enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
23:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:58 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
22:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
22:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
22:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:30 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
07:30 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
07:24 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
07:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
07:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
07:09 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
07:03 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu bu hafta 2 kez toplanacak
07:33 Her eylül ayında New York’ta toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu; 80. Yılda Çatının Altında Derinleşen Çatlaklar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Dua yanlışların üzerine şal gibi serilir mi?

Dua yanlışların üzerine şal gibi serilir mi?
24.11.2023
A+
A-

Gazeteci – Yazar Vedat KAHYALAR, kaleme aldığı “Dua yanlışların üzerine şal gibi serilir mi?” başlıklı Cuma yazısında “Dualarımız kabul olmuyor mu?” diyor.

TÜHA / TÜRKUAZ  İnternational News Agency

vedat kahyalar (@vedatkahyalar) / X

Vedat KAHYALAR, Gazeteci – Yazar

Dua, insanın eksiklerini telafi etme, istek ve arzularını dillendirme vasıtasıdır. Aynı zamanda dua, kişinin manevi gelişim ve büyümesine de katkı sağlamaktadır. Kişiyle Yaratıcı arasında bir köprü vazifesi gören dua, bireyin kendiliği ve Yaratıcı arasında irtibat kurma vesilesidir.

Allah’ın emrettiği şekilde, insanın kalp ve beynini en iyi şekilde kullanarak, insan onuruna en yakışacak şekilde yaşayan, okuyan, araştıran, düşünen, Allah’a karşı sadakatini samimiyetle yerine getiren, helâl yoldan geçinen kişi  “gereğini yaptığı ” halde bir takım olumsuzluklar ve engeller yaşarsa bunlar için dua edip, yardım talep edebilir. Duanın kabul edilebilmesi bu şartlara bağlıdır zaten.

“De ki: Duanız olmasa Rabbim size ne diye değer versin!
(Furkân,77)

Dua bizzat, kendi irade ve isteğimizle doğruya yaklaştıran çabalar sonrasında alamadığımız engelleri aşmak için Rabbimize müracaatınızdır. Samimiyet ölçüsünde üstün bir ibadet biçimidir. Hakkı savunurken sözlü ve fiili çabalarımız değerlidir.

Kendisine sınırsız bir güç vehmeden yenidünya düzeninin KÜRESEL İLAHLARI bu soykırımla şeytanın yanında olduklarını ilan ettiler. Yeni normaller bir bir sürüldü dünyaya.

Çocuklar öldürülebilir, kadınlar öldürülebilir, hayvanlar öldürülebilir, hastane, okul, cami, kilise, sivil yerleşim bölgeleri bombalanabilir. İnsan hakları, çocuk, kadın, hayvan, kent, çevre hakları kavramları ortadan kaldırılabilirdi onlara göre. İlgili dünya sivil toplum örgütleri de ilginç bir şekilde suskunlar. KÜRESEL ilahlar, dünya düzenini değiştirmeye çalışıyorlar.

İbrahim anlaşması” projesiyle sesi soluğu kesilen, İsrail’e destek olan, işbirlikçi Arap yönetimleri, bu anlaşmaları halklarının gösterdiği aşırı teliyle rafa kaldırmak zorunda kaldılar.

Doğu Akdeniz’deki, Gazze önlerindeki, Gazze’nin hakkı olan, 524 milyar dolarlık petrol ve doğalgaz rezervleri de artık öyle kolaylıkla ABD ve İNGİLTERE ortaklığıyla aşırılamayacak.

İslam toplumları artık uyanmalı. İse; okuyarak, aklederek, hukuku, insan haklarını, liyakati, özgürlükleri ve eğitimi önemseyerek üretim odaklı, adil paylaşım odaklı yönetimler sergileyerek başlamalı. Yeni bir yönetim sistemi geliştirene kadar, demokrasinin artık islam coğrafyalarında en iyi şekillerde uygulanması şart olmuştur.

Bunlar yapılmadan sadece hamasetle, kınama ile lanetle veya somut girişimler yapmadan dua etmenin sonuçlarını açıkça gördük.

İsrail’e mal ve hizmet sağlanması durdurulmalı, hava sahaları ve üsler kapatılmalı, Gazze’ye insani ve tıbbi yardımlar yağmalı, Siyonizm’i destekleyen firmalara karşı boykot arttırılarak sürdürülmeli ve mümkünse ömür boyu sürdürülmeli.

Bütün bunları yaptıktan sonra görevini yapmış, samimi bir kalple duaya devam edilmelidir.
Bakın o zaman duanız kabul oluyor mu ? olmuyor mu?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.