enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:02 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:51 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:21 Putin’den Hamaney için taziye mesajı: ‘Uluslararası hukukun ihlali’
00:21 Kocaeli Büyükşehir, Üsküdar Vapuru faciasını unutmadı; 392 can, 1 Mart’ın yıl dönümünde dualarla anıldı
00:20 Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde insansız hava araçlarının (İHA) parçaları sonucu iki kişi yaralandı
00:14 Hollanda’da 17 Nisan’da başlayacak sergide, Osmanlı’nın diplomatik ağırlığını hatırlatan figürler izlenecek…
00:13 Bloomberg yazdı: Türkiye, petrol ve uzay istasyonuyla Afrika açılımını hızlandırıyor”
00:12 Kocaelispor Taraftarı Başkan Büyükakın’dan istemişti: O çocuklar maçta yerlerini aldı
00:11 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
00:11 Ramazan çadırında paylaşmanın tadı bir başka: İftar sonrası ücretsiz ikramlar Büyükşehir’den
00:10 Kaç Yıl Sürdü?
00:09 Sahanın Durumu, Raporun Gereği ve Zamanlama
00:06 Nakit Varken Batmak: Şirketleri Sessizce Çökerten Finansal Yanılgı
00:04 Hürmüz kapanırsa ne olur? Küresel enerji hattı tehlikede
00:03 Ateş Çemberinde Akıl Arayışı
09:53 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Suriye, Mısır ve Endonezya dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yaptı.
09:29 Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, İncirlik Hava Üssü’nden “canlı yayın” yapılmasıyla ilgili resen soruşturma başlatıldı
07:07 Ege Üniversitesi’den,“34. Yılında Her Yönü ile Hocalı ve Azerbaycan-Ermenistan İlişkileri”
06:44 ManpowerGroup: Zorunlu ofise dönüş, kadınların işten ayrılma olasılığını erkeklere kıyasla 3 kat artırıyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Eczacılar zorda: Kepenk kapatma noktasına geldiler!

Eczacılar zorda: Kepenk kapatma noktasına geldiler!
08.02.2025
A+
A-

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, eczacıların giderek derinleşen ekonomik sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’na taşıdı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

Resim önizlemesi

 Kanko, eczacıların ağır ekonomik şartlar altında ezildiğini ve acil önlem alınmazsa kepenk kapatma eylemlerine başlayabileceklerini vurguladı. 

Eczaneler saat kaçta açılıyor? Eczane açılış ve kapanış saatleri 2024! Eczaneler kaçta kapanıyor - Pratik Bilgiler Haberleri

ECZACILIK HİZMETİ SÜRDÜRÜLEMEZ HALE GELDİ 

Kanko konuyla ilgili yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; 

“Halk Sağlığı için Birinci Basamak Sağlık kuruluşu olarak sundukları ilaç-eczacılık hizmeti ile Sağlık sisteminin önemli paydaşlarından olan eczaneler ekonomik zorluklar içinde nefes alamaz olmuştur.  

Son yıllardaki yüksek enflasyon karşısında artan giderleri üstüne; İlaç Fiyat Kararnamesi düzenlemelerinde kar oranlarını düzenleyen baremlerde güncellemeler yapılmayınca, her ilaç zammında eczacıların kar marjları düşüş yaşamıştır.  

Sosyal Güvenlik Kurumu ile eczacılar adına Türk Eczacıları birliği arasında imzalanan protokol de 1 Ekim 2024 tarihinde sona ermiş ve yenilenme görüşmelerinde eczacıların enflasyon oranında istediği iyileşmelerin yapılması konusunda mutabakat sağlanamamıştır. 

15 TEMMUZ ECZANELER AÇIK MI? 15 Temmuz bugün eczaneler çalışıyor mu, kapalı mı, nöbetçi olacak mı? - Galeri - Yaşam

Ülkedeki hemen her meslek grubu gibi yüzlerce sorunla boğuşan eczacılar da, artık sayısız sorunundan geçmiş sadece hayatta kalabilmek, bir nefes alabilmek için en azından 2 talepte bulunmaktadırlar. En azından bu haklı talepleri gerçekleşmezse mecburen sundukları ilaç-eczacılık hizmetinin sürdürülebilirliğini sağlayabilmek adına kepenk kapatma eylemi de dahil bir eylemlilik sürecine girecekler.  

Bu doğrultuda:  

  1. Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türk Eczacıları Birliği arasında bulunan İlaç Temin Protokolü’nde; öncelikle reçete başı hizmet bedellerinin ve eczane indirim oranlarının, eczanelerimizin ilaç eczacılık hizmeti sunumunu sağlıklı biçimde sürdürebileceği bir şekilde güncellenerek, ekonomik taleplerinin karşılanması, 
  2. İlaç Fiyat Kararnamesi’nde; belirlenen baremlerin, yapılan son üç ilaç fiyat güncellemesi de esas alınarak yeniden düzenlenmesi ve fiyat güncellemeleri ile barem artışlarının bir standarda bağlanması gerekmektedir” dedi.  (TBMM)

Gazeteci* Okaner YÜCE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.