enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:39 Kocaeli Sümerspor’dan anlamlı etkinlik: Bu kez Öğretmenler Kürek Çekti 
04:46 Makine İhracatı, Almanya, ABD ve İtalya en fazla ihracat yapılan ülkeler…
00:39 Analist Hazel Çağan Elbir: Avrupa Birliği’nin Türkiye 2025 raporu…
00:35 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 5’inci Ulusal Eylem Planı, 25 Kasım’da açıklanacak
00:34 Orta Asya’nın yükselen stratejik önemi ve Türkiye
00:32 Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet UÇUM, “Tek devlet ve tek millet politikası Türkiye gerçeği”
00:23 KVKK’nın çevrim içi alışverişlerde dolandırıcılık mağduru olmamaları için vatandaşlar uyarıldı…
00:20 Türkiye’de 2026 yılı asgari ücreti için geri sayım başlıyor
12:27 Anlaşma istemeyen kim?
00:52 Erdoğan, “Dirençli Bir Dünya-G20’nin Katkısı: Afet Riskini Azaltma, İklim Değişikliği, Adil Enerji Dönüşümü, Gıda Sistemleri” başlıklı oturuma katıldı…
00:51 Papa’nın bu Türkiye ziyareti, diplomatik bir jestten çok daha fazlasını işaret ediyor…
00:50 Sevdiğim Suriye harabeye döndü: Tarihin tekerrür etmesini engellemek istiyorum
00:38 CHP’nin İmralı heyetine üye vermesini kim engelledi?
00:30 ”Gezi”nin karanlık finansörü! Avrupa’da Soros uyanışı
00:30 Erdoğan: İsrail’in Gazze’de yol açtığı yıkım Filistin’in kalkınma çabalarını asgari 70 yıl geriye götürdü…
00:28 “Normal” Bitti: Batı’nın Çöküşü ve Trump’ın Kaosu
00:22 Adalet Bakanı Tunç: Yazı işleri müdürlerinin nakil taleplerini gerçekleştirdik
00:21 Bakan Yerlikaya, NSosyal hesabından “Yalan sizin ağzınıza yuva yapmış” başlığıyla paylaşımda bulundu…
00:08 İkinci para kulesi skandalı! Kara parayla Bodrum’da kaçak villa…
11:18 Zelenski Ankara’da: Bölgesel Dengelerde Diplomatik Arayış
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ege adalarında sığınmacı sayısı azaldı

Ege adalarında sığınmacı sayısı azaldı
04.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Yunanistan, Ege’deki Yunan adalarında sığınmacı sayısının düştüğünü açıkladı. Geçen yıl 40 binin üzerinde olan sayı şu anda yaklaşık 4 bin 500. 

Advertisement

Mustafa Kemal Atatürk

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (DW)’ye dayandırdığı haberine göre, Yunanistan Göç Bakanlığı Ege adalarındaki sığınmacı sayısının düştüğünü açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, adalarda kapasitesinden daha fazla dolu olan kamp olmadığı belirtildi. Midilli, Sakız, Sisam, İleryoz ve İstanköy adalarında kayıtlı sığınmacı sayısı 4 bin 490 olarak açıklandı. Geçen yıl adalardaki sığınmacı sayısı aylar boyunca 40 binin üzerindeydi.

Yunan adaları arasında durumun en iyi olduğu yer yeni bir sığınmacı kampının açıldığı Sisam. Yunan devlet televizyonunun haberine göre Sisam Adası’nda sığınmacılar konteyner evlerde yaşıyor, çadırlarda ya da kendi yaptığı kulübelerde yaşayan ise bulunmuyor.

En çok sığınmacı Midilli’de

Yunanistan’ın en çok sığınmacıya ev sahipliği yapan adası Midilli. Kara Tepe’deki 8 bin kişi kapasiteli çadır kampında Göç Bakanlığı’nın sayılarına göre yaklaşık 3 bin 100 sığınmacı ikamet ediyor. Sakız, İleryoz ve İstanköy’deki sığınmacı kampalarının ise nispeten boş olduğu kaydediliyor. Sakız Adası 300, İleryoz 143, İstanköy de 88 sığınmacıya ev sahipliği yapıyor.

Yunan sahil güvenliği son aylarda Ege’deki devriyelerini sıklaştırdı. Yunanistan’ın Avrupa’ya geçmeye çalışan göçmen teknelerini tekrar Türk sularına itmesi ise insan hakları örgütlerinin tepkisini çekiyor.

Alman haber ajansı dpa’ya açıklama yapan bir Yunan sahil güvenlik subayı sığınmacı geçişlerininin azalmasına karşın “teyakkuzda” olmayı sürdürdüklerini belirtti. Yunan subay 2015 yılındaki bir mülteci akınının o kadar kolay olmayacağını belirtti. O dönem yaklaşık 900 bin sığınmacı Türkiye’den Yunanistan’a geçerek Avrupa Birliği (AB) ülkelerine gelmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 04 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.