enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
19:39 Ahıska Türklerinin sürgün edilişinin 81. yılı
07:50 İklim krizi, mevcut eşitsizlikleri, adaletsizlikleri açığa çıkaran ve derinleştiren bir “risk çarpanı”…
07:46 Adı terörle anılan Gabar Dağı, şimdi enerjide önemli bir nokta…
07:30 Tarihi komisyon 18 Kasım’da toplanacak
07:16 Gazeteci Mustafa Salman’ın, Küresel Gazeteciler Konseyi 5. Küresel Medya Çalıştayı izlenimleri…
07:16 Babam Prof. Dr. İbrahim Hakkı Atun!…
07:01 Romanya Dışişleri Bakanı Oana Toiu’nun Ankara Ziyareti ve Türkiye-Romanya Güvenlik İlişkilerinde Gelişmeler
02:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin Kıbrıs davasındaki duruşunun her zaman net…
22:23 Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen “C130” tipi askeri kargo uçağında şehit olan askerlerin naaşları Ankara’ya getirildi…
12:48 MSB: Envanterdeki C-130 uçaklarının uçuşları tedbiren durduruldu
09:38 Gelenekle modernlik arasında köprü kuran kadın sufiler!
00:34 Bakan Işıkhan, “2025 yılı Ağustos ayı itibarıyla belediyelerin, SGK’ye toplam borcu 234,2 milyar lira”
00:12 Sağlık hizmetlerindeki tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerine köklü değişiklik
17:28 Düşen askeri kargo uçağında 20 askerimiz şehit oldu
07:57 Adana’da Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın “Üç Jokerli Konken’i” adlı oyununa büyük ilgi… 
07:57 Aon Türkiye 30.Yıl Risk Zirvesi’nde iş dünyasının gündemindeki ilk 10 risk paylaşıldı
07:47 ABD’nin Orta Asya Stratejisinde Yeni Dönem: C5+1’in Dönüşümü
07:29 Konya’dan Kenya’ya bir başarı hikayesi
07:09 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan Veysel KAVRAYAN’ın Alanya notları…
00:58 Kapadokya’da balon sepetlerine, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü”nde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri asıldı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Elon Musk Trump’ın Twitter yasağını kaldıracak

Elon Musk Trump’ın Twitter yasağını kaldıracak
11.05.2022
A+
A-

WASHİNGTON – TÜHA HABER / Tesla CEO’su Elon Musk, Twitter’ı satın alma sürecinin tamamlanmasının ardından ABD eski başkanı Donald Trump’a yönelik yasağın kaldırılacağını açıkladı. Musk yasağı “budalalık” diye nitelendirdi.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘AP’den aktardığı haberine göre, Tesla CEO’su Elon Musk, sosyal medya şirketi Twitter’ı satın alma işlemlerinin sonuçlanması durumunda ABD’nin eski başkanı Donald Trump’a yönelik yasağı kaldıracağını söyledi.

Financial Times’ın ev sahipliği yaptığı “Otomobilin Geleceği” adlı etkinliğe görüntülü bağlantı yoluyla katılan Musk, Trump’a uygulanan kalıcı Twitter yasağı “ahlaken kötü bir karar” ve “aşırıya kaçan budalalık” olarak nitelendirdi.

Yasağın eski başkanın sesini kısamadığını, daha ziyade görüşlerinin sağ siyasete yakın kişiler arasında daha geniş yankı bulmasına yol açtığını belirten Musk, Twitter hesaplarının kalıcı olarak kapatılmasının çok ender bir durum olması ve sadece dolandırıcılar ya da otomatik bot hesaplara karşı uygulanması gerektiğini söyledi.

Twitter, Trump’ın hesabını geçen yıl 6 Ocak’ta ABD Kongresine düzenlenen baskının ardından “şiddete kışkırtma” gerekçesiyle kapatmıştı.

Elon Musk

Elon Musk Fotoğraf: picture alliance

Trump “Yasak kalksa bile dönmem” demişti

Trump, geçen ay Fox News televizyon kanalına yaptığı açıklamada, hesabının yeniden açılması durumunda bile Twitter’a geri dönme niyetinin bulunmadığını söylemişti. Kendi kurduğu Truth Social adlı sosyal medya kanalına odaklanacağını belirten Trump, o dönem Elon Musk’ın Twitter’ı satın alacağına yönelik haberlerle ilgili olarak da “Umarım Elon Twitter’ı satın alır. Çünkü Twitter’ı geliştirecektir ve iyi bir adamdır. Ama ben Truth’da kalacağım” demişti.

Kendisini “katı bir düşünce özgürlüğü taraftarı” olarak tanımlayan Musk, geçen ay Twitter’ı satın almak üzere44 milyar dolarlık anlaşmaya imza atmıştı. Satın alma haberi bazı kesimlerde, düşünce özgürlüğü adına sosyal medyada nefret ve yalan haberlerin yayılmasına ortam yaratılacağı endişelerine yol açmıştı.

TÜHA Haber Ajansı, 11 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.