enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP vesayete teslim olmuş, baskılara direnememiş, sürecin önünü açacak hiçbir somut teklif getirememiştir.”
00:29 Karadağ, Türk vatandaşlarına vize muafiyetini yeniden başlatıyor
00:14 Dışişleri Bakanı Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:06 11. Yargı Paketi Meclis’te kabul edildi
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu…
00:01 “Aşkabat Forumu: Çok Kutuplu Düzen Arayışında Barış ve Güvenin Yeni Parametreleri”
11:14 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
10:35 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
09:27 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:56 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:44 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:34 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:03 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
20:34 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

DSP Genel Başkanı Aksakal’dan Cumhur İttifakı’na yeşil ışık

DSP Genel Başkanı Aksakal’dan Cumhur İttifakı’na yeşil ışık
12.03.2023
A+
A-

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, HDP’nin CHP’ye siyasi şantajda bulunduğunu söyledi. HDP’nin 6’lı koalisyondan beklentisinin, seçimden sonra devletin yönetim kademelerinde söz sahibi olmak olduğunu belirterek, “Bu yapının bırakın içinde olmayı, yanında bile durmayız” dedi, Cumhur İttifakı’na yeşil ışık yaktı.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “HDP ile görüşeceğiz” açıklamasını TRT Haber’e değerlendirdi.

“6’lı koalisyonu desteklemeyiz”

HDP’nin, CHP’ye yönelik tutumunun ‘siyasi şantaj’ olduğunu söyleyen Aksakal, 6’lı koalisyonda yer almayacağını net ifade etti.

Sayın Kılıçdaroğlu’na böyle bir şantajda bulunuyorlar. Yani bizimle bu taleplerimizi karşılama noktasında hizalanmazsanız size Cumhurbaşkanlığı seçiminde destek vermeyiz diyorlar. Böyle bir manzaranın bırakın içinde olmayı biz kenarında dahi durmayız, tam karşısında oluruz.

“HDP’nin isteği çok açık”

Aksakal, HDP’nin masaya gelmek gibi bir isteğinin olmadığını şu sözlerle ifade etti:

Bir kurgu var bu açık. Sürekli yine medyada, toplantılarda HDP masaya gelecek mi tartışması yaptırılıyor, oysa HDP‘nin masaya gelme gibi bir talebi yok ki. Onların tek istediği Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yönetim kademelerinde söz ve yer sahibi olabilmek.

“DSP olarak hep aynı noktadayız”

Önder Aksakal, DSP’nin 6’lı koalisyonda yer almama gerekçesiyle ilgili, “Ortaya konan bu kriterler DSP’nin tamamen reddettiği hadiselerdir. Kuruluşundan bu yana bu partinin kurucusu Bülent Ecevit ve o gün ne dediyse bugün biz aynı sözleri sarf ediyoruz” dedi.

DSP Cumhur İttifakı’na katılır mı?

DSP Genel Başkanı Aksakal, Cumhur İttifakı’na ise yeşil ışık yaktı.

Bu görüşmelerimizden dolayı Cumhur İttifakının yanında olabileceğimiz öngörüleri son birkaç gündür daha yoğun konuşulmaya başlandı. Cumhur İttifakı da kendi yapısını genişletmek ve bu kriterleri hayata geçireceğine dair bize güvence vermesi halinde DSP niye görüşmesin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.