enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:56 AB-Hindistan Ticari Anlaşması ve Türkiye’nin Gümrük Birliği Çıkmazı
00:56 Mehmet Ali Kâğıtçı Dokümantasyon Merkezi hizmete girdi; Kocaeli’nin tarihine ışık tutacak
00:51 8 ülkeden katil, soykırımcı, soyu ispatlanmamış İsrail’e sert tepki: Uluslararası hukuka aykırı
00:43 İtalya, Trump’ın ‘Barış Kurulu’ toplantısına gözlemci olarak katılacak
00:41 Türkiye’de mutlu olduğunu beyan edenlerin oranı yüzde 53,3’e yükseldi.
00:36 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz,”Türkiye, son 23 yılda alt orta gelirden üst orta gelire yükseldi ve kalıcı hale geldi”.
00:33 Dorinsight’tan Zam Dönemine Özel Araştırma: Türkiye’de çalışanların zam algısı değişiyor: Maaş artışı artık motivasyon değil, dayanma eşiği
00:26 Cevdet Yılmaz, Suriye’de son dönemde yaşanan gelişmeler, ‘Terörsüz Türkiye’ sürecini olumlu etkilendirdi…
00:26 Kocaeli Ticaret Odası’ndan Bakan Bolat’a kapsamlı bir dosya
00:17 Bursa Nilüfer Belediyespor, Çekya Deplasmanından Avantajla Döndü
00:16 Anne Bebek Fuarından, Örnek Sürdürülebilirlik Uygulaması
00:14 Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde maden ocağında meydana gelen göçükte yaşamını yitiren iki madenci için taziye mesajları
00:11 Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) 2025’e ilişkin Faaliyet Raporu yayımlandı…
00:06 Camilerde ilk teravih coşkusu bugün…
00:06 Türkiye’nin çehresini değiştirecek sanayi hamlesi
00:05 İstanbul, Kadıköy, Karaman ve Rotterdam’dan sonra şimdi de Amsterdam’a ‘Göç Anıtı’…
00:01 Kocaeli’n Kartepe Kent Meydanı Camii ilk teravihle açılıyor
11:34 Avrupa Haberleri: ABD-İran Cenevre Görüşmeleri: Körfez’de tatbikat, masada nükleer pazarlık
07:57 Ekonomide gözler mart ayına çevrildi
06:44 Su Yönetiminde Yapay Zeka’nın Evrimi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Düzensiz göçmen sayısı son 1 ayda yüzde 2’ye kadar düştü”

“Düzensiz göçmen sayısı son 1 ayda yüzde 2’ye kadar düştü”
28.04.2025
A+
A-

* İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, düzensiz göçle mücadeledeki hedefin Türkiye’ye yönelik bir “çekim gücü” oluşmasına izin vermemek olduğunu vurgulayarak, Düzensiz göçmen sayısının son 1 ayda yüzde 2’ye kadar düştüğüne dikkat çekti.

* Detayı haberimizde!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Bakan Yerlikaya: Ülkemiz transit göç rotası olmaktan çıkmıştır
[Fotograf: AA]

ANKARA,  28 NİSAN 2025 – İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şöyle devam etti:

“Beş basamaktan oluşan bir strateji uyguluyoruz. Altını çizerek ifade etmeliyim ki biz düzensiz göçle mücadele ederken, doğduğu toprakları terk etmek zorunda kalan insanları istismar eden, onların hayatlarını hiçe sayan ve sınır aşan suç şebekeleriyle de mücadele ediyoruz. Ülkemizin düzensiz göç rotası olmasına asla izin vermedik. Bu anlayışla birinci basamakta, sorunun kaynağında çözümü için gerekli tedbirleri hayata geçirdik. İkinci basamakta, tüm sınırlarımızın en üst düzeyde korunması için, etkili sınır güvenlik tedbirleri aldık. Üçüncü olarak, ülkemiz içinde etkin yakalama gerçekleştirdik. Bu amaçla inovatif bir yaklaşımla ‘Mobil Göç Noktası Araçlarımızı’ geliştirdik.”

Yerlikaya, 19 Temmuz 2023’te hizmete alınan Mobil Göç Noktası Araçlarının tüm dünyaya düzensiz göçle mücadelenin, hem etkin hem de insan haklarına uygun şekilde yapılabileceğini ortaya koyan en önemli uygulamalardan biri olduğunu dile getirerek, “Mobil Göç Noktası Araçlarımızla kimlik kontrollerine başladığımız ilk üç ayda tespit edilen düzensiz göçmen sayısı oranı yüzde 74,5 iken bu oran son 1 ayda yüzde 2’ye kadar düştü.” dedi.

Dördüncü basamakta ise düzensiz iş gücüyle mücadelenin yer aldığını aktaran Yerlikaya, şöyle konuştu:

“Geçen yıl Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Göç İdaresi Başkanlığımız arasında sistem entegrasyonunu sağladık. Böylece, yabancıların kayıt dışı istihdamını engellemeye yönelik çok önemli adımlar attık. Beşinci ve son olarak da etkin sınır dışı mekanizmasıyla düzensiz göçmenlerin ülkelerine dönmelerini sağlıyoruz. Son 2 yıldır sınır dışı etmede ülkemizin en yüksek sayılarına ulaştık.

Göç İdaresi Başkanlığımızın yanı sıra ülke içinde emniyetimiz, jandarmamız, mavi vatanımızda sahil güvenliğimiz, sınırlarımızda Türk Silahlı Kuvvetlerimizle Bakanlıklarımız ve ilgili tüm kurumlarımızla koordinasyon halinde yürüttüğümüz çalışmalar, uygulanan stratejiler sayesinde, ülkemiz düzensiz göçe hedef olmaktan ve transit göç rotası olmaktan çıkmıştır. Böylece, düzensiz göç rotası değişmiştir. Şunu gönül huzuruyla ifade etmek isterim ki göç yönetiminin tüm alanlarında olduğu gibi düzensiz göçle mücadelede de ‘insan onuru’ demekten, ‘önce insan’ demekten hiçbir zaman vazgeçmedik. Yabancı düşmanlığına ve ırkçılığa asla müsaade etmedik. Kamu düzeni ve güvenliğimizden taviz vermeden düzensiz göçle mücadele edilebileceğini tüm dünyaya gösterdik.”

Tarihi bir döneme de şahitlik edildiğini aktaran Yerlikaya, “Suriye’de 61 yıllık bir zulüm devri sona erdi. Baas rejiminin enkazı altında ezilen o kadim topraklar bugün özgürlüğün, umudun ve yeniden doğuşun eşiğinde. Hamdolsun ki Suriye yeniden ayağa kalkıyor ve biz Suriyeli kardeşlerimizin, gönüllü, güvenli, onurlu ve düzenli dönüşlerinin gerçekleşmesi için gerekli tüm düzenlemelerimizi hızla yaptık.” dedi.

Yerlikaya, yapılan tüm yeniliklerin göç yönetimindeki vizyonu ortaya koyduğunu belirterek, Türkiye’nin göç yönetiminde dünyaya model olan bir ülkedir olduğunu söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.