enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:41 İletişim Başkanı Duran, Suriye’deki terör saldırısını kınadı
06:34 TOKİ Sosyal Konut Projesi’ne Diyanet’ten “Caiz” Fetvası: Vatandaşın Şüphesi Giderildi!
05:50 MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ile düzenlediği ortak operasyonda DEAŞ’lı teröristi Malatya’da yakaladı.
04:32 Bugün Cumhurbaşkanın katılımıyla 455 bininci konutun anahtarları hak sahibi vatandaşlara verilecek…
03:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefet, Avrupalı Türkleri hedef almaktan utanmıyor”
03:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müslümanlar olarak Filistin’de, Lübnan’da, Sudan’da ve dünyanın birçok yerinde kardeşlerimiz sancılı günler yaşıyoruz”
02:19 Hakeme Şiddet Skandalı, Yönetim ve Eğitimdeki Çürümüşlüğün Aynası…
02:02 İsrail–Yunanistan–GKRY arasında giderek kurumsallaşan üçlü işbirliği
01:03 Yüzyılın Konut Projesi’nde ilk kura Adıyaman’daki konutlar için çekilecek…
00:34 MİT’ten siber casusluk operasyonu: 4 şüpheli gözaltına alındı
10:40 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Azerbaycan Başbakanı Esedov tarafından kabul edildi
00:56 TÜBİSAD, Türkiye’nin Dijitalleşme Karnesini Açıkladı
00:47 Türkiye-Yunanistan Siyasi Diyaloğu ve Muhtemel Senaryolar
00:45 Siber Güvenlik Başkanlığı’nın teşkilat yapısındaki değişiklik Resmi Gazete’de…
00:29 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Komisyonumuz tarihi bir görev icra etmektedir”
00:23 Asgari Ücretin Asıl Talihlileri: Esnaf Ağaları!
00:22 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlana’yı vuslatının 752. yılında sema mukabelesinde andı
00:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistinlilerin kanı elinde olanların hadsizliği teneke tıngırtısı hükmündedir
00:03 Trump Neden Grönland Diyor? Haritalar, Grafikler ve Arktik’te Güvenliğin Yeniden Tanımı
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ege adalarında sığınmacı sayısı azaldı

Ege adalarında sığınmacı sayısı azaldı
04.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Yunanistan, Ege’deki Yunan adalarında sığınmacı sayısının düştüğünü açıkladı. Geçen yıl 40 binin üzerinde olan sayı şu anda yaklaşık 4 bin 500. 

Advertisement

Mustafa Kemal Atatürk

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (DW)’ye dayandırdığı haberine göre, Yunanistan Göç Bakanlığı Ege adalarındaki sığınmacı sayısının düştüğünü açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, adalarda kapasitesinden daha fazla dolu olan kamp olmadığı belirtildi. Midilli, Sakız, Sisam, İleryoz ve İstanköy adalarında kayıtlı sığınmacı sayısı 4 bin 490 olarak açıklandı. Geçen yıl adalardaki sığınmacı sayısı aylar boyunca 40 binin üzerindeydi.

Yunan adaları arasında durumun en iyi olduğu yer yeni bir sığınmacı kampının açıldığı Sisam. Yunan devlet televizyonunun haberine göre Sisam Adası’nda sığınmacılar konteyner evlerde yaşıyor, çadırlarda ya da kendi yaptığı kulübelerde yaşayan ise bulunmuyor.

En çok sığınmacı Midilli’de

Yunanistan’ın en çok sığınmacıya ev sahipliği yapan adası Midilli. Kara Tepe’deki 8 bin kişi kapasiteli çadır kampında Göç Bakanlığı’nın sayılarına göre yaklaşık 3 bin 100 sığınmacı ikamet ediyor. Sakız, İleryoz ve İstanköy’deki sığınmacı kampalarının ise nispeten boş olduğu kaydediliyor. Sakız Adası 300, İleryoz 143, İstanköy de 88 sığınmacıya ev sahipliği yapıyor.

Yunan sahil güvenliği son aylarda Ege’deki devriyelerini sıklaştırdı. Yunanistan’ın Avrupa’ya geçmeye çalışan göçmen teknelerini tekrar Türk sularına itmesi ise insan hakları örgütlerinin tepkisini çekiyor.

Alman haber ajansı dpa’ya açıklama yapan bir Yunan sahil güvenlik subayı sığınmacı geçişlerininin azalmasına karşın “teyakkuzda” olmayı sürdürdüklerini belirtti. Yunan subay 2015 yılındaki bir mülteci akınının o kadar kolay olmayacağını belirtti. O dönem yaklaşık 900 bin sığınmacı Türkiye’den Yunanistan’a geçerek Avrupa Birliği (AB) ülkelerine gelmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 04 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.