enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:01 Türkiye’de Nehir Havza Yönetiminin Yeni Kurumsal Yapısı 
07:18 Soykırımın yeni yüzü: Kıtlık
07:01 Kanadalı foto muhabiri: Reuters, İsrail’in 246 gazeteciyi öldürmesinde sorumlu
23:24 Memur ve emeklisinin zammı bu hafta belli olacak
23:14 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, bölgede barış ve esenliğin teminatıdır
22:53 İletişim Başkanı Duran: Malazgirt ruhu, Terörsüz Türkiye idealimizin yol haritalarından biridir
22:45 Terörsüz Türkiye hedefi için Meclis’te kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, yarın 6’ncı toplantısını gerçekleştirecek…
21:46 Hatay’ın genç sörfçüleri Kiel’de: Depremin Ardından Umut ve Dayanışma Dalgaları
09:42 Barajlar boşaldı, su kesintileri başladı. Türkiye’nin su yönetimi sorunları ve çözüm önerileri
07:58 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde trafik güvenliğini artırmak amacıyla yaya geçitlerini yeniliyor…
07:47 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu WWF-Türkiye İletişim Grup Müdürü Dr. Neyran S. Akyıldız oldu
07:47 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “Vatandaşın Borcu 5,1 Trilyona Ulaştı!”
07:46 Türk dizileri Rusya’da rekor kırıyor
07:40 * Avrupa Milletleri Federal Birliği (FUEN) Türk Azınlıkları ve Toplulukları Çalışma Grubu (TAG) Sözcüsü Halit Habip Oğlu, Kosova’ya çalışma ziyaretinde bulundu.
07:40 Gebze’nin ilk Şehidi Numan Dede’nin abisi; “Bizim canımız yandı başkalarının canı yanmasın!’
07:34 Çatalca’daki kum ocağını genişletme projesi İstanbul’un su kaynaklarını ve Kuzey Ormanları’nı tehdit ediyor…
07:30 Aslı Dülgeroğlu, Pfizer Ar-Ge Birimi bünyesinde Çalışma Kalitesi Gözetim Direktörü olarak atandı
07:19 “Cennetin Çocukları” dizisinin ikinci tanıtımı yayınlandı
07:00 Su çürümeden…
23:22 Bir Karış Toprak, Bir Damla Su, Bir Nefes: “Mavi Vatan”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Elon Musk, Trump’la yaşadığı anlaşmazlığın ardından kendi siyasi partisini kurduğunu açıkladı

Elon Musk, Trump’la yaşadığı anlaşmazlığın ardından kendi siyasi partisini kurduğunu açıkladı
07.07.2025
A+
A-

* Duyuru, Trump’ın Musk’ın şiddetle karşı çıktığı kapsamlı vergi indirimi ve harcama tasarısını imzalamasından bir gün sonra geldi.

* Detayı bültenimizde!…

TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency

Pascale Davies - AI for Good

Gazeteci* Pascale Davies

WASHINGTON, 07 TEMMUZ  2025 – Teknoloji milyarderi Elon Musk, ABD Başkanı Donald Trump ile kamuoyu önünde yaşadığı tartışmadan haftalar sonra ABD’de yeni bir siyasi parti kuracağını açıkladı.

Cumartesi günü sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada Musk, halka “özgürlüğünü geri vermek için” Amerika Partisi’ni kurduğunu duyurdu.

Musk, partinin iki partili Cumhuriyetçi ve Demokrat sisteme meydan okuyacağını vurguladı. Amerika Partisi’nin seçim yetkililerine resmi olarak kayıt yaptırıp yaptırmadığı henüz belli değil ancak “gelecek yıl” faaliyete geçeceği bildirildi.

Bu hamle, 4 Temmuz’da takipçilerine bir siyasi parti kurup kurmaması gerektiğini sormasının ardından geldi.

“İki kat çoğunlukla yeni bir siyasi parti istiyorsunuz ve buna sahip olacaksınız!” diyen Musk, X’te yaptığı açıklamada, “Konu ülkemizi israf ve yolsuzlukla iflas ettirmeye gelince, demokraside değil tek partili bir sistemde yaşıyoruz,” diye yazdı.

Başlangıçta Trump’ı hem X’te kamuoyu önünde hem de finansal olarak yeniden seçilme teklifinde destekledikten sonra Musk, ABD hükümetinin Devlet Verimliliği Departmanı’nda (DOGE) yüksek profilli bir role sahipti.

Ancak mayıs ayında Musk, özel bir devlet çalışanı olarak “planlanmış zamanının” sonu geldiği için devlet dairesinden ayrıldığını duyurdu. Trump daha sonra onu “dünyanın yetiştirdiği en büyük iş liderlerinden ve yenilikçilerden biri,” olarak övdü.

Ancak 22 Mayıs’ta ABD Temsilciler Meclisi’nin önemli bir yasa tasarısı olan vergi indirimi ve harcama tasarısını kabul etmesi ve bunun cuma günü Trump tarafından imzalanarak yasalaşmasının ardından ilişkileri yeni bir dönemece girdi.

One Big Beautiful Bill Yasası olarak adlandırılan belge, harcamalarla ilgili politikaları hızlandırmayı amaçlıyor ve vergi indirimlerinden sağlık hizmetleri gibi sosyal yardımlardaki değişikliklere kadar yüzlerce değişiklik önerisi içeriyor.

Musk, bu yasa tasarısını “devasa, rezil, çıkarlarla doldurulmuş Kongre harcama tasarısı, iğrenç bir kepazelik” olarak nitelendirdi.

Musk, tasarının harcamalarının “zaten devasa olan bütçe açığını” arttıracağını ve “Amerikan vatandaşlarına sürdürülemez bir borç yükleyeceğini,” savundu.

Bu haftanın başlarında Trump, Musk’ın şirketlerine akan milyar dolarlık federal sübvansiyonları kesmekle tehdit etti ve hatta onu sınır dışı etmeyi düşündüğünü ima etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.