddiye alması gerektiğini belirten Erdoğan, şunları söyledi: 

“Küresel seferberlik şuuruyla hareket etmeliyiz. Mevlana’nın meşhur sözünde dediği gibi ‘öğüt verecek insana değil, örnek alacak insana ihtiyaç var.’ Bu proje vesilesiyle plaket alan kıymetli iş insanları işte tam da bu ihtiyacın karşılığı olacak. Onların değişimin öncüleri olacağına inanıyorum, her birini tebrik ediyorum. Alışageldiğimiz üretirken tüketen sistemlerin sonu gelmiştir. Doğa dostu üretim sistemlerine geçmenin tam vaktindeyiz. Dünyanın her yerinde artan bir doğa bilinci görüyoruz. Bilinçli tüketiciler çevreye zarar vererek yapılan üretimleri hızla terk ediyorlar. Arz talep bahanesi arkasına saklanmak yürürlükten kalkmış durumda. Artık hayvan testi yapmayan kozmetik markaları yükselişe geçiyor, yiyecekten tekstile kadar organik üretim yapan firmalar yaygınlık kazanıyor. Elbette bunlar umut verici gelişmeler.” 

Çevre dostu işler yapan firmaların hikayesinin tanıtılmasının son derece önemli olduğunu dile getiren Emine Erdoğan, çocukların ve gençlerin de bu sürece aktif biçimde dahil edilmesi gerektiğini ifade etti. Emine Erdoğan, “Lütfen onlarla attıkları her adımda zararsızlık ilkesini gözetmelerini erken yaşlarda öğretelim. Bu bilgiyi sadece kitaplardan öğrenmesinler. Onlara staj dönemlerinde yeşil ekonominin ne olduğunu anlatalım. Gençleri bu seferberliğin aktörü yapalım. Doğa dostu iş fikirleriyle erken yaşlarda tanışsınlar. Gençlerin çevre duyarlılıkları ödev olarak hazırladıkları bilim projeleri ile sınırlı kalmasın.  

Bu projelerin sadece okul için olmadığını, iş hayatında karşılığı olduğunu görsünler. İş dünyası kadar medya gruplarının çevre konusunda göstereceği duyarlılık da son derece önemli. Zira en etkili iletişim kanalları medyada… Sıfır atık, sürdürülebilirlik, döngüsel ekonomi gibi sorunlar sizler sayesinde farkındalığa dönüşebilir” dedi.  

Pandemi döneminin tüm topluma birçok şeyi yeniden düşünme, değerlendirme imkanı verdiğini hatırlatan Emine Erdoğan, “Tabiatla ilişkilerimizi gözden geçirmekte bunlardan birisi. Bu zor dönemin bize şifa ile birlikte yeni farkındalıkları getirmesini diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.  

HABER : Semra ERDOĞDU & İstanbul

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.