enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
02:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
22:58 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
22:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
21:30 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
07:30 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
07:24 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
07:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
07:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
07:09 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Dünyada koronavirüs: Vakalar artıyor, kısıtlamalar gevşiyor

Dünyada koronavirüs: Vakalar artıyor, kısıtlamalar gevşiyor
21.01.2022
A+
A-

LONDRA – TÜHA HABER / Dünya genelinde koronavirüs vaka sayısı 335 milyon 582 bini, can kaybı 5 milyon 575 bini aştı. İngiltere kapalı alanlarda dahi maske kullanımını sonlandırmaya hazırlanırken, İskoçya’da da kısıtlamalar kaldırılıyor.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (DW’ye dayandırdığı haberine göre, Artan vakalara rağmen İngiltere salgın tedbirlerini gevşetiyor. Başbakan Boris Johnson, gelecek haftadan itibaren ülkede maske kullanımının kalkacağını duyurdu.

Kapalı alanların da bu kapsama alınacağı ifade edilirken, bazı yerlerde ise maske kullanımı tavsiye edilecek. Ülkede evden çalışma da son bulacak.

İskoçya da tüm koronavirüs kısıtlamalarını kaldırmaya hazırlanıyor. Yeni düzenlemeyle gece kulüpleri tekrar açılacak, kapalı etkinliklere katılım sınırlamaları kaldırılacak.

Omicron Avrupa’da hakim varyanta dönüştü

Almanya’da günlük vaka sayısı 100 bin barajını ilk kez aştı. Son 24 saatte 112 binden fazla yeni vaka kaydedildi.

Omicron kaynaklı toplam vaka sayısı ise 226 bin 860 olarak güncellendi.
En çok vaka 15-34 yaş grubunda.

Belçika’da koronavirüs vakalarının yüzde 94’ünün Omicron kaynaklı olduğu açıklandı.

Ülkede son bir haftada yüzde 27 vaka artışı yaşandı.

AB Komisyonunda koronavirüs alarmı

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in ardından, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel de karantinaya girdi.

Michel’in testi pozitif çıkan biriyle yakın temas halinde olduğu anlaşıldı.

Japonya ise kısıtlamaları sıkılaştırıyor. 7 bin ile şimdiye kadarki en yüksek günlük vaka sayısına ulaşan Tokyo ile 12 eyalet, kısmi olağanüstü hal kapsamına alındı.

Bugün başlayacak uygulama 13 Şubat’a kadar devam edecek.

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.