enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:34 Avrupa Haberleri: ABD-İran Cenevre Görüşmeleri: Körfez’de tatbikat, masada nükleer pazarlık
07:57 Ekonomide gözler mart ayına çevrildi
06:44 Su Yönetiminde Yapay Zeka’nın Evrimi
06:34 CHP’de Görele Belediyesi krizi
00:04 Kudüs Valiliği: İsrail’in işgal altındaki Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa’da ramazan ayı hazırlıklarını engellemeye devam ediyor…
00:03 “Türkiye nükleer silah yapabilir”
00:03 KAAN’ın yeni prototipleri sahnede: Neler değişti?
00:03 On bir ayın sultanı ramazanın ilk teravih namazı, 18 Şubat Çarşamba günü kılınacak…
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etiyopya’ya gidecek
00:02 İstanbul’daki uyuşturucu soruşturması kapsamında CHP’li Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ifadeye çağırıldı.
00:01 Türkiye’yi Kuşatma Hayali
00:01 Sıcaklıklar önce düşecek sonra yükselecek
00:26 Moskova Crocus Expo’da dev gıda fuarına çok sayıda Türk şirketi katıldı
00:07 İletişim Başkanı Duran’dan ‘TRT World Citizen Awards’ paylaşımı
00:04 Kocaeli’ Gebze ilçesinde Barış Manço’yu eserleriyle anıldı
00:03 Dışişleri’nden katil İsrail’in Batı Şeria’da arazi tesciline sert tepki
00:03 Huzurlu bir Ramazan için sorunsuz alışveriş: Güven ve hız Amazon.com.tr’de buluşuyor!
00:02 Bakan Kurum: “Çöp kutusu göndermeyi ballandıra ballandıra anlatıyor ama 455 bin konutu beğenmiyorlar”
00:02 Filistin’de İsrail’in yaptığı gibi CHP’li Milas İlçe Başkanı Ahmet Kılbey’den iş makanasıyla Asırlık Ağaç Katlimı!
00:01 TBV’nin Yarının Denklemi serisinin yeni bölümü yayınlandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Elon Musk Trump’ın Twitter yasağını kaldıracak

Elon Musk Trump’ın Twitter yasağını kaldıracak
11.05.2022
A+
A-

WASHİNGTON – TÜHA HABER / Tesla CEO’su Elon Musk, Twitter’ı satın alma sürecinin tamamlanmasının ardından ABD eski başkanı Donald Trump’a yönelik yasağın kaldırılacağını açıkladı. Musk yasağı “budalalık” diye nitelendirdi.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘AP’den aktardığı haberine göre, Tesla CEO’su Elon Musk, sosyal medya şirketi Twitter’ı satın alma işlemlerinin sonuçlanması durumunda ABD’nin eski başkanı Donald Trump’a yönelik yasağı kaldıracağını söyledi.

Financial Times’ın ev sahipliği yaptığı “Otomobilin Geleceği” adlı etkinliğe görüntülü bağlantı yoluyla katılan Musk, Trump’a uygulanan kalıcı Twitter yasağı “ahlaken kötü bir karar” ve “aşırıya kaçan budalalık” olarak nitelendirdi.

Yasağın eski başkanın sesini kısamadığını, daha ziyade görüşlerinin sağ siyasete yakın kişiler arasında daha geniş yankı bulmasına yol açtığını belirten Musk, Twitter hesaplarının kalıcı olarak kapatılmasının çok ender bir durum olması ve sadece dolandırıcılar ya da otomatik bot hesaplara karşı uygulanması gerektiğini söyledi.

Twitter, Trump’ın hesabını geçen yıl 6 Ocak’ta ABD Kongresine düzenlenen baskının ardından “şiddete kışkırtma” gerekçesiyle kapatmıştı.

Elon Musk

Elon Musk Fotoğraf: picture alliance

Trump “Yasak kalksa bile dönmem” demişti

Trump, geçen ay Fox News televizyon kanalına yaptığı açıklamada, hesabının yeniden açılması durumunda bile Twitter’a geri dönme niyetinin bulunmadığını söylemişti. Kendi kurduğu Truth Social adlı sosyal medya kanalına odaklanacağını belirten Trump, o dönem Elon Musk’ın Twitter’ı satın alacağına yönelik haberlerle ilgili olarak da “Umarım Elon Twitter’ı satın alır. Çünkü Twitter’ı geliştirecektir ve iyi bir adamdır. Ama ben Truth’da kalacağım” demişti.

Kendisini “katı bir düşünce özgürlüğü taraftarı” olarak tanımlayan Musk, geçen ay Twitter’ı satın almak üzere44 milyar dolarlık anlaşmaya imza atmıştı. Satın alma haberi bazı kesimlerde, düşünce özgürlüğü adına sosyal medyada nefret ve yalan haberlerin yayılmasına ortam yaratılacağı endişelerine yol açmıştı.

TÜHA Haber Ajansı, 11 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.