enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:48 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Günay Uslu’nun ev sahipliğinde Amsterdam The College Hotel’deydi…
12:10 Girişimcilik Vakfı Fellow ve Challenger Programlarına başvurular için son tarih: 29 Haziran
07:51 TRT1 Televizyon Kanalında reyting rekorları kıran ‘Gönül Dağı’ dizisinde Niğdeli Osman Özcan
07:37 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Büyükakın, KOTO Meclis Üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi
07:33 İzmir’in Çeşme’ye su veren Kutlu Aktaş Barajı’nda seviye yüzde 10’a geriledi, ilçenin yaklaşık 30 günlük içme suyu kaldı.
07:30 Gana uyruklu dağcı Nicholas ACKAH’ın cenazesi, aradan geçen 27 güne rağmen hâlâ Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda bekletiliyor.
07:28 Türkiye balistik füze projelerinde daha da hızlanacak
07:25 Basınla buluşan Niğde Belediye Başkanı Özdemir, Niğde’nin dönüşümüne dair önemli bilgileri paylaştı.
07:21 Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Bungalov Tatili vaadiyle dolandırıcılık yapan çete çökertildi
07:06 Meclis’e Sunulacak Yasa Teklifi Zeytinlikleri, Korunan Alanları ve Kültürel Varlıkları Tehdit Ediyor
07:03 UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası için geri sayım başladı: Dünyanın gözü Sakarya’da olacak
07:02 ABD, İsrail’in İran saldırılarına katılacak mı?
06:55 Kira Artışında Dünya Birincisiyiz!
00:24 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle bugün Türkiye’ye gelecek.
22:08 İçişleri Bakanı Yerlikaya, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluşunun 43. yılını kutladı
21:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’e yükselen üç kulübün yönetim kurulunu, teknik heyetini ve futbolcularını kabul etti.
21:41 Dışişleri: Netanyahu ve iş birlikçileri adil şekilde yargılanmalı
21:31 AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail Dışişleri Bakanının sözleri Nazi zihniyetinin temsilcisidir
21:19 Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan Türkiye’ye ziyaret
19:20 Kızıldeniz Gölgesinde El-Şebab, DEAŞ-Somali ve Husiler İttifakı mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

DSÖ’den “hükümetler arası müzakere kurulu” kararı

DSÖ’den “hükümetler arası müzakere kurulu” kararı
02.12.2021
A+
A-

CENEVRE-TÜHA HABER / Dünya Sağlık Örgütü salgın önleme, hazırlık ve müdahaleyi güçlendirmek için hükümetler arası müzakere kurulunun kurulması tasarısını kabul etti.

TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika Haberleri(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (TRT Haber)’den aktardığı AA’nın haberine göre, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) en üst karar alma organı Dünya Sağlık Asamblesinin (DSA) özel oturumunun son gününde “Birlikte Dünya” başlıklı karar tasarısı oy birliğiyle kabul edildi.

Böylece, uluslararası salgın anlaşması için ilk somut adım atılmış oldu.

194 üyeli DSÖ’de tasarıyı sunanlar arasında Türkiye, ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği üyesi ülkeler de yer aldı.

Buna göre, gelecekte muhtemel salgınları önleme, hazırlık ve müdahaleyi güçlendirmek için hükümetler arası bir müzakere kurulunun kurulması için süreç başlatılmış oldu.

Kurulun yol haritasını belirmek üzere Mart 2022’de ilk toplantıyı düzenlemesi bekleniyor.

Salgınlara karşı önlemlerin artırılmasının yanı sıra veri paylaşımı, aşıların ve ilaçların adil dağılımının amaçlandığı anlaşmanın 2024’te hazır olması bekleniyor.

Ghebreyesus, karardan memnun fakat temkinli

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSA’nın kapanışında yaptığı konuşmada, karardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

  Ghebreyesus, “Üye devletler tarafından yönetilen kapsayıcı, şeffaf ve verimli bir sürece olan bağlılığınızı memnuniyetle karşılıyorum.” dedi.

DSÖ Genel Direktörü, kararın kabul edilmesinin “kutlama nedeni ve herkesin ihtiyaç duyduğu umut için bir çağrı olduğunu” vurguladı.

Önlerinde “uzun bir yol” olduğunun altını çizen Ghebreyesus, anlaşmanın neyi içerebileceği veya içermesi gerektiği konusunda ülkeler arasında hala fikir ayrılıkları olduğunu aktardı.

Ghebreyesus, DSÖ üyesi tüm ülkeleri yıl sonuna kadar nüfusun yüzde 40’ının, gelecek yılın ortasına kadar da yüzde 70’nin koronavirüs aşılarının tamamlanması hedefine ulaşmak için gayret göstermeye çağırdı.

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.