enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:10 Kocaeli Büyükşehir’le Suriye Rakka’da iftar bereketi
00:09 TBMM Başkanı Kurtulmuş, siyasi partileri ziyaret etti
00:07 Vakıflar Genel Müdürlüğünce, “Vakıf Başkanları İftar Buluşması” programı Ankara’da düzenlendi.
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 23 yılda yaptığımız atılımla özellikle insansız teknolojilerde önemli bir seviyeye eriştik””
00:06 Gazeteci İlhan KARAÇAY: İftar sofralarını eleştirmem büyük yankı yaptı
00:06 TBMM Başkanlı Kurtulmuş, “Soykırımın durdurulması için maalesef bir şey yapılamıyor”
00:06 ABTTF Başkanı: HRW’nin hukukun üstünlüğündeki sorunlara dikkat çeken raporu Meclis gündeminde
00:06 Bakan Gürlek: Yargı bağımsızlığı vazgeçilmez bir ilkedir
00:05 Milli motosikletçi Razgatlıoğlu, 27 Şubat’ta Tayland’da MotoGP’de yarışacak ilk Türk sporcu
00:05 Akif Çağatay Kılıç, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:04 Mavi Vatan’a yeni güç: SANCAR SİDA
00:03 CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebi kabul edilmedi
00:02 Bakan Fidan, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:01 Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “Başkan Donald Trump’ın İran konusundaki önceliği diplomasi”
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini ilmek ilmek dokuyoruz
00:20 Orta Doğu’da Bilek Güreşi
00:14 Uzun yıllar boyunca geleneksel yöntemlere hakim olan Gayrimenkul sektöründe,Teknolojik Devrim ve Dijital Dönüşüm
00:13 Ömer Çelik: İsrail’in sınırları neresidir?
00:12 TBMM Dilekçe Komisyonuna başvurularda: Üniversitelerde astroloji bölümü açılması
00:11 İçişleri Bakanlığı, Yalova’daki saldırıyla ilgili müfettiş görevlendirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Elon Musk Trump’ın Twitter yasağını kaldıracak

Elon Musk Trump’ın Twitter yasağını kaldıracak
11.05.2022
A+
A-

WASHİNGTON – TÜHA HABER / Tesla CEO’su Elon Musk, Twitter’ı satın alma sürecinin tamamlanmasının ardından ABD eski başkanı Donald Trump’a yönelik yasağın kaldırılacağını açıkladı. Musk yasağı “budalalık” diye nitelendirdi.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘AP’den aktardığı haberine göre, Tesla CEO’su Elon Musk, sosyal medya şirketi Twitter’ı satın alma işlemlerinin sonuçlanması durumunda ABD’nin eski başkanı Donald Trump’a yönelik yasağı kaldıracağını söyledi.

Financial Times’ın ev sahipliği yaptığı “Otomobilin Geleceği” adlı etkinliğe görüntülü bağlantı yoluyla katılan Musk, Trump’a uygulanan kalıcı Twitter yasağı “ahlaken kötü bir karar” ve “aşırıya kaçan budalalık” olarak nitelendirdi.

Yasağın eski başkanın sesini kısamadığını, daha ziyade görüşlerinin sağ siyasete yakın kişiler arasında daha geniş yankı bulmasına yol açtığını belirten Musk, Twitter hesaplarının kalıcı olarak kapatılmasının çok ender bir durum olması ve sadece dolandırıcılar ya da otomatik bot hesaplara karşı uygulanması gerektiğini söyledi.

Twitter, Trump’ın hesabını geçen yıl 6 Ocak’ta ABD Kongresine düzenlenen baskının ardından “şiddete kışkırtma” gerekçesiyle kapatmıştı.

Elon Musk

Elon Musk Fotoğraf: picture alliance

Trump “Yasak kalksa bile dönmem” demişti

Trump, geçen ay Fox News televizyon kanalına yaptığı açıklamada, hesabının yeniden açılması durumunda bile Twitter’a geri dönme niyetinin bulunmadığını söylemişti. Kendi kurduğu Truth Social adlı sosyal medya kanalına odaklanacağını belirten Trump, o dönem Elon Musk’ın Twitter’ı satın alacağına yönelik haberlerle ilgili olarak da “Umarım Elon Twitter’ı satın alır. Çünkü Twitter’ı geliştirecektir ve iyi bir adamdır. Ama ben Truth’da kalacağım” demişti.

Kendisini “katı bir düşünce özgürlüğü taraftarı” olarak tanımlayan Musk, geçen ay Twitter’ı satın almak üzere44 milyar dolarlık anlaşmaya imza atmıştı. Satın alma haberi bazı kesimlerde, düşünce özgürlüğü adına sosyal medyada nefret ve yalan haberlerin yayılmasına ortam yaratılacağı endişelerine yol açmıştı.

TÜHA Haber Ajansı, 11 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.