enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP vesayete teslim olmuş, baskılara direnememiş, sürecin önünü açacak hiçbir somut teklif getirememiştir.”
00:29 Karadağ, Türk vatandaşlarına vize muafiyetini yeniden başlatıyor
00:14 Dışişleri Bakanı Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:06 11. Yargı Paketi Meclis’te kabul edildi
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu…
00:01 “Aşkabat Forumu: Çok Kutuplu Düzen Arayışında Barış ve Güvenin Yeni Parametreleri”
11:14 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
10:35 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
09:27 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:56 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:44 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:34 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:03 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
20:34 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

DSÖ: Dünyada her 3 kadından biri cinsel veya fiziksel şiddete maruz kaldı

DSÖ: Dünyada her 3 kadından biri cinsel veya fiziksel şiddete maruz kaldı
10.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Dünya Sağlık Örgütü, dünya genelinde her üç kadından birinin fiziksel veya cinsel şiddete maruz kaldığını, bu yaygın suçların pandemi nedeniyle daha da arttığını açıkladı.

DSÖ, 2008 ve 2018 yılları arasında kadınlara yönelik şiddete dair ulusal kayıtlar ve anketlerden elde ettiği sonuçları açıkladı. Buna göre bu 10 yıllık zaman diliminde yaşları 15 ile 49 arasında değişen kadınların yüzde 31’i fiziksel veya cinsel şiddete maruz kaldı.

Yüzde 31’lik oranın 852 milyona denk geldiğini açıklayan DSÖ, bu rakamın daha fazla olmasının çok muhtemel olduğunun altını çizdi.

Kurumun verilerine göre kadınların en fazla şiddete maruz kaldığı ülkeler arasında Kiribati, Fiji, Papua Yeni Gine, Bangladeş, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Afganistan öne çıkıyor.

Hayat boyu en az bir kere fiziksel veya cinsel şiddete uğrayan kadınların oranı Avrupa’da ise yüzde 23 olarak açıklandı. Bu oran dünyanın diğer bölgelerine göre en düşük veri oldu. Rapora göre, kadınlar en çok eşleri veya partnerlerinin saldırısına uğradı.

“Şiddet çok genç yaşta başlıyor”

Raporu hazırlayan Claudia Garcia-Moreno, şoke edici rakamların şiddetin sonlandırılması için hükümetlere bir uyanma çağrısı anlamına geldiğini vurguladı. Garcia-Moreno, bazı Afrika ve Güney Asya ülkelerinde kadınların yarısından fazlasının şiddet gördüğünü söyledi.

Garcia-Moreno, 15 ile 19 yaş arasındaki her 4 kadından birinin de şiddet gördüğü bir ilişki yaşadığını kaydetti. DSÖ, hükümetlere çağrı yaparak kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi için gerekli çalışmaların zaman kaybedilmeden yapılmasını istedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 10 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.