enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:19 Gazeteci İlhan AKÇAY’dan Düzeltme ve Özür: Lale GÜL haberindeki Büyükelçi sözleri şahşıma aittir
06:14 TÜRKİYE-AZERBAYCAN kardeşliği ve dostluğu ebedidir
00:58 Trump yönetiminden Fed Başkanı Powell’a suç duyurusu tehdidi
00:57 AB’den İran’a yeni yaptırım sinyali
00:56 Türk ve müslümanlara saldıran Lale Gül’ü yazdım, Lahey Büyükelçiliğimiz devam etti
00:45 Bakanı Bayraktar, “2026’da en az 2 bin megavat kapasiteli YEKA yarışmaları yapmayı hedefliyoruz”
00:45 ABD’nin Grönland’ı alması NATO’nun sonu olur
00:28 İranlı Gazeteci Azar MAHDAVAN: Trump, İran’a karşı Amerikan ordusunun seçeneklerini değerlendiriyor
00:22 Bazı erkeklerin daha çekici bulunmasının ardındaki ‘basit’ özellik ortaya çıkarıldı
00:16 Eski Fransa Başbakanı: İran’a dış müdahale durumu daha da kötüleştirir
00:16 Avrupa Birliği’nde Diplomatik Kariyerde Cinsiyet Eşitsizliği: Bir Özet ve Türkiye Persfektifi
00:14 Hamas: Yeni Filistin komitesi göreve başlayınca Gazze yönetimini feshedeceğiz
00:11 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Suriye Kürtleri, Suriye’nin eşit ve ayrılmaz parçasıdır”
00:00 Van Büyükşehir Belediyesi soğuk günlerde yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için doğaya yem bıraktı…
20:10 Halep krizi tamamen bitti mi? Suriye’yi şimdi ne bekliyor?
17:52 Bakan Fidan, Gazze barış planının ikinci aşamasına ilişkin toplantıya katıldı
09:00 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor!
08:39 Dr. Elvin Abdurahmanlı, “Bölgedeki kalıcı barış ve Türk birliğinin caydırıcı gücü en önemli unsur”
06:51 Brüksel’den Yükselen Uyarı: Türkiyesiz Güvenlik Olmaz
00:53 Türk Dünyası’nın Kültürel Mirasını ve Küresel Etkileşimini öne çıkaracak ‘Viyana’da Türk Haftası’ bugün başlıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

DSP Genel Başkanı Aksakal’dan Cumhur İttifakı’na yeşil ışık

DSP Genel Başkanı Aksakal’dan Cumhur İttifakı’na yeşil ışık
12.03.2023
A+
A-

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, HDP’nin CHP’ye siyasi şantajda bulunduğunu söyledi. HDP’nin 6’lı koalisyondan beklentisinin, seçimden sonra devletin yönetim kademelerinde söz sahibi olmak olduğunu belirterek, “Bu yapının bırakın içinde olmayı, yanında bile durmayız” dedi, Cumhur İttifakı’na yeşil ışık yaktı.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “HDP ile görüşeceğiz” açıklamasını TRT Haber’e değerlendirdi.

“6’lı koalisyonu desteklemeyiz”

HDP’nin, CHP’ye yönelik tutumunun ‘siyasi şantaj’ olduğunu söyleyen Aksakal, 6’lı koalisyonda yer almayacağını net ifade etti.

Sayın Kılıçdaroğlu’na böyle bir şantajda bulunuyorlar. Yani bizimle bu taleplerimizi karşılama noktasında hizalanmazsanız size Cumhurbaşkanlığı seçiminde destek vermeyiz diyorlar. Böyle bir manzaranın bırakın içinde olmayı biz kenarında dahi durmayız, tam karşısında oluruz.

“HDP’nin isteği çok açık”

Aksakal, HDP’nin masaya gelmek gibi bir isteğinin olmadığını şu sözlerle ifade etti:

Bir kurgu var bu açık. Sürekli yine medyada, toplantılarda HDP masaya gelecek mi tartışması yaptırılıyor, oysa HDP‘nin masaya gelme gibi bir talebi yok ki. Onların tek istediği Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yönetim kademelerinde söz ve yer sahibi olabilmek.

“DSP olarak hep aynı noktadayız”

Önder Aksakal, DSP’nin 6’lı koalisyonda yer almama gerekçesiyle ilgili, “Ortaya konan bu kriterler DSP’nin tamamen reddettiği hadiselerdir. Kuruluşundan bu yana bu partinin kurucusu Bülent Ecevit ve o gün ne dediyse bugün biz aynı sözleri sarf ediyoruz” dedi.

DSP Cumhur İttifakı’na katılır mı?

DSP Genel Başkanı Aksakal, Cumhur İttifakı’na ise yeşil ışık yaktı.

Bu görüşmelerimizden dolayı Cumhur İttifakının yanında olabileceğimiz öngörüleri son birkaç gündür daha yoğun konuşulmaya başlandı. Cumhur İttifakı da kendi yapısını genişletmek ve bu kriterleri hayata geçireceğine dair bize güvence vermesi halinde DSP niye görüşmesin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.