enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
07:30 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
07:24 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
07:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
07:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
07:09 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
07:03 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu bu hafta 2 kez toplanacak
07:33 Her eylül ayında New York’ta toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu; 80. Yılda Çatının Altında Derinleşen Çatlaklar
07:25 Milli Eğitim Bakanı Tekin, CNN Türk’te canlı yayınlanan “Hafta Sonu” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı,
00:50 Söke’nin tescillenen “Kulak Çorbası” ilçenin gastronomi mirasına yeni bir değer kazandırdı.
00:21 Süper Lig’de bugün oynanacak Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşmasının başlama saati, A Milli Basketbol Takımı’nın EuroBasket 2025’teki final maçı dolayısıyla saat 19.00’a alındı.
22:04 Bakan Uraloğlu, Tunceli’nin Pertek ilçesindeki Singeç Köprüsü’nde düzenlenen “Karayolları Genel Müdürlüğü Projeleri Toplu Açılış Töreni”nde konuştu…
21:51 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Katar’ın başkenti Doha’da yapılacak Dışişleri Bakanları Toplantısı’na iştirak edecek
21:24 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhuriyet Halk Partisi’ne tepki göstererek, “Muhalefet, karalama siyaseti yapmaya devam ediyor.
19:43 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddet önleme faaliyetlerimizi güçlendiriyoruz”…
09:50 Dünyanın en büyük Türk Pazarı’nı Hollanda’da kurarak tarihe geçen Bart Van Kampen hayata veda etti…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

DSP Genel Başkanı Aksakal’dan Cumhur İttifakı’na yeşil ışık

DSP Genel Başkanı Aksakal’dan Cumhur İttifakı’na yeşil ışık
12.03.2023
A+
A-

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, HDP’nin CHP’ye siyasi şantajda bulunduğunu söyledi. HDP’nin 6’lı koalisyondan beklentisinin, seçimden sonra devletin yönetim kademelerinde söz sahibi olmak olduğunu belirterek, “Bu yapının bırakın içinde olmayı, yanında bile durmayız” dedi, Cumhur İttifakı’na yeşil ışık yaktı.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “HDP ile görüşeceğiz” açıklamasını TRT Haber’e değerlendirdi.

“6’lı koalisyonu desteklemeyiz”

HDP’nin, CHP’ye yönelik tutumunun ‘siyasi şantaj’ olduğunu söyleyen Aksakal, 6’lı koalisyonda yer almayacağını net ifade etti.

Sayın Kılıçdaroğlu’na böyle bir şantajda bulunuyorlar. Yani bizimle bu taleplerimizi karşılama noktasında hizalanmazsanız size Cumhurbaşkanlığı seçiminde destek vermeyiz diyorlar. Böyle bir manzaranın bırakın içinde olmayı biz kenarında dahi durmayız, tam karşısında oluruz.

“HDP’nin isteği çok açık”

Aksakal, HDP’nin masaya gelmek gibi bir isteğinin olmadığını şu sözlerle ifade etti:

Bir kurgu var bu açık. Sürekli yine medyada, toplantılarda HDP masaya gelecek mi tartışması yaptırılıyor, oysa HDP‘nin masaya gelme gibi bir talebi yok ki. Onların tek istediği Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yönetim kademelerinde söz ve yer sahibi olabilmek.

“DSP olarak hep aynı noktadayız”

Önder Aksakal, DSP’nin 6’lı koalisyonda yer almama gerekçesiyle ilgili, “Ortaya konan bu kriterler DSP’nin tamamen reddettiği hadiselerdir. Kuruluşundan bu yana bu partinin kurucusu Bülent Ecevit ve o gün ne dediyse bugün biz aynı sözleri sarf ediyoruz” dedi.

DSP Cumhur İttifakı’na katılır mı?

DSP Genel Başkanı Aksakal, Cumhur İttifakı’na ise yeşil ışık yaktı.

Bu görüşmelerimizden dolayı Cumhur İttifakının yanında olabileceğimiz öngörüleri son birkaç gündür daha yoğun konuşulmaya başlandı. Cumhur İttifakı da kendi yapısını genişletmek ve bu kriterleri hayata geçireceğine dair bize güvence vermesi halinde DSP niye görüşmesin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.